miercuri, 29 octombrie 2014

29, Miercuri - 3

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:25, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:25 De aceea, lăsați-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.
Întotdeauna (Isus Hristos) rostea adevărul.
...

29, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:13,17-19, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:13 până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos; 4:17 Iată, dar, ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii în deșertăciunea gândurilor lor, 4:18 având mintea întunecată, fiind străini de viața lui Dumnezeu, din pricina neștiinței în care se află în urma împietririi inimii lor. 4:19 Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție.
Credinciosul care este chemat întâi să aibă un fond. Cuvântul lui Dumnezeu spune "să creștem în toate privințele" (Efeseni 4:15)
"să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii în deșertăciunea gândurilor lor" (Efeseni 4:17), cauza acestei trăiri este gândirea. Gândirea noastră este o disciplină.
Doamne, Tu ai aceeași gândire cu mine?
Gândirea se înnoiește din Cuvântul lui Dumnezeu.
Atenție la gândire! Duhul Sfânt sesizează în omul credincios orice potențial rău.
Acea gândire curată este întâi o dovadă de credincioșie față de Dumnezeu.
Sensibilitatea de cuget a credinciosului se vede în gândire.
Efeseni 4:19 Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție.
Lăcomia, această poftă nesatisfăcută. Ai afinitate față de lucruri rele?
Duhul Sfânt care este în noi respinge tot ceea ce este rău.
Toate converg spre cunoașterea Domnului Isus Hristos.
Viața de credință înseamnă ca prin ceea ce faci să-l arăți pe Domnul Hristos.
Ținta mântuirii noastre este să fim asemenea Lui.
"Născocitori de rele" (Romani 1:30)
Dar noi, să fim născocitori de bine!
Te înnoiești numai prin Cuvântul lui Dumnezeu.
...

29, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:17-5:1, mesaj transmis prin Victoraș Toculeț Descarcă MP3
...
Efeseni 4:17 Iată, dar, ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii în deșertăciunea gândurilor lor,  4:18 având mintea întunecată, fiind străini de viața lui Dumnezeu, din pricina neștiinței în care se află în urma împietririi inimii lor.  4:19 Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție.  4:20 Dar voi n-ați învățat așa pe Hristos;  4:21 dacă, cel puțin, L-ați ascultat și dacă, potrivit adevărului care este în Isus, ați fost învățați  4:22 cu privire la felul vostru de viață din trecut, să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare;  4:23 și să vă înnoiți în duhul minții voastre,  4:24 și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.  4:25 De aceea, lăsați-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.  4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră  4:27 și să nu dați prilej diavolului.  4:28 Cine fura să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.  4:29 Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.  4:30 Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.  4:31 Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.  4:32 Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.  5:1 Urmați, dar, pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți.  5:2 Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu.
Nemulțumiți este păcatul de obârșie.
O trăsătură a păgânismului este nemulțumirea.
Viața credinciosului este o alegere de fiecare zi.
"Învățat" și "ascultat".
Este nevoie să fie acea revelație a Domnului Isus.
Nu este Domnul Isus Hristos niciodată un slujitor al păcatului.
Efeseni 4:23 și să vă înnoiți în duhul minții voastre,
Morala credinciosului în Domnul Isus Hristos.
Iacov 1:18 El, de bunăvoia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui.  1:19 Știți bine lucrul acesta, preaiubiții mei frați! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie;  1:20 căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.
1 Petru 4:1 Astfel, dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârșit-o cu păcatul;  4:2 pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.  4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.  4:4 De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu și vă batjocoresc.
1 Ioan 2:15 Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.  2:16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume.  2:17 Și lumea și pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.
1 Ioan 3:1 Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.  3:7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cine trăiește în neprihănire este neprihănit, cum El însuși este neprihănit.  3:8 Cine păcătuiește este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.  3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.  3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.
Evrei 4:12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.
Efeseni 4:20 Dar voi n-ați învățat așa pe Hristos;
Efeseni 4:30 Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.
...