joi, 15 mai 2014

15, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Luca 8:40-56, mesaj transmis prin Marinică Dinu Descarcă MP3
...
Luca 8:40 La întoarcere, Isus a fost primit cu bucurie de mulțime, căci toți Îl așteptau.  8:41 Și iată că a venit un om, numit Iair, care era fruntaș al sinagogii. El s-a aruncat la picioarele lui Isus și L-a rugat să vină până la el acasă;  8:42 pentru că avea o singură copilă, de vreo doisprezece ani, care trăgea să moară. Pe drum, Isus era îmbulzit de noroade.  8:43 Și era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge; ea își cheltuise toată averea cu doctorii, fără s-o fi putut vindeca vreunul.  8:44 Ea s-a apropiat pe dinapoi și s-a atins de poala hainei lui Isus. Îndată, scurgerea de sânge s-a oprit.  8:45 Și Isus a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Fiindcă toți tăgăduiau, Petru și cei ce erau cu El au zis: „Învățătorule, noroadele Te împresoară și Te îmbulzesc, și mai întrebi: „Cine s-a atins de Mine”?  8:46 Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simțit că a ieșit din Mine o putere.”  8:47 Femeia, când s-a văzut dată de gol, a venit tremurând, s-a aruncat jos înaintea Lui și a spus în fața întregului norod din ce pricină se atinsese de El și cum fusese vindecată numaidecât.  8:48 Isus i-a zis: „Îndrăznește, fiică; credința ta te-a mântuit, du-te în pace.”  8:49 Pe când vorbea El încă, vine unul din casa fruntașului sinagogii și-i spune: „Fiica ta a murit, nu mai supăra pe Învățătorul.”  8:50 Dar Isus, când a auzit lucrul acesta, a zis fruntașului sinagogii: „Nu te teme; crede numai, și va fi tămăduită.”  8:51 Când a ajuns la casa fruntașului, n-a lăsat pe niciunul să intre împreună cu El, decât pe Petru, pe Iacov, pe Ioan, pe tatăl și mama fetei.  8:52 Toți plângeau și o boceau. Atunci Isus a zis: „Nu plângeți; fetița n-a murit, ci doarme.”  8:53 Ei își băteau joc de El, căci știau că murise.  8:54 Dar El, după ce i-a scos pe toți afară, a apucat-o de mână și a strigat cu glas tare: „Fetițo, scoală-te!”  8:55 Și duhul ei s-a întors în ea, iar fata s-a sculat numaidecât. Isus a poruncit să-i dea să mănânce.  8:56 Părinții ei au rămas uimiți. Isus le-a poruncit să nu spună nimănui cele întâmplate.
Romani 15:4 Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.
Apocalipsa 1:3 Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!
Nu-i suficient să citești ci e suficient să asculți.
Iosua 1:8 Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune.
În cer nimic întinat nu merge.
Câți vor beneficia de binecuvântările Cuvântului de aici?
Pentru a aceasta a venit El pe pământ, ca să-l atingă credința ta și-a mea.
După ce ești iertat, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să vii și să-i mulțumești.
"Credința ta te-a mântuit!".
Fără credință este cu neputință să fiu plăcut Lui.
Unde nu este credință este teamă. Ce pot să fac dacă credința este mică?
Dacă ai o teamă vino înaintea Domnului și rezolvă-o.
Cea mai josnică treabă: să-ți bați joc de El și de cei din jurul tău.
Ce oferim noi copiilor noștri? Ce este mai bun.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu