joi, 28 martie 2013

28, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Fapte 13:21-22, mesaj transmis prin Mircea Necea Descarcă MP3
...
Am venit în acestă seară și vreau să-l văd pe Isus. El este atât de bucuros să intre într-o relație personală cu fiecare. Oare noi nu avem aceeași plăcere să privim spre El?
După eșuarea lui Saul în slujba de împărat al lui Israel, Dumnezeu a vrut să aleagă pe cineva corespunzător, pe David om după inima Lui.
Un candidat este evaluat după criterii de inimă. 4 exemple din viața lui David.
1) 1 Samuel 16, ungerea lui David. "Nu te uita la înfățișare și la înălțimea staturii lui fiindcă l-am lepădat." Ce se întâmplă în inima lui David când este uns? Se întoarce la oi, 1 Samuel 16:19. Cap 17 cu Goliat, tatăl lui îl trimite de la oi. Când ești promovat nu uiți de unde ai plecat.
Alții au luat-o razna: Saul în Samuel 15, exemplu negativ, "când te vedeai mic în ochii tăi". Altul este Ozia, 2 Cronici. Cel mai ușor vezi caracterul unui om când îl pui într-o poziție de conducere.
Psalmul 19:13, și David avea înclinații spre mândrie. Era onest cu el însuși. E foarte ușor să pici în acest păcat mare. El cerea lui Dumnezeu să nu se cuibărească păcatul mândriei înlăuntrul său.
2) David și Goliat. Se băteau dar nu îndrăzneau să se bată. Dar Goliat a îndrăznit și a ocărât pe Israel. Motivația lui David nu ra atât motivația dată de Saul, ceea ce-l preocupa pe David era cine este acesta de ocăra poporul lui Dumnezeu, că gloria lui Dumnezeu este știrbită. Omul lui Dumnezeu simte durere când poporul lui Dumnezeu este ocărât, și a ales să nu stea pasiv. Simte durere când poporul Domnului trece prin necaz.
Frații lui citesc în inima lui ceva diametral opus, răutatea inimii lui ca să vadă armata bătută. Dar Dumnezeu vedea altceva în inima lui David. Un om frământat când poorul lui Dumnezeu trece prin necaz.
Exod 32:32, Moise și-a pus la bătaie locul său în cer. Era profund marcat.
Neemia când a aflat ce se întâmpla la Ierusalim, n-a mai avut pace și a mărturisit durerea pentru porțile Ierusalimului.
Domnul Isus înaintea cetății Ierusalimului a început să plângă.
La fel și Pavel socotea să fie el însuși anatema dar rudele lui, evreii să fie mântuiți.
David s-a riscat, dar în Numele Domnului.
3) David în țara Filistenilor, în peșteră 1 Samuel 24:4. David biruiește pe Goliat nr.2, Saul s-a dezvoltat într-un uriaș, atât de mult a inspirat frică, teroare în inima lui David. Saul căuta să pună mâna pe David ca nu cumva să pună mâna pe tron.
Peștera En-Ghedi, interesanți consilieri împrejurul lui David: că Domnul îl dă astăzi pe Saul în mâna lui David. "Răul de la cei răi vine."
Când arunci această piatră a bunătății spre cel ce vrea să-ți ia viața, îl vei câștiga. Îl va nimeri și-l va sensibiliza.
4) David și Batșeba, 2 Samuel 11. Uriașii din viața noastră nu dispar, pentru fiecare găsește leacul potrivit. Goliat al 3-lea este înlăuntrul lui: uriașul preacurviei. Credeți că acesta s-a dezvoltat peste noapte, el l-a hrănit. Înlăuntrul nostru sunt 2 oameni: cel nou și cel vechi. Cel puțin pentru o perioadă de timp el este învins de Goliat al 3-lea. Când Natan l-a provocat, el nu s-a mai justificat, este dispus să recunoască greșeala.
Cum de a ajuns sp fie înfrânt de acest Goliat al 3-lea? Am putea zice că el a lăsat-o mai moale cu războiul.
Natan îl confruntă, "pentru că M-ai disprețuit", că a început să disprețuiască Cuvântul lui Dumnezeu. 2 Samuel 12:9-10.
Un om care atunci când greșește recunoaște.
...

28, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 11:20-26, mesaj transmis prin Daniel Simion Descarcă MP3
...
Grecii s-au suit ca să se închine. Sărbătoarea înseamnă închinare. De acesta depinde sărbătoarea, închinarea.
Nevoia de închinare. Cum de oamenii trăiesc fără să caute Cuvântul lui Dumnezeu? Dar ceea ce vedem sunt niște ființe care caută doar să supraviețuiască, o luptă după nimicuri.
Nu există sărbătoare în care să ne ofihnim. Nu am găsi odihnă dacă nu l-am găsi pe Dumnezeu.
Acei greci au mai vrut ceva, să-l vadă pe Domnul Isus. "Acolo unde este comoara voastră este și inima voastră".
Dar oamenii caută ceea ce dau oamenii.
Ce înseamnă glorificarea Domnului Isus? A însemnat moartea. Dar oamenii vor privi la El ca și israeliții la șarpele de aramă în pustie.
Ioan 12:27-28, El avea să-și dea viața pentru gloria lui Dumnezeu. Ioan 12:24, "dar dacă moare aduce mult rod".
Care este perspectiva noastră? Care este gloria noastră? Ea nu există fără moarte. Viața noastră, ce avem noi mai scump și iubim, sărbătorile noastre, obiceiurile noastre. Neghina caută să adune tot ce este mai bun aici. Grâul murind aduce viață pentru veșnicie.
Atunci când noi ne-am pierdut viața El va trăi în noi. Noi credem pentru că suntem ai Lui.
...