miercuri, 12 noiembrie 2014

12, Miercuri - 3

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:22-24, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:22 cu privire la felul vostru de viață din trecut, să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare; 4:23 și să vă înnoiți în duhul minții voastre, 4:24 și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.
Watchman Nee a lămurit din lucrurile acestea.
Omul a fost creat ca trup (carne păcătoasă) și Domnul i-a suflat duh de viață. Natura noastră sau firea noastră a păcătuit în gradina Eden. Sufletul nostru este un arbitru în noi. Când sufletul se aliază cu trupul devine firea veche. Duhul omului a murit în gradina Edenului. Comunicarea este întreruptă cu Dumnezeu.
Sufletul înclină balanța.
Intervine mântuirea lui Dumnezeu care aduce învierea duhului nostru lăuntric. Mântuirea lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu firea veche. Ce se schimbă? Se schimbă centrul de comandă. Când sufletul omului se aliază cu duhul său,
Firea pământească nu se schimbă.
Însă se schimbă: firea pământească este răstignită. Omul cel nou, un proces de sfințire progresivă.
Întotdeauna mânia omului este un păcat. "Mâniați-vă și nu păcătuiți" era o zicală evreiască. Dar dacă vine mânia, n-o lăsa să meargă mai departe! "Să n-apună soarele peste mânia voastră".
Matei 11:29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
"Să-și ia crucea în fiecare zi".
Jugul înseamnă dependență. Identificare cu Domnul Isus Hristos zi de zi. Asemănarea cu blândețea și smerenia Domnului Isus Hristos.
Crucea înseamnă mijloc de izbăvire în relația mea cu trupul meu, și în relația mea cu lumea.
Fugiți de rău și alipiți-vă tare de bine.
"Depărtați-vă de minciună"
...

12, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:26, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră
Psalmi 37:8 Lasă mânia, părăsește iuțimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău.
Psalmi 4:4 Cutremurați-vă, și nu păcătuiți!
...

12, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:25-32, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Efeseni 4:25 De aceea, lăsați-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora. 4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră 4:27 și să nu dați prilej diavolului. 4:28 Cine fura să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit. 4:29 Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. 4:30 Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării. 4:31 Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. 4:32 Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
Plinătate înseamnă cât de mult ascult eu de Duhul Sfânt.
O jumătate de adevăr sau o jumătate de minciună.
A afirma un neadevăr sută la sută.
Înșelăciunea. Câtă falsă identitate!
Care este identitatea ta?
Dacă te-ai născut într-o familie creștină nu înseamnă că ai o identitate în Domnul Hristos.
Cât de distructivă este minciuna!
...