marți, 25 septembrie 2012

25 - Marţi

Rugăciune, seara
Predică, Smerenia, Filipeni 2:1-4, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3
...
Sa suporti orice nedreptate, orice jignire, asa este mersul adunarii. "Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel".
Il tratam pe Isus cu respect? Indemnurile Domnului Isus Hristos ne implica la unitate. Trebuie sa avem grija unii de altii cu duiosie. Unitate este unde este dragoste si mangaiere. Suntem legati organic unii de altii.
Impartasirea Duhului ne impinge spre unitate.
Noi crestinii de astazi suntem asemanatori cu niste trestii frante.
A avea acelasi gand inseamna a actiona unit.
Absolut nimic sa nu fie facut din duh de cearta sau slava desarta. Noi am vrea sa ne oprim din cearta dar observan ca nu putem, este un duh care ne indeamna la cearta.
Din ce izvor pornesc imboldurile launtrice? Sunt multe duhuri rele: duhurile rautatii... Duhuri specializate pe diferite stari. Exista duh de minciune, exista duh mut, duh de neputinta, duh de cearta, duhul lumii... Oare noi stim de ce duh suntem insufletiti?
E o problema spirituala! E nevoie de rugaciune si post, este nevoie sa vorbim cu fratii.
Sa nu umblam dupa slava desarta! Ceea ce esre zadarnic, inutil. Transmite lipsa de continut, lipsa de scop. Adica sa actionam si sa lucram din orgoliu. Sa avem mereu ultimul cuvant. Intr-o cearta niciunul nu vrea sa dea inapoi. Mandrie, trufie, aroganta.
Remediul este: in smerenie fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. Smerenia, simtamantul de totala neputinta si saracie. Nimic din ce avem ai ce suntem nu este merit ci este har. Smerenia adevarata incepe cu o smerenie in relatia cu Dumnezeu, vesnic si infinit in maretie. Orice problema s-o abordam cu gandul la Dumnezeu. Umilinta inaintea Domnului este esentiala.
Dragostea noastra pentru Dumnezeu se masoara in dragostea fata de semenii nostrii. Dovada ca suntem smeriti inaintea lui Dumnezeu este smerenia care o manifestam fata de celalalt.
Cum putem sa avem in noi smerenie fata de ceilalti cand ii vedem mai jos si mai pacatosi decat noi?
Sunt adanc incredintat ca multi dintre noi nu inteleg ca adunarea sufera din lipsa de smerenie.
...