duminică, 27 iulie 2014

27, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Aspectul șarpelui care are ca scop distrugerea Bisericii Domnului Isus Hristos din interior.
A fost scrisă aproximativ în anii 66-67, cu puțin timp înainte de plecarea apostolului Petru la Domnul.
"Rob și apostol". Nu poți să-ți exerciți atributele de autoritate fără atributul de rob.
În vale este lamentație. Omul vulnerabil nu escaladează înălțimile Cuvântului lui Dumnezeu.
...

27, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:3-8, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.
Cheia este Domnul Isus. Este o viață transformată.
2 Petru 1:4 "părtași firii dumnezeiești"
Ce înseamnă lucrul acesta?
Vorbim de trăsături de caracter. Vorbim de un caracter ca al Domnului Isus. Este nevoie de această asemănare cu Domnul Isus. Trebuie ca viața noastră să fie un indicator către Dumnezeu.
Avem așa de mare nevoie de o inimă transformată.
Promisiunile sunt nespus de mari ~ gr. Superlativ pentru mega-promisiuni.
1 Ioan 3:2 Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este. 3:3 Oricine are nădejdea aceasta în El se curăță, după cum El este curat.
Romani 8:1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului. 8:2 În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului și a morții.
Ioan 8:36 Deci dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi.
2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
1 Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.
Liniștea, pacea sunt atribute ale lui Dumnezeu.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Romani 8:38 Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, 8:39 nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.
Lumina descoperă lucrurile ascunse. Păcatul din viața noastră ne poate fi fatal.
...

27, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, A avea o viață cu Domnul Isus, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Îl cunosc personal pe Domnul Isus Hristos?
...

27, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
Isaia 19:21 Atunci Domnul Se va descoperi egiptenilor, și egiptenii vor cunoaște pe Domnul în ziua aceea. Vor aduce jertfe și daruri de mâncare, vor face juruințe Domnului și le vor împlini.
Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare. 16:14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi. 16:15 Tot ce are Tatăl este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi.
Osea 6:3 Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Căci El Se ivește ca zorile dimineții și va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!”
Filipeni 3:7 Dar lucrurile care pentru mine erau câștiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. 3:8 Ba încă și acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Hristos 3:9 și să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credința în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credință. 3:10 Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui, și părtășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui; 3:11 ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morți.
Efeseni 1:17 Și mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire, în cunoașterea Lui,
Osea 5:4 Faptele lor nu le îngăduie să se întoarcă la Dumnezeul lor, căci un duh de curvie este în inima lor și nu cunosc pe Domnul!
2 Corinteni 10:5 Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.
Daniel 11:32 Dar aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi.
Osea 6:6 Căci bunătate voiesc, nu jertfe, și cunoștință de Dumnezeu, mai mult decât arderi de tot!
Coloseni 1:9 De aceea și noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoștința voii Lui, în orice fel de înțelepciune și pricepere duhovnicească; 1:10 pentru ca, astfel, să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu,
...

27, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Ascultă când Hristos te cheamă, Matei 11:28-30, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Matei 11:28 Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
30 Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.”
...