miercuri, 15 octombrie 2014

15, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:1-16, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Adevărata valoare a unui dar este când primești un dar de la cineva pe care îl iubești.
1 Timotei 4:14 Nu fi nepăsător de darul care este în tine, care ți-a fost dat prin prorocie, cu punerea mâinilor de către ceata prezbiterilor.
Cine a dat darul? Bătrânii au dat darul? Trebuie să fim conștienți că acest dar are ca origine pe însuși Domnul Isus Hristos.
1 Corinteni 12:4 Sunt felurite daruri, dar este același Duh; 12:5 sunt felurite slujbe, dar este același Domn; 12:6 sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți. 12:7 Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
Un om poate să aibă un anumit dar, dar Timotei este îndemnat să facă și anumite slujbe pentru care nu are un dar.
2 Timotei 4:5 Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele, fă lucrul unui evanghelist și împlinește-ți bine slujba.
Timotei este foarte probabil în fond să nu fi avut acest dar de evanghelist. Pe fond darul lui era acesta de învățător.
Când ne gândim la slujire ne gândim la smerenie.
Efeseni 4:15 în dragoste
Efeseni 4:16 și se zidește în dragoste.
O cale mult mai înaltă decât a darurilor este dragostea.
Degeaba ai daruri dacă nu ai dragoste!
O atitudine greșită:
1 Samuel 2:17 Tinerii aceștia se făceau vinovați înaintea Domnului de un foarte mare păcat, pentru că nesocoteau darurile Domnului.
Efeseni 4:12 pentru desăvârșirea sfinților
Unde sunt acei frați desăvârșiți? Oare de ce după ani de zile, sunt oameni neschimbați?
Fiecare își dorește să fie în mijlocul unei adunări vii?
Este posibil ca în rândurile celor din Biserică să fie și oameni care nu au fost născuți din nou?
Efeseni 4:14 ca să nu mai fim copii
1 Corinteni 14:20 Fraților, nu fiți copii la minte; ci la răutate fiți prunci; iar la minte fiți oameni mari.
...

15, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:1-16, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:1 Vă sfătuiesc, dar, eu, cel întemnițat pentru Domnul, să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o, 4:2 cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste 4:3 și căutați să păstrați unirea Duhului, prin legătura păcii. 4:4 Este un singur trup, un singur Duh, după cum și voi ați fost chemați la o singură nădejde a chemării voastre. 4:5 Este un singur Domn, o singură credință, un singur botez. 4:6 Este un singur Dumnezeu și Tată al tuturor, care este mai presus de toți, care lucrează prin toți și care este în toți. 4:7 Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos. 4:8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.” 4:9 Și acest: „S-a suit” ce înseamnă decât că înainte Se coborâse în părțile mai de jos ale pământului? 4:10 Cel ce S-a coborât este același cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca să umple toate lucrurile. 4:11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alții, proroci; pe alții, evangheliști; pe alții, păstori și învățători, 4:12 pentru desăvârșirea sfinților, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, 4:13 până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos; 4:14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire; 4:15 ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. 4:16 Din El tot trupul, bine închegat și strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheietură, își primește creșterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei, și se zidește în dragoste.
Principiul unicității în viața de credință.
Omul credincios când crește, se micșorează.
"Vânt de învățătură". O învățătură fără consistență.
Cel rău dacă reușește să rupă relații, va încetini creșterea trupului Domnului Hristos. Acele relații blocate vor duce la atrofie în trupul lui Hristos.
În relațiile noastre între frați trebuie îngăduință frățească.
Să aplici cu precădere îngăduința unor oameni care își dau toate silințele.
Dumnezeu prin Domnul Hristos ne-a adunat.
Cuvântul spune foarte clar: "să nu treceți peste ceea ce este scris".
Totdeauna credincioșii smeriți au cel mai mic numitor comun: credința în Domnul Isus Hristos.
Ceea ce dă valoare darului este dătătorul darului adică Domnul Isus Hristos.
2 Corinteni 9:15 Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!
Fiecare dar este echivalent pentru că Duhul Sfânt îl dă.
Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Faptele apostolilor 2:38 „Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, „și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
Romani 5:15 Dar cu darul fără plată nu este ca și cu greșeala; căci, dacă prin greșeala unuia singur, cei mulți au fost loviți cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu și darul pe care ni l-a făcut harul acesta într-un singur Om, adică în Isus Hristos, s-au dat din belșug celor mulți. 5:16 Și darul fără plată nu vine ca prin acel unul care a păcătuit; căci judecata venită de la unul a adus osânda; dar darul fără plată, venit în urma multor greșeli, a adus o hotărâre de iertare. 5:17 Dacă deci prin greșeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul și darul neprihănirii, vor domni în viață prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!)
Pentru un om credincios fiecare zi este o zi a darurilor.
Efeseni 3:8 Da, mie, care sunt cel mai neînsemnat dintre toți sfinții, mi-a fost dat harul acesta să vestesc Neamurilor bogățiile nepătrunse ale lui Hristos
Romani 11:33 O, adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și cât de neînțelese sunt căile Lui!
1 Împărați 10:13 Împăratul Solomon a dat împărătesei din Seba tot ce a dorit, tot ce a cerut și i-a mai dat și pe deasupra daruri vrednice de un împărat ca Solomon. Apoi ea s-a întors și s-a dus în țara ei, cu slujitorii ei.
"Când îți aduci darul la altar".
Romani 1:11 Căci doresc să vă văd, ca să vă dau vreun dar duhovnicesc pentru întărirea voastră, 1:12 sau mai degrabă, ca să ne îmbărbătăm laolaltă în mijlocul vostru, prin credința pe care o avem împreună, și voi și eu.
Credința creștină înseamnă să primești dăruind.
...