duminică, 23 februarie 2014

23, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:24, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
1 Petru 2:24 El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați.
...

23, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:21, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
1 Petru 2:21 Și la aceasta ați fost chemați; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui.
Tema principală a epistolei: suferința din viața credinciosului.
"Numele lui este ca o mireasmă vărsată"
Cuvântul Cruce.
Ioan 19:17 Isus, ducându-Și crucea, a ajuns la locul zis al „Căpățânii”, care în evreiește se cheamă „Golgota”.
Galateni 6:14 În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos,
Apoi crucea noastră.
Matei 10:38 Cine nu-și ia crucea lui și nu vine după Mine nu este vrednic de Mine.
Matei 16:24 Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.
1 Petru 2:21 Și la aceasta ați fost chemați; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui.
Ținta noastră este ca să mergem să ne răstignim viața noastră.
Crucea Lui este un stimulent pentru noi pentru a purta noi crucea noastră.
1 Petru 2:19 Căci este un lucru plăcut dacă cineva, pentru cugetul lui față de Dumnezeu, suferă întristare și suferă pe nedrept.
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
Apoi crucea Domnului Isus este calea spre o sfințire matură
Evrei 2:10 Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care și prin care sunt toate și care voia să ducă pe mulți fii la slavă să desăvârșească, prin suferințe, pe Căpetenia mântuirii lor.
Iacov 1:2 Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări,  1:3 ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare.  1:4 Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic.
Dovada solidarității Lui pentru noi
Romani 8:34 Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi!  8:35 Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?  8:36 După cum este scris: „Din pricina Ta suntem dați morții toată ziua; suntem socotiți ca niște oi de tăiat.”  8:37 Totuși, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.  8:38 Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,  8:39 nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
Domnul Isus Hristos știe că ne este greu.
2 Corinteni 12:9 Și El mi-a zis: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine.
Nădejdea slavei finale.
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
Faptele apostolilor 7:54 Când au auzit ei aceste vorbe, îi tăia pe inimă și scrâșneau din dinți împotriva lui.  7:55 Dar Ștefan, plin de Duhul Sfânt, și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu;  7:56 și a zis: „Iată, văd cerurile deschise, și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”
Apocalipsa 21:4 El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
2 Timotei 4:7 M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.  4:8 De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
...

23, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:13, mesaj transmis prin Gabriel Iorgulescu Descarcă MP3
...
1 Petru 2:13 Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor,
Noi, creștinii, trebuie să ne supunem autorităților, pentru că ele au fost investite de Dumnezeu pe pământ. Chiar dacă ei sunt nedemni de ascultare, și atunci trebuie să ne supunem.
Ioan 19:10 Pilat I-a zis: „Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te răstignesc și am putere să-Ți dau drumul?”  19:11 „N-ai avea nicio putere asupra Mea”, i-a răspuns Isus, „dacă nu ți-ar fi fost dată de sus.
...

23, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:13, mesaj transmis prin Alin Custură Descarcă MP3
...
1 Petru 2:13 Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor,
A asculta este mult mai greu decât a da ordine.
1 Petru 2:18 Slugilor, fiți supuse stăpânilor voștri cu toată frica, nu numai celor ce sunt buni și blânzi, ci și celor greu de mulțumit.
Un angajat trebuie să fie supus față de șeful său.
Frică de cine?
Coloseni 3:22 Robilor, ascultați în toate lucrurile pe stăpânii voștri pământești; nu numai când sunteți sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăție de inimă, ca unii care vă temeți de Domnul.
1 Timotei 6:1 Toți cei ce sunt sub jugul robiei să socotească pe stăpânii lor vrednici de toată cinstea, ca Numele lui Dumnezeu și învățătura să nu fie vorbite de rău.
Romani 13:1 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.  13:2 De aceea, cine se împotrivește stăpânirii, se împotrivește rânduielii puse de Dumnezeu; și cei ce se împotrivesc își vor lua osânda.  13:3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele, și vei avea laudă de la ea.  13:4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune și să pedepsească pe cel ce face rău.  13:5 De aceea, trebuie să fiți supuși nu numai de frica pedepsei, ci și din îndemnul cugetului.
Ideea de bază este că Dumnezeu a rânduit autoritățile.
Efeseni 4:8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.”  4:11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alții, proroci; pe alții, evangheliști; pe alții, păstori și învățători,  4:12 pentru desăvârșirea sfinților, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
Dumnezeu a rânduit și lucrători în Biserică.
Ioan 10:1 Adevărat, adevărat vă spun că cine nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoț și un tâlhar.  10:2 Dar cine intră pe ușă este păstorul oilor.  10:3 Portarul îi deschide, și oile aud glasul lui; el își cheamă oile pe nume, și le scoate afară din staul.
Staulul este reprezentat de poporul Israel. Unii dintre păstorii falși erau fariseii. Aceștia au sărit pe altă parte. Dar Domnul Isus a venit pe ușă.
Ioan 10:3 Portarul îi deschide,
Principiul lui Dumnezeu este ușa. Dumnezeu rânduiește în Biserica Lui oameni care sunt născuți din nou.
Hoțul fură ceea ce nu este al lui. Tâlharul recurge la violență ca să fure slava lui Dumnezeu din Biserică care nu este a lui.
Adevăratul păstor vine în staul așa cum a venit și Domnul Isus.
Ioan a fost acela care a pregătit calea Domnului Isus.
...

23, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:11-25, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Supunerea sau recunoașterea autorității lui Dumnezeu.
1 Petru 2:11 Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul. 2:12 Să aveți o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe niște făcători de rele, prin faptele voastre bune pe care le văd să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.
Când intrai în această adunare te izbea liniștea.
Marcu 9:42 Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din acești micuți care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară și să fie aruncat în mare.
1 Petru 2:11 Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul.
Domnul Isus Hristos este Episcopul sufletelor noastre care din cer de sus veghează asupra noastră.
...

23, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Romani 11:12, 13, 16, 17, 18; Proverbe 30:1, 2, 3, 4b, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Romani 11:12 dacă deci alunecarea lor a fost o bogăție pentru lume, și paguba lor a fost o bogăție pentru Neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor? 11:13 V-o spun vouă, Neamurilor: „Întrucât sunt apostol al Neamurilor, îmi slăvesc slujba mea 11:16 Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte. 11:17 Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului, 11:18 nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine.
Proverbe 30:1 Cuvintele lui Agur, fiul lui Iache. Cuvintele înțelepte rostite de omul acesta pentru Itiel, pentru Itiel și pentru Ucal. 30:2 Negreșit, sunt mai prost decât oricine și n-am pricepere de om. 30:3 N-am învățat înțelepciunea și nu cunosc știința sfinților.
Proverbe 30:4 Cum se numește el și cum cheamă pe fiul său? Știi tu lucrul acesta? –
Domnul Isus spală, curățește și iartă păcatele.
Dar omul acesta n-a rămas la ce spune la început. Ci a înțeles că este vorba de Mesia, de un Fiu al lui Dumnezeu.
Frica cea mai grozavă este de moarte. După starea asta de frică de moarte este o șansă la Domnul Isus Hristos. Dacă te apasă povara, Domnul Isus Hristos vrea să te ajute să-ți ridice povara.
Pe Domnul Isus Hristos îl durea de semințiile pierdute ale lui Israel.
Ce sfânt e Dumnezeu și în același timp și bun, bun pentru că iartă. Dar nu ne iartă decât cu acordul nostru.
Romani 11:18 nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine. 11:19 Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu.”
Cine se ocupă cu altoirea? Nici un om nu poate fi mântuit dacă nu trece "cuțitul" lui Dumnezeu peste el. Dar Dumnezeu a făcut butucul să fie Domnul Isus Hristos. Dumnezeu așează altoiul otrăvit care este omul, ramura și o pună în butucul care este Domnul Isus Hristos.
Eu îl simt pe Dumnezeu în inimă. Explicația Bibliei, a adevărului real este că ea bate cât vrea Dumnezeu.
Romani 11:18 nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine.
Credința ne duce și ne dă în primire marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos.
Coloseni 2:13 Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile.
Coloseni 2:14 A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.
Zapisul este Legea Vechiului Testament.
Datoria mea este să cred în Fiul lui Dumnezeu.
Coloseni 3:4 Când Se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă.
Noi nu avem aici desăvârșirea pe care o vom avea în cer cu Domnul Isus Hristos când vom merge să-l vedem pe Dumnezeu.
...

23, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 4:1-26, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr.”
Un verset cheie.
Omul simte nevoia, are nevoia să se închine. Deasupra regnului animal este omul, care simte nevoia să se închine.
Închinarea se face în partea ascunsă și sinceră a omului.
Ioan 4:25 „Știu”, I-a zis femeia, „că are să vină Mesia ; când va veni El, are să ne spună toate lucrurile.”
Închinarea adevărată nu se poate realiza decât prin Domnul Isus Hristos.
Ioan 6:63 Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și viață.
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
A te închina înaintea lui Dumnezeu înseamnă a-l avea pe Domnul Isus Hristos în inimă.
Saul din Tars a adresat două întrebări Domnului Isus Hristos când l-a întâlnit pe drumul Damascului:
Faptele apostolilor 9:5 „Cine ești Tu, Doamne?”, a răspuns el. Și Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigonești. Ți-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un țepuș.” 9:6 Tremurând și plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate, și ți se va spune ce trebuie să faci.”
De ce a părăsit Domnul Isus Hristos Iudeea ca să meargă în Galileea?
Ioan 4:1 Domnul a aflat că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici decât Ioan.
Trăim într-o vreme numită era informațiilor. Oamenii aud unii despre alții lucruri. Cei necredincioși aud și ei despre purtarea celui credincios. Dar aude și Dumnezeu ceea ce facem noi. Să ascultăm dar și noi glasul Evangheliei.
Ioan 4:1 Domnul a aflat că fariseii au auzit că El face și botează mai mulți ucenici decât Ioan.
Domnul Isus nu intră în competiție. Probabil că Fariseii aveau de gând să producă dezbinare între ucenicii lui Ioan Botezătorul și ucenicii Domnului Isus Hristos.
Ioan 4:2 Însă Isus nu boteza El însuși, ci ucenicii Lui.
Acești ucenici săvârșeau ei botezul. Dar Domnul Isus îi lăsa pe ei să boteze, și nu considera că este o slujbă de mare preț altfel o făcea El. Nu botezul te mânuiește, nu obiceiurile, nu feștaniile.
Domnul Isus Hristos a părăsit cerul pentru noi.
Ajunge Domnul Isus Hristos în Samaria. Sihar este construită in 885 î.H.
1 Împărați 16:24 a cumpărat de la Șemer muntele Samariei, cu doi talanți de argint; a întărit muntele și a pus cetății pe care a zidit-o numele Samaria, după numele lui Șemer, domnul muntelui.
2 Împărați 17:24 Împăratul Asiriei a adus oameni din Babilon, din Cuta, din Ava, din Hamat și din Sefarvaim și i-a așezat în cetățile Samariei în locul copiilor lui Israel. Au pus stăpânire pe Samaria și au locuit în cetățile ei.
2 Împărați 17:28 Unul din preoții care fuseseră luați robi din Samaria a venit de s-a așezat la Betel și le-a învățat cum să se teamă de Domnul.
2 Împărați 17:33 Astfel se închinau Domnului, dar slujeau în același timp și dumnezeilor lor, după obiceiul neamurilor de unde fuseseră mutați.
Dumnezeu este un Dumnezeu gelos. Dumnezeu nu acceptă o închinare amestecată din partea noastră. Dumnezeu nu acceptă decât închinarea care vine prin credința în Domnul Isus Hristos.
Domnul Isus Hristos se apropie de noi ca păcătoși. Adică Domnul Isus Hristos a căpătat un trup și a venit în lumea noastră.
Proverbe 8:30 eu eram meșterul Lui, la lucru lângă El, și în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui,
Ioan 4:7 „Dă-Mi să beau”, i-a zis Isus.
Aceasta era o favoarea pe care o cere Domnul Isus Hristos femeii samaritence doar ca să se apropie de această femeie, nu ca să bea apă.
2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
Iar femeia samariteancă se mira de cererea Domnului Isus Hristos.
Ioan 4:9 Femeia samariteană I-a zis: „Cum Tu, iudeu, ceri să bei de la mine, femeie samariteană?” – Iudeii, în adevăr, n-au legături cu samaritenii. –
Evrei 2:17 Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ce privește legăturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului.
Ca un Dumnezeu sfânt dar și ca un om. Preot și Jertfă în același timp.
Domnul Isus Hristos este darul lui Dumnezeu:
Ioan 4:10 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.”
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Darul acesta, în persoana Fiului lui Dumnezeu trebuie primit.
Nu ne va folosi cu absolut nimic dacă în dimineața aceasta nu vom primi din mâna lui Dumnezeu acest dar neprețuit.
Psalmi 49:8 Răscumpărarea sufletului lor este așa de scumpă, că nu se va face niciodată.
Cea mai mare teamă a omului este moartea. Darul lui Dumnezeu țâșnește în viața veșnică.
Această femeie a crezut în Domnul Isus Hristos.
Ioan 4:19 „Doamne”, I-a zis femeia, „văd că ești proroc.
...

23, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 1 Ioan 1:1-3, Evrei 11:5, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
1 Ioan 1:1 Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieții – 1:2 pentru că viața a fost arătată, și noi am văzut-o și mărturisim despre ea și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl și care ne-a fost arătată – 1:3 deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.
Evrei 11:5 Prin credință a fost mutat Enoh de pe pământ, ca să nu vadă moartea. Și n-a mai fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase. Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu.
Unde este amintirea morții Domnului Isus Hristos?
Părtașia în familie. Casa e la toți. Dumnezeu a vrut să împartă cu noi cerul, veșnicia.
Eu am trăit peste 70 de ani. Și timpul a trecut repede. Dar partea a doua o să fie mult mai lungă, adică veșnicia. Și până la 100 de ani mai am încă 25 de ani. Și Enoh a trăit o eră de 100 de ani, apoi încă una, apoi încă una.
Dacă ne dăm viața pe mâna diavolului, ăsta ne face praf.
Dar se merită să ne dăm viața pe mâna Domnului Isus Hristos.
1 Ioan 1:6 Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întuneric, mințim și nu trăim adevărul.
Este minciună dacă nu corespunde ceea ce spunem cu ceea ce credem.
Dumnezeu este îndurător, Dumnezeu este bun, Dumnezeu ia decizii. Moise l-a rugat pe Domnul să ierte păcatul poporului Israel și să meargă împreună cu poporul în Canaan. Știți când iartă Dumnezeu? În urma pocăinței. Să o luăm cu literă mare înaintea Domnului cu pocăința.
Credeți că Enoh n-a greșit și el cu atâția copii? Dar Enoh umbla cu Dumnezeu.
Când David a luat o hotărâre năpraznică împotriva lui Nabal, dar Abigail pregătește repede merinde și se duce la David și-i amintește că înaintea Domnului când va fi, să nu aibă el o remușcare că a făcut un rău.
Nu mergem în cer cu stările noastre nepotrivite.
Iacov 3:17 Înțelepciunea care vine de sus este, întâi, curată, apoi pașnică, blândă, ușor de înduplecat, plină de îndurare și de roade bune, fără părtinire, nefățarnică.
2 Cronici 19:1 Iosafat, împăratul lui Iuda, s-a întors în pace acasă la Ierusalim. 19:2 Iehu, fiul prorocului Hanani, i-a ieșit înainte și a zis împăratului Iosafat: „Cum de ai ajutat tu pe cel rău și ai iubit pe cei ce urăsc pe Domnul? Din pricina aceasta este mâniat Domnul pe tine.
2 Cronici 19:4 Iosafat a rămas la Ierusalim. Apoi a mai făcut o călătorie prin mijlocul poporului, de la Beer-Șeba până la muntele lui Efraim, și i-a adus înapoi la Domnul Dumnezeul părinților lor. 19:5 A pus judecători în toate cetățile întărite din țara lui Iuda, în fiecare cetate. 19:6 Și a zis judecătorilor: „Luați seama la ce veți face, căci nu pentru oameni veți rosti judecăți; ci pentru Domnul, care va fi lângă voi când le veți rosti. 19:7 Acum, frica Domnului să fie peste voi; vegheați asupra faptelor voastre, căci la Domnul Dumnezeul nostru nu este nicio nelegiuire, nici nu se are în vedere fața oamenilor, nici nu se primesc daruri.” 19:8 Când s-a întors la Ierusalim, Iosafat a pus și aici, pentru judecățile Domnului și pentru neînțelegeri, leviți, preoți și căpetenii peste casele părintești ale lui Israel. 19:9 Și iată poruncile pe care li le-a dat: „Voi să lucrați în frica Domnului, cu credință și curăție de inimă.
Când ne găsim într-o stare din asta de depresie, înapoi pe genunchi în rugăciune. Să zicem în inima noastră: Doamne, sunt un rob netrebnic, sunt o roabă netrebnică.
Noi decât amintim ce-a făcut marele nostru Mântuitor și Domn Isus Hristos.
...