duminică, 22 decembrie 2013

22, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-12, mesaj transmis prin Claudiu Dorcioman Descarcă MP3
...
Nu există relație dacă nu există două persoane. Și sunt cel puțin două versete în textul de față în care se vede foarte clar această relație și această așteptare pe care Dumnezeu o are de la noi sau de la relația noastră cu El.
1 Petru 1:5 "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!"
...

22, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-12, Cum era să fii sacrificat?, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Apostolul Petru vorbește despre suferință și o încadrează corect în perspectiva răsplătirii lui Dumnezeu. În viața noastră lucrurile vin la pachet. Nu există o viață în care să ai numai dale bune și să n-ai și dale rele. Te uiți poate la cineva și jinduiești la o chestiune din viața lui dar uiți că Dumnezeu dă la pachet toate lucrurile, Dumnezeu dă suferință împreună cu biruință, Dumnezeu dă suferință împreună cu binecuvântare, Dumnezeu dă suferință împreună cu niște trăiri aparte împreună cu El. Este viața de credință în echilibru.
Oamenii spun în lumea fizicii că sunt multe constante, care sunt clar stabilite. Dar este o constantă a credincioșiei lui Dumnezeu. Dumnezeu dă, dar nu dincolo de măsură. Și dacă te uiți doar la probleme și nu vezi binecuvântările, dacă nu vezi pachetul complex al vieții de credință vei fi descurajat. De aceea proporția aceasta pe care Biblia o prezintă este covârșitoare.
Și Cuvântul spune aici: "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!" (1 Petru 1:1-5)
...

22, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:5-9, mesaj transmis prin Daniel Coteanu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:5 "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!
În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări,
pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre."
...

22, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-12, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...

22, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Oh om ce mari răspunderi ai, Ef 5:19, Col 4:6, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Efeseni 5:19 "Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului."
Coloseni 4:6 "Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să știți cum trebuie să răspundeți fiecăruia."
...

22, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Isaia 9:6, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Isaia 9:6 Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.”
Evrei 10:9 apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.” El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
Ioan 14:8 „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.” 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Luca 2:26 Duhul Sfânt îl înștiințase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului. 2:27 El a venit în Templu, mânat de Duhul. Și, când au adus părinții înăuntru pe Pruncul Isus, ca să împlinească cu privire la El ce poruncea Legea, 2:28 Simeon L-a luat în brațe, a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis: 2:29 „Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. 2:30 Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta,
Galateni 4:4 Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, 4:5 ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.
Taina Evangheliei: "un Fiu ni s-a dat", "ni s-a dat". Fiul Acesta este Fiul lui Dumnezeu.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
În cuvântul acesta scurt dar cuprinzător poate fi inclus oricine: "oricine crede în El". Această ofertă pe care o dă Dumnezeu, pentru ca să ai o viață veșnică.
"domnia va fi pe umărul Lui", de ce I s-a dat domnia?
Filipeni 2:9 De aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și I-a dat Numele care este mai presus de orice nume; 2:10 pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ, 2:11 și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
„Minunat", este minunat Domnul Isus? El a venit să facă regenerarea, să facă din noi făpturi noi regenerate, și să facă din noi copiii lui Dumnezeu.
Proverbe 8:30 eu eram meșterul Lui, la lucru lângă El, și în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui, 8:31 jucând pe rotocolul pământului Său și găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor.
"Părintele veșniciilor",
Mica 5:2 „Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel și a cărui obârșie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veșniciei.”
Ce frumos spune Dumnezeu. Din veșnicie Domnul Isus era una cu Tatăl.
"Domn al păcii",
Efeseni 2:14 Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, 2:15 și, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace; 2:16 și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia.
Dacă în inima și viața dumneavoastră au fost conflicte între dumneavoastră și soț sau copii, veniți la Acela care este Domnul Păcii.
...

22, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Matei 1:18-25, mesaj transmis prin Adam Lucian Descarcă MP3
...
Romani 1:1 Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat să fie apostol, pus deoparte ca să vestească Evanghelia lui Dumnezeu, 1:2 pe care o făgăduise mai înainte prin prorocii Săi în Sfintele Scripturi. 1:3 Ea privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul, 1:4 iar în ce privește duhul sfințeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morților; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
2 scopuri pentru care a venit Domnul Isus.
Matei 1:23 „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un Fiu, și-I vor pune numele Emanuel” care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi.” 1:21 Ea va naște un Fiu, și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”
Aceste 2 nume ne arată 2 scopuri pentru care a venit Domnul Isus Hristos.
Emanuel = Dumnezeu este cu noi. Sau am putea spune Dumnezeu este printre noi.
Ioan 1:10 El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. 1:11 A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit.
El este chipul Dumnezeului celui nevăzut.
Ioan 14:8 „Doamne”, I-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns.” 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Adevărul ni l-a prezentat Domnul Isus Hristos.
Al doilea scop este că Domnul Isus a venit să răscumpere pe cel păcătos.
Citind întreaga Biblie nu poți separa întruparea Domnului Isus Hristos de moartea lui pe Crucea Golgotei.
Marcu 2:17 Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăință nu pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.” Luca 19:10 Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.” Ioan 3:17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
1 Timotei 1:15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.
Ioan 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
Dacă am înțelege scopul venirii Domnului Isus Hristos, n-ar mai fi goana aceasta după cumpărături.
Atunci când vii înaintea jertfei Sale poți primi iertare, poți primi vindecare.
Te îndemn iubite suflete să te gândești și la tabloul de pe crucea Golgotei.
Ți-aș dori iubite suflete să pleci din locul acesta cu Cel care este Emanuel.
Dacă va fi doar o masă mai plină decât este obiceiul, atunci am ratat înțelesul.
...

22, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Matei 11:29-30, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Matei 11:29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. 11:30 Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.”
Cuvânt de îndeamn, dar îl pot lua și ca o poruncă.
Înseamnă a mă preda voiei Lui. Înseamnă a preda Domnului Isus controlul vieții noastre.
Galateni 2:20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine.
Romani 12:1 Vă îndemn, dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. 12:2 Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
Cum să mă înnoiesc? Prin mine însumi? Nu, ci prin Domnul Isus Hristos.
Jugul era confecționat din lemn. Animalul este obișnuit cu jugul.
Domnul Isus era tâmplar. Iosif, tatăl Lui adoptiv era tâmplar. Și construiau juguri. Un jug ușor era acela construit perfect pe grumazul animalului.
Iov 42:6 De aceea mi-e scârbă de mine și mă pocăiesc în țărână și cenușă.”
Domnul n-are nevoie să fie apărat. Vai de acela care încearcă să pună bețe în roata carului lui Dumnezeu, spunea un frate credincios și câtă dreptate avea. Vai de acela! De aceea suntem chemați să ne pocăim, noi nu putem să venim la un astfel de moment: să frângem pâinea, să ne aducem aminte de Mântuitorul și săvenim într-o stare rea. Vai de cel ce vine într-o astfel de stare! Nu va avea de a face cu un om. Ci cu acela care ochii ca para focului, cu Acela care este viu în vecii vecilor, cu Acela care a spus "Am fost mort dar sunt viu în vecii vecilor", cu Acela care este la dreapta lui Dumnezeu, Mijlocitor pentru noi.
Cuvântul jug poartă conotația de ascultare, slujire. Dar are și conotația aceasta de a lua jugul împreună cu altcineva, împreună cu Domnul Isus Hristos. El vrea să ia jugul împreună cu noi.
Jugul trebuie să ia forma noastră. Jugul Lui este bun. Jugul înseamnă supunere.
Pentru un animal nu e ușor. Trebuie să ia acel jug și știe că va căra la el toată ziua.
Matei 16:24 Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.
...