duminică, 20 mai 2012

20, Duminică, tineret - 4

Tineret, seara
Răspuns la întrebare, În ce măsură trebuie să ţină cont tinerii de părerea părinţilor lor necredincioşi?, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Singura excepţie ar fi dacă părinţii se opun de principiu împotriva căsătoriei cu cineva credincios. Dar e o excepţie. Pentru că părinţii pot da un sfat de bun simţ, să observe chestiuni de caracter. Trebuie foarte multă răbdare în abordarea părinţilor. Nu repezeţi din capul locului, că părinţii nu ar putea da un sfat bun, folositor.
Prov 1:8. Prov 30:17.
Ascultarea de părinţi rămâne, iar decizia îţi aparţine în integralitate. Nu respingi dintr-odată sfatul părinţilor. În final, decizia îţi aparţine.
Opoziţia părinţilor credincioşi nu trebuie abordată cu superficialitate. Dacă undeva există dezacorduri, pune-ţi serioase întrebări cu privire la alegeres pentru căsătorie.
...

20, Duminică, tineret - 3

Tineret, seara
Predică, Geneza 2:24, Tipuri de persoane care se căsătoresc, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3

...
5 tipuri de persoane: 1. Visători; 2. Ca un jucător la loterie, pe încercate; 3. Totul pare negru şi gri, căsătoria e un rău necesar, privesc cu scepticism; 4. Indiferenţii, "trăim o viaţă de familie normală"; 5. Interesaţi de a cunoaşte principiile lui Dumnezeu.
De ce viaţa de familie s-ar produce de la sine? Şi pentru viaţa de familie avem nevoie să cunoaştem principiile de guvernare ale căsătoriei. Ele sunt valabile şi pentru cei deja căsătoriţi.
Nu ştim suficient de multe ca să ignorăm sfaturile. Geneza 2:24.
Principii fundamentale ale familiei:
1. Dezlipirea, separarea de părinţi. Fiecare este 100% responsabil, dacă îi lasă pe părinţi să intre în intimitatea lor. O a treia persoană nu are ce căuta în relaţia dintre cei doi care urmează a se căsători.
2. Principiul permanenţei. "Şi se va lipi de nevastă-sa". Fără acest lucru în viitor apare şi gândul divorţului. Nu este suficientă starea de îndrăgostire pentru o căsătorie. Ea vine pe neaşteptate şi dispare tot aşa. Dragostea este o alegere.
La fel cum Hristos a iubit Biserica, a fost cineva care a impresionat aşa de tare pe Hristos ca să-l iubească şi să-şi dea viaţa pentru el că acela a meritat.
3. Unitatea. Unirea dintre soţ şi soţie trebuie să continue în fiecare zi. 3 planuri: fizic, emoţional, spiritual.
Unitatea emoţională: cei doi devin prietenii cei mai buni. Nevoile celuilalt devin prioritate pentru partener. Acea armonie, nu fără conflicte, ci cum le rezolvi imediat şi fără a lăsa urmări.
Unirea spirituală nu e posibilă dacă nu sunt uniţi ei înşişi cu Hristos. Eclesiastul 4:9.
Dumnezeu trebuie să fie nelipsit din viaţa de familie. Momente de părtăşie, de citire a Bibliei.
Nu confundaţi unitatea în familie cu uniformitatea. Suntem diferiţi. Este o taină unirea între soţ şi soţie. Urmarea este slava lui Dumnezeu.
...

20, Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Efeseni 5:31-32, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Un bun început: tânărul şi tânăra trebuie să aibă o legătură bună cu Domnul Isus. Cel mai important pas al omului nu este căsătoria ci întoarcerea la Dumnezeu.
Căsătoria înseamnă părăsirea casei părinteşti.
Căsătoria este o experienţă doar pentru pământ. Aceste rosturi: 1. Dorinţa de relaţii a omului; 2. Perpetuare a speciei imane; 3. Bărbatul şi femeia, soţul şi soţia să se completeze reciproc în relaţia maritală.
Părăsirea părinţilor pentru căsătorie. Părinţii sunt în cea mai mare măsură cei care îi pregătesc pe tineri în vederea pasului căsătoriei. Abordarea nu se face cu 2 săptămâni înainte de căsătorie. Copilul trebuie să aibă responsabilităţi, dar şi un grad de independenţă. Aceste lucruri se invaţă din casă. Copilul va greşi, va strica mâncarea, va sparge vasele, dar va fi pregătit pentru căsătorie. Avem responsabilitatea de a-i pregăti pentru pasul de a fi pe cont propriu.
Adolescentul trebuie să aibă un grad de independenţă, nu poate fi dirijat ca un robot.
Independenţa tânărului, relaţia de ascultare nu mai este ca a unui copil de 5 ani.
Exersarea responsabilotăţi aduce la o pregătire mai bună pentru căsătorie.
Când tânărul caută să se căsătorească, copiii trebuie să înţeleagă de la părinţi cum trebuie să se despartă de părinţi pentru ca să se pregătească pentru o altfel de relaţie, aceea de căsătorie.
Păstrarea respectului de părinţi, îngrijirea lor la bătrâneţe, acestea rămân valabile şi după căsătorie.
...

20, Duminică, tineret - 1

Tineret, seara
Poezie, recitată de Isac Blega Descarcă MP3

...
Neascultarea aduce prejudiciu... N-a durat mult să afle că n-am ascultat fiindcă m-am întors acasă...
Cuvântul scris e leac sau otravă...
O tată şi mamă ce mari răspunderi ai... Fi credincios, cu grijă şi cu teamă!
...