marți, 13 august 2013

13, Marţi

Zidire, seara
Predică, Exod 33, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Iosua 7:19 Iosua a zis lui Acan: „Fiule, dă slavă Domnului Dumnezeului lui Israel, mărturisește și spune-mi ce ai făcut, nu-mi ascunde nimic.”
Pocăința dă slavă lui Dumnezeu. Mărturisind Îți dau slavă, nu mai provoc atâta agitație.
Să ne gândim la slava lui Dumnezeu mai mult decât la ambiția personală.
2 Cronici 20:18 Iosafat s-a plecat cu fața la pământ, și tot Iuda și locuitorii Ierusalimului s-au aruncat înaintea Domnului să se închine înaintea Lui. 20:19 Leviții dintre fiii chehatiților și dintre fiii coreiților s-au sculat și au lăudat cu glas tare și puternic pe Domnul Dumnezeul lui Israel.
Înconjurați de popoare, Iosafat și poporul lăudau pe Domnul.
2 Cronici 20:22-30
După laudă și slavă urmează numai biruință.
Psalmul 21, cu răsplătiri înainte de luptă, cu anticipări. Cartea Sfântă ne cheamă să anticipăm victoria Domnului Isus în viața noastră. Dar chiar în mijlocul luptei să lauzi pe Domnul.
Psalmi 22:3 "Totuși Tu ești Cel Sfânt și Tu locuiești în mijlocul laudelor lui Israel."
Psalmi 45:2 "Tu ești cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale: de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie. 45:3 Războinic viteaz, încinge-ți sabia, podoaba și slava – 45:4 da, slava ta! – Fii biruitor, suie-te în carul tău de luptă,"
O lume întreagă va fi îngenuncheată de slava ce va veni.
Cine ne-ar mai putea îngenunchea? Doar El!
Ne trebuie vedenia de la Golgota. Sfințenia care Și-a arătat-o la Golgota este unică, nerepetabilă! În familie. Această descoperire de la Golgota. Mânia lui Dumnezeu de la Golgota. Să privești spre mânia care cade de la Dumnezeu.
Înaintea Necazului celui mare cerul celebrează pe Miel. Apocalipsa 5:8-9
Apocalipsa 5:8 Când a luat cartea, cele patru făpturi vii și cei douăzeci și patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o lăută și potire de aur pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinților. 5:9 Și cântau o cântare nouă și ziceau: „Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi pecețile: căci ai fost junghiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam. 5:10 Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!” 5:11 M-am uitat, și, împrejurul scaunului de domnie, în jurul făpturilor vii și în jurul bătrânilor, am auzit glasul multor îngeri. Numărul lor era de zece mii de ori zece mii și mii de mii. 5:12 Ei ziceau cu glas tare: „Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăția, înțelepciunea, tăria, cinstea, slava și lauda!”
...