miercuri, 8 octombrie 2014

8, Miercuri - 4

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:3-7, mesaj transmis prin Victoraș Toculeț Descarcă MP3
...
Efeseni 4:3 și căutați să păstrați unirea Duhului, prin legătura păcii. 4:4 Este un singur trup, un singur Duh, după cum și voi ați fost chemați la o singură nădejde a chemării voastre. 4:5 Este un singur Domn, o singură credință, un singur botez. 4:6 Este un singur Dumnezeu și Tată al tuturor, care este mai presus de toți, care lucrează prin toți și care este în toți. 4:7 Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.
Credincioșii sunt legați unii de alții. Aceștia nu pot să-și facă decât bine.
Efeseni 4:5 Este un singur Domn, o singură credință
O unică credință într-un singur Domn.
Un singur botez.
1 Corinteni 12:12 Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot așa este și Hristos. 12:13 Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.
Efeseni 4:6 Este un singur Dumnezeu și Tată al tuturor
Iacov 1:16 Nu vă înșelați preaiubiții mei frați: 1:17 orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. 1:18 El, de bunăvoia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui.
Pârga începe prin învierea spirituală.
Lucrăm potrivit după măsura darului Domnului Isus Hristos.
Romani 8:16 Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
...

8, Miercuri - 3

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:8-10, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Vă transmit salutul fratelui Horia Azimioară, 85 de ani, a stenografiat cele mai multe predici ale fratelui Teodor Popescu.
Efeseni 4:8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.” 4:9 Și acest: „S-a suit” ce înseamnă decât că înainte Se coborâse în părțile mai de jos ale pământului? 4:10 Cel ce S-a coborât este același cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca să umple toate lucrurile.
Acela care dăruiește nu este oricine, ci este însuși Domnul Isus Hristos.
Contextul în care a fost scrisă epistola către Efeseni: biserica din Efeseni era o biserică matură.
Apocalipsa 1:8 „Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.” 1:11 care zicea: „Eu sunt Alfa și Omega, Cel Dintâi și Cel de pe Urmă. Ce vezi, scrie într-o carte și trimite-o celor șapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodiceea.” 1:17 Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Și-a pus mâna dreaptă peste mine și a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi și Cel de pe Urmă, 1:18 Cel Viu. Am fost mort, și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu țin cheile morții și ale Locuinței morților.
Trebuie să slujim până va veni Domnul Isus Hristos.
...

8, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:7-16, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...

8, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:7-16, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Efeseni 4:7 Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos. 4:8 De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.” 4:9 Și acest: „S-a suit” ce înseamnă decât că înainte Se coborâse în părțile mai de jos ale pământului? 4:10 Cel ce S-a coborât este același cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile ca să umple toate lucrurile. 4:11 Și El a dat pe unii apostoli; pe alții, proroci; pe alții, evangheliști; pe alții, păstori și învățători, 4:12 pentru desăvârșirea sfinților, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, 4:13 până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos; 4:14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire; 4:15 ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. 4:16 Din El tot trupul, bine închegat și strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheietură, își primește creșterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei, și se zidește în dragoste.
Prezența darurilor trebuie să ducă la maturizare.
Semnele maturității: statornicie, discernământ, perseverența, smerenia, responsabilitatea.
Rolul darurilor este de a ne sluji unii altora.
...