miercuri, 1 ianuarie 2014

1, Miercuri - 2

Zidire, dimineața
Predică, Isaia 64:1-12; Luca 4:16-21, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Două pasaje: unul istoric și altul profetic.
1) O mare dorință: de a-l întâlni pe Mântuitorul
2) O împlinire a profeției
3) O atitudine personală asupra mântuirii.
Isaia recunoaște că este un om păcătos cu buze nelegiuite și că are nevoie de iertarea lui Dumnezeu, și atunci un înger ia un cărbune aprins și atinge buzele lui Isaia și-i spune că așa este ispășită nelegiuirea lui.
Apostatul Pavel spune despre păcat:
Romani 1:18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu și împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbușă adevărul în nelegiuirea lor.  1:19 Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.  1:20 În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți;  1:21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit; ci s-au dedat la gândiri deșarte, și inima lor fără pricepere s-a întunecat.  1:29 Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de porniri răutăcioase; sunt șoptitori,  1:30 bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultători de părinți,  1:31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecați, fără milă.  1:32 Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.
Aceasta este gama păcatelor noastre, care ne-am depărtat de Dumnezeu. Toți am ajuns statutul acesta de lepros în Israel, această lepră spirituală care a întinat toată omenirea. Dar descoperirea lui Dumnezeu nu rămâne aici, Isaia pune o întrebare răscolitoare: "Vom suferi  noi veșnic sau putem fi mântuiți?" (Isaia 64:5). Isaia la tronul de har al lui Dumnezeu va cere îndurare, va cere mântuire.
Ce lucrare importantă să vestească Evanghelia. Să putem spune celor dimprejurul nostru de Evanghelia lui Dumnezeu. Propovăduirea Evangheliei este prima slujbă a celui credincios.
Domnul Isus mergea unde era invitat ca să lase o urmă a Evangheliei. "M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia".
O a doua lucrare pe care o vestește Domnul Isus este: "M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită" ( Luca 4:18 ).
Fiecare om este robul lucrului de care este stăpânit, păcatul ne robește.
Luca 13:16 Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam și pe care Satana o ținea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului?”
"Să vestesc anul de îndurare", a îndurării lui Dumnezeu, a harului lui Dumnezeu."
Ceea ce este nou: "Astăzi s-au împlinit lucrurile acestea".
Care este atitudinea mea în fața Evanghelie?
Putem fi mântuiți prin această credință în Domnul Isus.
Darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică dar plata păcatului este moartea. Avem un Dumnezeu care vorbește, un Mântuitor care a suferit pentru păcatele noastre, și putem fi mântuiți numai prin credință.
...

1, Miercuri - 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Numeri 6:24-26; Isaia 55:6-9; Matei 6:33, mesaj transmis prin Adam Lucian Descarcă MP3
...
Numeri 6:24 „Domnul să te binecuvânteze și să te păzească!  6:25 Domnul să facă să lumineze fața Lui peste tine și să Se îndure de tine!  6:26 Domnul să-Și înalțe fața peste tine și să-ți dea pacea!
Isaia 55:6 Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape.  55:7 Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”  55:8 „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.  55:9 Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.
Matei 6:33 Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
3 aspecte:
1) Isaia 55:6. Există un timp când trebuie să-l cauți pe Domnul, si există un timp limitat. Cine îți garantează ziua de mâine? Omul este doar o suflare. Înțelept din partea noastră este să zicem: cât mai avem de trăit?
Iubite suflete, păcatul te înșeală. Faci azi un păcat, mâine altul și inima se împietrește. Dacă aștepți prea mult să cauți pe Domnul, s-ar putea să fie prea târziu.
2) există o modalitate în a-l căuta pe Domnul. Domnul ne dă și soluția cum să-l căutam: pocăință.
Isaia 55:7 Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”
Să părăsești acea stare. Iar apoi să te întorci la Dumnezeu. Apoi să găsești ceea ce El oferă: milă și iertare. Exact aceiași pași i-a făcut și fiul rătăcit.
Marcu 1:15 Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie.
Faptele apostolilor 3:19 Pocăiți-vă, dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare
Am nevoie de Domnul Isus în viața mea pentru ca El să-mi schimbe gândirea.
Romani 12:2 Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
O răsplata
Evrei 11:6 Și, fără credință, este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută.
Romani 2:7 Și anume, va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea și nemurirea;  2:8 și va da mânie și urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului și ascultă de nelegiuire.
...