duminică, 12 februarie 2012

12, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 5:15-18, 22-24, 31-47, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Invatatura publica a Domnului Isus Hristos. Fariseii nu credeau in Moise. Domnul Isus Hristos a fost trimis de Tatal. Ps40: "Iata-ma ca vin, vreau sa fac voia Ta Dumnezeule!"
...

12, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 18:12-27, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
"Acesta este ceasul vostru si puterea intunericului", greu de inteles pt un om. Ar fi incercat Domnul Isus sa se elibereze, ar fi opus El impotrivire? Nu. Oamenii raman orbi fata de autoritatea Domnului Isus si fata de puterea vindecatoare a Lui, ci oamenii raman marcati de pacatele lor. De ce marele preot n-a ramas marcat de vindecarea robului sau? Unul din robi, ruda cu cel vindecat se alatura cu acel grup de oameni impotrivitori. Pacatul creeaza o iluzie a libertatii, il face pe om sclav poftelor sale. Numai sangele Domnului Isus Hristos il poate dezrobi. Omul este extrem de subjugat de nemultumire, de revolta. Oamenii aceia aveau ochii orbiti. Simon Petru merge dupa Domnul Isus. Simon braveaza. Lepadarea lui Petru este falimentul angajamentelor umane fara Dumnezeu, prin resurse personale. Nu are puterea Duhului Sfant care sa-l calauzeasca. O schimbare de viata dublata de Duhul Sfant. Oare mijlocirea lui Ioan a fost un lucru bun? Petru il urma pe Domnul Hristos de departe. Nu mai promovezi pacatul. "Am zis rasului esti o nebunie, veselia este inselatoare". Petru se incalzeste la foc. Pacatul aduce o depreciere a valorii omului. Domnul Isus a platit un pret imens pentru pacatul lumii. Macedonenii s-ai dat pe ei insisi lui Dumnezeu. Asta cere si Dumnezeu de la noi. Intai noi, apoi faptele noastre. Nu poti sa-ti amintesti de Domnul Isus cand te uiti la lucrurile lumii.
Multe fapte se uita, dar Dumnezeu va aduce la judecata orice fapta.
...

12, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 11:1-6, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Enoh, Gen 5:19-24, al 7lea patriarh de la Adam. Moartea nu era iminenta, in genealogia lui, moarte nu-si facuse aparitia, cum de a cerut Enoh ca sa nu vada moartea? Enoh il vede pe Dumnezeu prin credinta. Sa credem ca Dumnezeu rasplateste pe cel care se increde in Dumneczeu. Enoh, ce a umblat 300 de ani cu Dumnezeu.
Umblarea cu Dumnezeu in familie, nasterea lui Metusala, e inceputul relatiei cu Dumnezeu. Enoh ramane cu familia sa, traieste cu Dumnezeu intre oameni. Substanta credintei ramane aceeasi. Ps49:15, Ps73:23-24.
Frumusetea credintei acestui patriarh. A umblat cu Dumnezeu = a primit certitudinea ca este placut lui Dumnezeu. O credinta puternica, o credinta neobisnuita. Enoh, o credinta intr-un dialog tainic cu Dumnezeu, o credinta vie in Dumnezeu. Numele Enoh = sfintire.
Enoh n-avea Biblia scrisa, il avea doar pe Dumnezeu. In acest desert spiritual, credinta lui Enoh este de nota 10. Enoh il crede pe Dumnezeu ca Dumnezeu exista. Era un act extrem de important, insemna nebunie fata de ceilalti oameni. Enoh crede intr-un Dumnezeu care sa-l rasplateasca.
Se muta la Dumnezeu oamenii placuti Lui. Viata pe care o traim in asteptarea Domnului Isus ii place lui Dumnezeu. V6 concluzie de etapa, ca fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui, credinta intr-un Mantuitor viu, credinta care se curateste dupa cum El insusi este curat, credinta care nu se infasoara cu mizeriile vietii. Ea merge inainte, are o tinta, rasplatirea Domnului Isus Hristos.
Dar credinta lui Enoh e un exemplu, ca si ceilalti sa creada in mod personal. Pe temeiul credintei personale. Credinta lui Enoh nu priveste la lucrurile de pe pamant. Credinta lui Enoh il inalta tot mai mult. Enoh intelege ca pe pamantul acesta suntem straini si calatori. Nu-l putem astepta pe Domnul prin incurcaturile pacatului din viata noastra. Credinta aceasta ne poate ajuta sa lucram pt altii. Orice vorba pentru evanghelie, un pas inainte spre venirea Domnului.
...