duminică, 5 ianuarie 2014

5, Duminică - tin, 6

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:5-13, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Nu poți să fii altceva decât ce ai în minte.
1 Petru 1:13 De aceea, încingeți-vă coapsele minții voastre, fiți treji și puneți-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos.
...

5, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:13, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:13 De aceea, încingeți-vă coapsele minții voastre, fiți treji și puneți-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos.
Luca 12:35 Mijlocul să vă fie încins, și făcliile aprinse. 12:36 Și să fiți ca niște oameni care așteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni și va bate la ușă. 12:37 Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun că el se va încinge, îi va pune să șadă la masă și se va apropia să le slujească. 12:38 Fie că vine la a doua strajă din noapte, fie că vine la a treia strajă, ferice de robii aceia, dacă-i va găsi veghind! 12:40 Și voi, dar, fiți gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți.” 12:48 Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; și cui i s-a încredințat mult, i se va cere mai mult.
...

5, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:13, mesaj transmis prin Cornel Manole Descarcă MP3
...
1 Petru 1:13 De aceea, încingeți-vă coapsele minții voastre, fiți treji și puneți-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos.
...

5, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:8, mesaj transmis prin Teo Toculeț Descarcă MP3
...
1 Petru 1:8 pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
Matei 5:11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! 5:12 Bucurați-vă și înveseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.
Faptele apostolilor 5:40 Ei au ascultat de el. Și, după ce au chemat pe apostoli, au pus să-i bată cu nuiele, i-au oprit să vorbească în Numele lui Isus și le-au dat drumul. 5:41 Ei au plecat dinaintea soborului și s-au bucurat că au fost învredniciți să fie batjocoriți pentru Numele Lui.
Exemplul lui Pavel.
Faptele apostolilor 9:16 "și îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu.”
2 Corinteni 7:4 Sunt plin de mângâiere, îmi saltă inima de bucurie în toate necazurile noastre.
Filipeni 2:17 Și chiar dacă va trebui să fiu turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur, și mă bucur cu voi toți.
2 Timotei 3:10 Tu însă ai urmărit de aproape învățătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credința mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea, 3:11 prigonirile și suferințele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconia și în Listra. Știi ce prigoniri am răbdat; și totuși Domnul m-a izbăvit din toate.
2 Corinteni 8:1 Fraților, voim să vă aducem la cunoștință harul pe care l-a dat Dumnezeu în bisericile Macedoniei. 8:2 În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare
1 Tesaloniceni 1:6 Și voi înșivă ați călcat pe urmele mele și pe urmele Domnului, întrucât ați primit Cuvântul, în multe necazuri, cu bucuria care vine de la Duhul Sfânt; 1:7 așa că ați ajuns o pildă pentru toți credincioșii din Macedonia și din Ahaia.
1 Tesaloniceni 3:3 pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri; căci știți singuri că la aceasta suntem rânduiți. 3:4 Și, când eram la voi, v-am spus mai dinainte că vom avea să suferim necazuri, ceea ce s-a și întâmplat, cum bine știți.
2 Tesaloniceni 1:4 De aceea ne lăudăm cu voi în bisericile lui Dumnezeu, pentru statornicia și credința voastră în toate prigonirile și necazurile pe care le suferiți.
Evrei 10:32 Aduceți-vă aminte de zilele de la început, când, după ce ați fost luminați, ați dus o mare luptă de suferințe: 10:33 pe de o parte, erați puși ca priveliște în mijlocul ocărilor și necazurilor, și, pe de alta, v-ați făcut părtași cu aceia care aveau aceeași soartă ca voi. 10:34 În adevăr, ați avut milă de cei din temniță și ați primit cu bucurie răpirea averilor voastre, ca unii care știți că aveți în ceruri o avuție mai bună, care dăinuie.
Habacuc 3:17 Căci, chiar dacă smochinul nu va înflori, vița nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi, și câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, și nu vor mai fi boi în grajduri, 3:18 eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!
Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
Romani 14:17 Căci Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt.
Psalmi 16:11 Îmi vei arăta cărarea vieții; înaintea feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice în dreapta Ta.
Apocalipsa 4:5 Din scaunul de domnie ieșeau fulgere, glasuri și tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau șapte lămpi de foc, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu.
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
...

5, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:5-13, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:2 "după știința mai dinainte".
Mai toți vrem să ne arătăm că știm. Dar dincolo de cunoștința noastră este știința lui Dumnezeu. Este de mare folos să ne ocupăm cu știința lui Dumnezeu.
1 Petru 1:5 "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință"
Când? Totdeauna. Nu trebuie să le luăm ca un lucru de apucat.
1 Petru 1:6 În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări,
Bucuria și întristarea sunt împreună pe pământ.
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
E firea aceasta care încearcă să ne facă multe greutăți și vrea să-și ceară drepturile de fiecare dată. Să ne putem obișnui cu lauda și slava și cinstea pe care o dă Domnul Isus Hristos. Dar ce este pentru pământ rămâne pe pământ.
1 Petru 1:8 pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
Domnul să ne ajute să fie real: "voi Îl iubiți". Pe Dumnezeu, Creatorul nostru îl putem vedea oriunde.
1 Petru 1:9 pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre.
Ca un rezultat: mântuirea.
1 Petru 1:10 Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare.
Proorocii, oameni care și-au trasat o țintă și apoi au urmărit să ajungă la ea. Au stabilit o țintă: voi cerceta și voi căuta.
Luca 24:27 Și a început de la Moise și de la toți prorocii și le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El.
Cercetare și căutare.
Psalmul 27:8
Psalmul 34:4, 10
Isaia 25:9
2 Samuel 23:2, 3
1 Petru 1:12 Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înșiși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.
Munca lor de căutare nu a fost în zadar.
...

5, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Așa citesc din Cartea Sfântă, Luca 2:1-7, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...

5, Duminică - zidire, 2

Zidire, dimineața
Predică, Luca 12:36-38; 41-44; Matei 25:31-36, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Înaintea lui Dumnezeu toate funcțiile cad. Înaintea lui Dumnezeu rămâne doar salvat sau nesalvat.
"Adu-ți aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale!"
Uitați-vă că aveți nevoie de mântuire!
Va veni o zi când Domnul se va încinge și ne va sluji.
Luca 12:42 Și Domnul a zis: „Cine este ispravnicul credincios și înțelept pe care-l va pune stăpânul său peste slugile sale ca să le dea partea lor de hrană la vremea potrivită?
Matei 25:31 Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toți sfinții îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
Va veni pe neașteptate este Răpire.
Domnul Isus nu-i ia pe cei care nu le-a plăcut de El.
De multe ori nici oamenii nu vor să fie roade pentru Hristos.
...

5, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 19:1-10, mesaj transmis prin Marinică Dinu Descarcă MP3
...
Te simți trudit, te simți împovărat? El este lângă fiecare dintre noi, ne ascultă inima.
Ioan 7:37 În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului,
Important este ca să fim sinceri cu El.
Poți să fi aici și cu inima să fi la ușă sau să nu fi aici.
"Dacă însetează cineva să vină la Mine și să bea".
Misiunea Domnului Isus Hristos a fost să meargă la cruce. Dacă n-ar fi mers El, am fi murit în păcatele noastre.
Bogatul din Ierihon a prins prilejul, și-a ridicat privirea spre cer.
Nu cumva și dumneata vrei să-ți faci un rai pe pământ? Bine ar fi să-ți dai seama că ești trecător.
Cine este dăruitorul? Este El. Ți-a mai dăruit o zi.
Isaia 55:6 Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape. 55:7 Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”
Sfâșiați-vă inimile! De ce? Pentru că am păcătuit.
Dragostea Lui mai înseamnă și suferință.
O mare piedică în calea mântuirii este lumea. Avem nevoie de Domnul Isus Hristos.
Zacheu era mic de înălțime, dar a insistat. Eu trebuie să fac tot ce-mi stă în putință să ajung în preajma Domnului.
A mai fost cineva care a zis "măcar să mă ating", credința smulge și Domnul a zis: "credința ta te-a mântuit".
Vrei să-L duci acasă, vrei să duci pe Mântuitorul acasă? Nu este doar cartea aceasta ci trebuie să-ți schimbi viața.
Ioan 17:3 Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.
Domnul Isus Hristos s fost Acela care i-a luat partea (lui Zacheu).
Luca 19:9 Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci și el este fiul lui Avraam. 19:10 Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.”
Domnul Isus ne iubește și vrea să ne ducă în cer. Câtă bucurie este pentru un biet om care se întoarce la Dumnezeu!
...

