duminică, 17 iunie 2012

17, Duminică, tineret - 3

Tineret, seara
Predică, Judecători 13, Soţia lui Manoah, Empatie, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3

...

17, Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Judecători 13:6-13; Geneza 27:46; Dialogul, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3

...

17, Duminică, tineret - 1

Tineret, seara
Poezie, Marcu 13:31, poezie recitată de către Isac Blega Descarcă MP3

...

17, Duminică, dimineaţa - 3

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Matei 5:8,O inima curata, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3

...

...
Viata crestina este viata indreptatita. O viata de lumina, imprastie intunericul moral. Este o viata care raspandeste parfumul placutm parfumul Domnului Isus. Este o viata fara pata, oameni cu inima curata, singurii oameni fericiti, oameni care vor vedea pe Dumnezeu.
Crestinul este omul cu inima curata. Gusta si traieste fericirea. Este omul care-l vede pe Dumnezeu.
Dumnezeu ii numeste fericiti pe cei cu inima curata.
Evanghelia este preocupata de inima. Rolul inimii in fericirea omului si rolul inimii in a-l vedea pe Dumnezeu.
Dar accentul este pe inima si din cauza fariseilor. Priviti de afara, fariseii pareau fara pata, dar in interior erau plini de rautate. Ei ignorau dragostea pentru Dumnezeu si dragostea pentru aproapele.
Domnul Isus a venit sa schimbe inima omului, sa faca acest transplant.
Domnul Isus pune accentul pe inima si nu oe minte. Adevarata credinta nu tine doar de intelect ci este o stare a inimii. Totusi doctrina este extrem de necesara.
Distanta cea mai mare este intre inima si minte.
Accentul e pe inima: minte, vointa si sentimente.
Fericiti cei ce sunt curati la radacina lor. Ce inima aveti?
Marcu 7:21-23
Grava eroare, ca toate problemele omului sunt cauzate de mediul inconjurator, si ca omul doar are nevoie de conditii, si atunci omul devine bun, o eroare tragica. Ar mai fi fost nevoie de jertfa Fiului lui Dumnezeu daca ar fi fost nevoie doar de bunuri materiale. Dar Adam si Eva au pacatuit cand aveau totul. Dar pacatele omului sunt produse de inima. Drumul nefericirii porneste totdeauna din inima.
Inima este cauza nesupunerii fata de Creator. Fiecare dintre noi este vinovat pentru pacatele sale. Suntem nefericiti din cauza inimii noastre. Totul porneste de la inima.
Ieremia 17:9, inima e inselatoare, nu sunt cuvinte suficiente, deznadajduit de rea, aduca nici o speranta de schimbare.
Un exemplu: problema cea mai tulburatoare sunt gandurile murdare, simtamintele murdare - toate ne pangaresc launtrul.
Inima curata e cea care nu are in ea pacat si care nu produce pacat, o inima lipsita de falsitate.
Iacov 4:8
Nu e ciudat ca oamenii fac cele mai mari pacate, fac cele mai mari danii pentru biserica. Face mari pacatem face mari fapte, dar are inima impartita.
Apocalipsa 21:27
Matei 22:37
Avem nevoie de o stare pura a fiintei noastre. Doar cei ce sunt ai lui Dumnezeu il vor vedea pe Dumnezeu.
1 Ioan 3:2
Scopul, sa vezi pe Dumnezeu.
Ioan 1:12-13
...

17, Duminică, dimineaţa - 2

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Psalmul 146, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3

...

...
Ultimii 5 din psaltire. Una din cele mai frumoase moduri de a aduce recunostinta lui Dumnezeu. Lipsa inchinarii dinaintea lui Dumnezeu este o mare pierdere.
Nu cred ca gasim totdeauna motivatie sa facem ca psalmistul. Este in viata noastra lauda pentru Dumnezeu. Dar unii zic ca este nedreptate pe pamant si de ce sa mai aducem inchinare?! Dar aceasta este o nedreptate, chiar si psalmistul a trecut prin nedreptate.
Sa-L laudam pentru ca este vesnic, este Creator. Care dintre noi respinge o lauda din partea aproapelui nostru? Ce fire avem, dar de Dumnezeu nu ne pasa!
Se implinesc 100 de ani de la scufundarea Titanicului. Se zice ca cineva a pus o pancarda cu textul "Nu exista Dumnezeu", si tocmai acolo a lovit aisbergul si a spart vaporul.
Unii zic ca e principal sa ai credinta ta, si aceasta este religie. Dar cu religia ta te duci in iazul de foc si de pucioasa.
Doi judecatori dau doua verdicte. Doi oameni discuta o problema dar au parere total opuse.
"Nu te increde intr-o religie anume!"
Chiar si constiinta este ceva pe care nu ne putem baza. Iancus, un martir a murit ars pe rug, si i-a zis unei batrane care a adus niste nuiele sa inteteasca focul: "tu ma urasti cel mai mult", dar ea a raspuns: "a arde pe un eretic este o fapta buna". Fiecare cu constiinta sa.
Fiecare am avut dezamagiri pentru ca ne-am increzut in cei mari si nu in Dumnezeu.
Dumnezeu da paine celor flamanzi. Lui ii pasa, este preocupat de miliardele de oameni de pe pamant.
Poti sa fi un prins de razboi al diavolului, al viciilor proprii. "Daca Fiul va face liberi, veti fi cu adevarat liberi."
O constiinta care nu il are pe Domnul Isus, duce povara pacatelor sale.
Atatea motivatii: ca ne-a dat un Mantuitor! Ioan 1:12
Dumnezeu ocroteste pe cei straini, pe orfani si pe vaduve.
Dincolo de alegerea dumneavoastra, Dumnezeu ramane suveran.
...

