duminică, 9 noiembrie 2014

9, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, O chemare la sfințenie, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
Apare de 13 ori cuvântul a cunoaște.
Comportamentul proorocilor mincinoși: "batjocoresc și sunt plini de batjocuri".
Judecata vine din pricina păcatelor.
Tema centrală a epistolei este cunoașterea.
Caracterul ei escatologic.
Tema apărării adevărului.
Venirea Domnului Isus.
Și despre batjocoritorii care nu cred în venirea Domnului Isus.
Se aseamănă foarte mult cu a 2a epistolă a lui Pavel către Timotei. Aceștia priveau dincolo de problemele ce aveau să vină, către venirea Domnului Isus.
Perseverența sfinților.
Aducerea aminte despre schimbarea la față a Domnului Isus.
2 Petru 1:20 Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.  1:21 Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.
2 Petru 2:5 dacă n-a cruțat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alți șapte inși, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiți;
Dumnezeu va hotărâ când să-l trimită pe Domnul Isus din nou.
2 Petru 3:11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă,  3:12 așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?
2 Petru 3:14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.
Îndemnuri adresate credincioșilor.
2 Petru 3:17 Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria;  3:18 ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu