marți, 2 aprilie 2013

2, Marţi

Rugăciune, seara
Predică, Matei 5:13-16, 28:16-20, mesaj transmis prin Traian Coteanu Descarcă MP3
...
Porunca Domnului Isus Hristos pe care a dat-o ucenicilor și pe care ne-a dat-o și nouă, adică să ducem evanghelia până la marginile pământului. Sarea este destul de sugestivă ca exemplu. Dacă o mâncare nu are sare, noi spunem că nu are gust, așa ne dorește Domnul Isus și pe noi. Viața noastră trebuie să aibă această calitate: să dea gust celor care sunt în jurul tău.
O altă calitate a sării este că sarea dezgheață. Dacă este gheață, arunci sare și sarea are această proprietate de a dezghieța. La fel și noi, când în jurul nostru sunt oameni înhețați, amorțiți, noi să putem să-I dezhiețăm să-I încălzim. Sarea este curată altfel ea nu poate fi folosită la anumite lucruri. Noi suntem acea sare care trebuie să țunem cont să fim curați, să fim curați ca să fim acceptați.
Al doilea exemplu este lumina. Lumina este Domnul Isus Hristos. Noi să călcăm pe urmele Domnului Isus Hristos ca să putem reflecta lumina Lui. Domnul Isus Hristos ne dă acestă poruncă să fim sare și lumină.
În Matei 28, citim despre marea însărcinare dată de Domnul Isus Hristos ucenicilor. Dar observăm că unii s-au îndoit, de ce persista această îndoială cu privire la învierea Domnului? Domnul ne dă făgăduința că nu suntem singuri, suntem însoțiți de El, de puterea Lui. Calități de care are nevoie ucenicul: smerenia, răbdarea. Dar mai trebuie o calitate: să iubească cum a iubit El. Dacă nu purtăm această dragoste, suntem doar o aramă zângănitoare.
Ce înseamnă să atragi și să nu respingi. Biserica trebuie să atragă nu să respingă. Biserica trebuie să primească cu brațele deschise orice suflet.
Hudson Taylor a fost misionar în China. Dar când s-a dus acolo a trebuit ă-și schimbe hainele, părul, și în felul acesta să se apropie de suflete cu evanghelia. Biserica nu trebuie să fie legalistă. Ca să nu facem observații imediat către cei care nu știu, pentru că altfel i-am îndepărta pe cei nou veniți. Biserica are și lucrarea de misune. Domnul Isus nu și-a cruțat timpul cât a fost pe pământ. Și ucenicilor și nouă ne dă această poruncă: "să mergeți să vestiți evanghelia în Ierusalm, în Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului". Petru prin cuvântarea de la Cincizecime deschide drumul spre pământul acesta. Tot așa și cu Samaria, tot așa și cu Neamurile când cu sutașul Corneliu.
Toți să fie una în Biserică, nu lupte cine să fie mai mare. În Biserică să nu fie lucruri nepotrivite, să nu fie judecăți. Călcînd pe urmele Lui vom împlini scopul nostru ca Biserică, scopul nostru ca ucenici.
...