5, Duminică - zidire, 2

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 1:1-3, 6-9; 2:9-11, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Cartea aceasta numită Biblia, iubiții mei, este o carte adâncă. Dacă noi am fi avut viața lui Metusala, ar fi fost tot scurtă viața ca să pătrundem în rădăcinile Scripturii și să vedem aici cât de bogat de bogat Dumnezeu în bunătate, în îndurare, în milă față de niște oameni care toți am fost vrăjmașii Lui, spre rușinea noastră. Cartea lui Dumnezeu, Evanghelia, numai oamenii care se tem de Dumnezeu o citesc cu sete.
Evrei 2:11 Căci Cel ce sfințește și cei ce sunt sfințiți sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rușine să-i numească „frați”
Se arată mântuirea noastră și se arată legătura noastră de rudenie.
A Lui care ne iubește și care ne-a spălat de păcatele noastre prin rănile Lui.
Cât este de grav păcatul?
Era mai grea curățirea păcatelor decât iertarea păcatelor. Dumnezeu a zis și s-au făcut lucrurile.
Evrei 1:8 pe când Fiului I-a zis: „Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate;
Câtă luptă trebuie să avem noi să renunțăm la lucrurile păcătoase.
...

5, Duminică - zidire, 1

Zidire, dimineața
Predică, 2 Petru 3:9-14, mesaj transmis prin Marinică Dinu Descarcă MP3
...
Dumnezeu ne cunoaște pe toți de aici și contabilizează fiecare gând.
Lucrul care caracterizează cel mai mult ființa Domnului Isus Hristos este dragostea.
Cei ce sunt în Casa Ta tot mai pot să Te laude!
Câtă valoare mai are Cuvântul acesta pentru noi. Este o comoară, sunt niște mărgăritare.
Bine este ca să dăm toată cinstea cuvenită acestui Cuvânt.
Proverbe 13:13 Cine nesocotește Cuvântul Domnului se pierde
Ascultarea face mai mult decât orice jertfă.
Când citim Scriptura ne punem noi întrebarea: fac eu lucrul acesta?
Cele mai dezastruoase lucruri din viața noastră sunt acelea pe care le considerăm minore, pentru că nu le aducem în rugăciune.
Care ar fi poziția cea mai normală este să aștepți venirea Domnului Isus Hristos făcând ceva.
Pentru cine vine Domnul Isus? Domnul Isus vine pentru cei ce au iubit venirea Lui.
Cel care Îl așteaptă, se curățește.
Preocuparea Domnului Isus era ca să se vestească Evanghelia până la marginile pământului.
Aduceți-vă aminte cum erați la început. Aveam un cuget atât de sensibil. Ce mă învață El să fac?
Ce are împotriva noastră Domnul Isus este că ne-am părăsit dragostea dintâi.
Maleahi 3:6 Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb;
Este atât de important să fim preocupați de ce ne-a încredințat Domnul!
Romani 2:4 Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?
Vine Stăpânul și momentul acesta al venirii Lui este foarte aproape.
...