17, Duminică, dimineaţa - 1

Zidire, dimineaţa
Predică, Efeseni 4:1-16, Unitatea Bisericii, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3

...

...
Cea mai mare nevoie este ca in mijlocul acestei lumi sa existe o Biserica asa cum a existat la inceputul Bisericii. Biserica sa fie Biserica.
Aceasta biserica trebuie sa inteleaga mai intai ce este Biserica. Complexitatea profunda a Bisericii.
Biserica este: o turma; o cladire; un trup viu; un templu; Mireasa iar Domnul Isus este Mirele.
Biserica nu se poate compara cu nimic altceva. Cea mai nobila de pe acest pamant. Ea nu s-a nascut prin cuvant ci prin jertfa Domnului Isus Hristos. Multimea care nu se poate numara. Un grup distinct de oameni. Ce a avut mai de pret Domnul Isus a dat Bisericii.
Rostul ei: 1. sa inalte pe Domnul Isus; mereu si mereu si mai inainte de orice. 2. Ii intareste ii zideste si ii educa pe crestini. Este angajata in desavarsirea sfintilor. 3. Ii evanghelizeaza pe cei pacatosi; mantuirea Bisericii in lumea noastra este sa caute si sa gaseasca pe Domnul Isus. Evanghelizarea este manifestarea unei Biserici vii.
Inchinare, zidire, inmultire. Sa le scriem in inima noastra. Asta urmareste Biserica. Aceste trei tinte reale, adevarate sunt uneori din nefericire deseori tratate. Si rezultatele sunt pe masura si multi vad asta.
In aprilie s-au implinit 100 de ani de la scufundarea Titanicului. Unii spun ca tot asa a ajuns si Biserica, in zilele noastre.
Adunarea e tot mai des jefuita de dragoste, unitate, armonie.
In ultimele trei capitole, epistola catre Efeseni vorbeste de biserica locala, Epistola Bisericii.
O purtare vrednica de Domnul Isus.
Doua caracteristici majore: 1. Nu se face nici un fel de discriminare, din evrei si din neamuri. 2. Un popor sfant, care apartine exclusiv de Dumnezeu. Credinciosii trebuie sa pastreze unitatea si trebuie sa fie curati si interesati de pastrarea curatiei lor.
Unitatea veritabila depinde de caracterul nostru al fiecaruia, ea se naste din unitatea cu Dumnezeu; diversitatea darurilor; unitatea se pastreze prin crestini maturi, duhovnicesti. Deci, caracter si purtare.
Pentru asemenea favoare, purtati-va cu toata smerenia. Nu numai una de suprafata ci o smerenie a inimii si o smerenie a mintii. Smerenia este esentiala pentru unitate.
Uitati-va la relatia cu semenii. Oamenii care ne plac sunt oameni care ne respecta. Oamenii pe care instinctiv ii ocolim sunt iamenii care ne resping.
Atunci cand nu mai cautam ca ceilalti sa ne respecte, abia atunci lucram pentru unitate. Smerenia ne face sa-i privim pe frati si pe surori mai presus decat noi.
Smerenia nu are nimic cu dispretuirea de sine. Unii credinciosi n-au incredere in ei.
Smerenia nu scoate calitatile personale in defavoarea celuilalt.
Blandetea este atitudinea de acceptare a voiei lui Dumnezeu fara murmur, fara impotrivire. Dar blandetea nu inseamna caracter slab sau moliciune. Sa ai o putere dar care nu raneste pe nimeni. Chiar cand este insultata nu raspunde cu intepaturi. Se mira mereu de felul frumos in care se poarta Dumnezeu cu el. Se mira si de felul frumos in care se poarta oamenii cu el.
"Eu sunt bland si smerit cu inima."
Ingaduinta vorbeste de trecerea cu vedere a greselilor si neajunsurilor altora. Si nu e doar vorba de o fatada, ci avem privilegiul sa aratam on dragoste reala fata de cei care ne tulbura, care ne fac sa ne simtim prost. Cum ne purtam? Suntem interesati sa o refam sau suntem unii care strica unitatea?! Cat de des manifestam lipsa de ingaduinta...
Dragostea le cuprinde pe toate patru, izvorul si radacina tuturor virtutiilor.
Nu este ceva natural ca o Biserica sa traiasca in unitate. Ci fiecare trebuie sa se implice constient.
Smerenie, blandete, indelunga rabdare, ingaduinta, dragoste.
Se naste din unitatea Dumnezeului nostru. Efeseni 4:3 "unirea Duhului prin legatura pacii". Nu precupetiti nici un efort pentru obtinerea pacii. Nu numai graba si pasiune, dar si vointa, sentimentele, efortul fizic. Exlude apatia. Fa tot ce stii, tot ce poti, actioneaza.
A pastra unitatea Duhului inseamna a trai in pace unii cu altii.
Pentru intretinerea unitate trebuie sa construim poduri intre noi. Trebuie sa daramam gardurile. Ioan 17:21-23 "Ma rog ca toti sa fie una, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis".
...