marți, 7 mai 2013

7, Marţi

Rugăciune, seara
Predică, 1 Împărați 18:30-39, mesaj transmis prin Petre Tuțu Descarcă MP3
...
Ilie era un locuitor al Galaadului. El nu era prooroc de la început.
Pe timpul acela era împărat Ahab, un împărat rău. Și își luase și o nevastă care-l ațâța numai la rău.
În momentele grele, Dumnezeu l-a ales pe Ilie. Iacov 5:17, se ruga cu stăruință înaintea lui Dumnezeu. Era un om supus slăbiciunilor ca și noi.
Rugați-vă neîncetat! De ce să nu vadă El dorința inimii noastre?
Ilie era în școala lui Dumnezeu, se ruga neîncetat pentru starea poporului în care se găsea. Îl doare sufletul pentru starea poporului.
Așa și noi suntem Israelul ceresc.
Dumnezeu îi vorbește, iar el iese în public și e sigur. 1 Împărați 17:1, el nu vorbea de la el ci din partea lui Dumnezeu. Contează și noi să vorbim cuvintele lui Dumnezeu.
Un slujitor are de învățat multe lucruri din partea lui Dumnezeu și învață toată viața.
Dumnezeu a poruncit corbilor ca să-l hrănească. Ilie n-a plecat prin vedere ci a plecat prin credință. Așa și David întreba pe Dumnezeu.
Ascultarea face mai mult decât jertfele.
Apoi Dumnezeu trimite pe Ilie la o văduvă din Sarepta Sidonului. Acolo a găsit o situație tristă, acolo exista moartea ca mâna lui Dumnezeu să facă o minune. Dar tot acolo a mai fost ceva mai apoi: moare copilul. Dar din asta Dumnezeu scoate slavă pentru că Ilie se roagă pentru copil și el învie. "Văd că Cuvântul lui Dumnezeu în gura ta este adevăr." Să umblăm în adevăr!
După ce Ilie își face ucenicia acolo, Ilie se înfățișează înaintea lui Ahab și a preoților lui: o mie de oameni aproape. Atâta efort pentru păcat de la Ahab, pentru Baal.
Poporul avea un moment în care aducea jertfa de seară. Ilie a dres atunci altarul lui Dumnezeu.
Dumnezeu e același ca și odinioară: stăruiți înaintea lui Dumnezeu!
Când se știe că există un Dumnezeu adevărat îi apucă pe vrăjmașii lui Dumnezeu frica și teama. "Și să se știe că sunt slujitorul tău", sunt atâtea lupte și încercări din partea firii noastre pământești și din partea celui rău.
Când asculți de porunca lui Dumnezeu, toate lucrurile ies minunat.
Ce ușor e să părăsești pe Dumnezeu sau pe Domnul Isus!
Care este binele? De a trăi într-o legătură de inimă cu Dumnezeu. Ce atmosferă plăcută ar fi atunci când ne-am întoarce inima spre bine!
Suntem noi gata să-L întâmpinăm pe Domnul Isus să vină. Cine Îl așteaptă se curățește.
...