joi, 25 iulie 2013

25, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 1:1-18, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
O evanghelie greu de citit dacă nu este o inimă deschisă. Este nevoie de Duhul lui Dumnezeu. Tot mai mult scade preocuparea cu cele veșnice. Se adresează credinței noastre. Se spune despre lumină, de lucruri care par abstracte.
1 Corinteni 2:14 "Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește."
1 Împărați 8:27 "Dar ce! Va locui oare cu adevărat Dumnezeu pe pământ?"
Geneza 28:16 Iacov s-a trezit din somn și a zis: „Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, și eu n-am știut.” 28:17 I-a fost frică și a zis: „Cât de înfricoșat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!”
Ce se va face cu slava lui Dumnezeu în urma deciziei mele? Este primul etalon în toate lucrurile. Îl onorează pe Dumnezeu și în final îl binecuvântează pe om.
Efeseni 1:20-21
Ce spune Domnul meu robului Său?
"Apropie-te mai bine să asculți decât să aduci jertfa nebunilor."
7 nume că Domnul Isus este asemenea lui Dumnezeu: El este Cuvântul; El este Lumina; El este Fiul lui Dumnezeu; El este Mielul lui Dumnezeu; El este Mesia; Regele; El este Fiul omului.
El este Cuvântul veșnic, descoperirea lui Dumnezeu. Evrei 1, Romani 8. Cum se vede că noi nu-L cunoaștem în felul acesta? Când ne purtăm firește.
Credinciosul se minunează de toate. Suntem chemați, uitând de noi să ne minunăm de El.
Una din temele majore ale Evangheliei după Ioan este viața.
Soare, lumină, aer, apă și mâncare. Suferințele Lui, să bei sângele Lui. El este Mielul care a fost junghiat, El înjunghiat este El cunoscut. Dar poate n-o să fie cunoscut complet nici în veșnicie.
...

25, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 1:1-4, 14-18, 29-34, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Ioan 20:31 "Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, să aveți viața în Numele Lui." Este versetul cheie din Evanghelia după Ioan. Ce mare este salvatorul nostru Domnul Isus Hristos!
Domnul Isus a devenit Mielul de jertfă al lui Dumnezeu.
Domnul Isus ne învață să-i spunem Tată lui Dumnezeu. Supremația Domnului Isus.
Păcatul este rușinea popoarelor.
Trebuie să vin la Domnul Isus într-un duh de smerenie. Dar în loc să venim în smerenie ne găsim nouă îndreptățire.
La vameșul din pildă Domnul Isus a văzut că era o stare smerită. Vestea bună a Evangheliei.
2 Corinteni 5:21 "Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El."
Faptele apostolilor 4:12 "În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.”
Evrei 9:26 "S-a arătat o singură dată, ca să șteargă păcatul prin jertfa Sa."
1 Petru 2:24 "El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn"
Ioan 10:11 Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Își dă viața pentru oi.
1 Timotei 1:15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.
1 Ioan 1:7 "și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat."
Filipeni 2:5 Să aveți în voi gândul acesta care era și în Hristos Isus: 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, 2:7 ci S-a dezbrăcat pe Sine însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. 2:8 La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
...