joi, 26 decembrie 2013

26, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Filipeni 2:1-16, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
3 aspecte:
1) un exemplu desăvârșit de ascultare și smerire în fața lui Dumnezeu.
2) acest drum de înălțare pe care Dumnezeu îl pregătește Domnului Isus Hristos.
3) drumul omului credincios.
1)Darul lui Dumnezeu care aduce mântuirea pentru toți oamenii, Domnul Isus Hristos răspunde întrebărilor ce străbat Vechiul Testament.
Isaia 64:3 Când ai făcut minuni la care nu ne așteptam, Te-ai coborât, și munții s-au zguduit înaintea Ta 64:4 cum niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se și cum nici n-a văzut vreodată ochiul așa ceva: anume ca un alt dumnezeu afară de Tine să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în el. 64:5 Tu ieși înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale și își aduc aminte de Tine. Dar Te-ai mâniat, pentru că am păcătuit: vom suferi noi veșnic sau putem fi mântuiți?
Pasajul lui Pavel subliniază gândirea Domnului Isus Hristos. Îndemnul apostolului Pavel este ca și noi să avem gândirea Domnului Isus Hristos.
Filipeni 2:5 Să aveți în voi gândul acesta care era și în Hristos Isus: 2:6 El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
Filipeni 2:8 S-a smerit și S-a făcut ascultător
Psalmi 40:7 Atunci am zis: „Iată-mă că vin! – în sulul cărții este scris despre mine – 40:8 vreau să fac voia Ta, Dumnezeule!” Și Legea Ta este în fundul inimii mele.
Domnul Isus Hristos care de la iesle la cruce n-a avut ceva al Lui. Domnul Isus Hristos a trăit o viață de atâta smerenie, și a acceptat-o din partea Domnului Isus Hristos.
În grădina Ghetsimani, când va fi acea luptă cu forțele celui rău, când ucenicii nu I-au fost de mare folos. Mai apoi Domnul Isus spune: "facă-se nu voia Mea ci voia Ta!". Va înclina încă odată în fața Tatălui ascultarea Sa.
Pocăința adevărată înseamnă pe lângă recunoașterea păcatelor și va Dumnezeu să pătrundă în modul nostru de a trăi. Pocăința care vine de la Dumnezeu este aceea care aduce cu ea și smerenia și ascultarea Domnului Isus Hristos.
2) Înălțarea Domnului Isus Hristos.
Dumnezeu răsplătește ascultarea și smerenia Domnului Isus Hristos. Am putea cugeta atâta la proslăvirea Domnului Isus Hristos. Lucrarea a împlinit-o.
Ioan 5:20 Căci Tatăl iubește pe Fiul și-I arată tot ce face; și-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi să vă minunați. 5:22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,
Dumnezeu Îi conferă sau Îi transferă toată judecata.
2 Corinteni 5:10 Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.
3) Aplicație practică a exemplului Domnului Isus Hristos. "Să aveți în voi gândul acesta". Acest gând al Domnului Hristos nu poate sta împreună cu gândurile rele. De unde să aștepți roade ale credinței din partea unor oameni plini de gândurile lor.
Filipeni 2:12 Astfel, dar, preaiubiților, după cum totdeauna ați fost ascultători, duceți până la capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur, nu numai când sunt eu de față, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.
Gândul Domnului Isus Hristos aduce sfințenie în viața noastră. Putem arăta în viața noastră mântuirea lui Dumnezeu.
Avem nevoie de acest ajutor ca Dumnezeu să ne dea puterea de a voi și de a înfăptui.
Filipeni 2:14 Faceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli,
Adică fără îndoieli. Excepțiile pe care le îngăduim uneori nu fac parte din drumul celui credincios.
Dumnezeu spune să fim zăbavnici doar la mânie, la strigare, la a ocărâ.
...

26, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 18:36-38, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Ioan 18:36 „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăția Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor; dar acum, Împărăția Mea nu este de aici.”  18:37 „Atunci un Împărat tot ești!”, I-a zis Pilat. „Da”, a răspuns Isus. „Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.”  18:38 Pilat I-a zis: „Ce este adevărul?” După ce a spus aceste vorbe, a ieșit iarăși afară la iudei și le-a zis: „Eu nu găsesc nicio vină în El.
Însuși Domnul Isus Hristos vorbește despre nașterea Sa. Față în față Pilat cu Domnul Isus Hristos. Față în față cu Împăratul cerului și al pământului. Cred că ajunge într-o oarecare confuzie Pilat.
Pilat întreabă: "ce este adevărul?" Dar Pilat greșește că după ce pune o întrebare Domnului, întoarce spatele și pleacă. Sunt câteva întrebări în versetele anterioare, 35, Pilat pune o întrebare și Domnul Isus pune o întrebare.
După aceste întrebări, urmează ub răspuns: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”. Dacă e într-adevăr Împăratul, te pleci înaintea Lui.
"Călcați pe urmele mele întru-cât și eu calc pe urmele Lui", spunea apostolul Pavel.
Ce l-a interesat pe Pilat a fost concurența.
Luca 19:10 Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.”
Ioan 3:17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
Este Cuvântul lui Dumnezeu, viu în vecii vecilor. Ne sunt de folos pentru totdeauna și ar trebui să le știm pe dinafară.
1 Ioan 3:8 Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
1 Ioan 4:14 Și noi am văzut și mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
Eu, tu, fiecare dintre noi pentru ce ne-am născut? Sunt destui care ajung la disperare. Pentru că nu înțeleg rostul acestei întâmplări.
Ioan 9:1 Când trecea, Isus a văzut pe un orb din naștere. 9:2 Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învățătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?” 9:3 Isus a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta nici părinții lui; ci s-a născut așa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.
Ne-am născut ca Dumnezeu să-și arate lucrările sale în noi. Dacă nu își arată Dumnezeu lucrările Sale în tine, atunci altcineva își va arăta lucrările lui în tine.
Galateni 5:19 Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, 5:20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, 5:21 pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Zavistiile adică geloziile.
Pizmele adică invidiile.
Vorbind de rău, e ucidere.
17 păcate în spatele cărora sunt duhuri rele. "și alte lucruri asemănătoare cu acestea".
Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, 5:23 blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Două împărății față în față. Pilat și Domnul Isus Hristos.
Faptele apostolilor 1:11 și au zis: „Bărbați galileeni, de ce stați și vă uitați spre cer? Acest Isus, care S-a înălțat la cer din mijlocul vostru, va veni în același fel cum L-ați văzut mergând la cer.”
Îl așteptăm noi pe Domnul Isus Hristos?
Ioan 3:3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Prin gura Domnului Isus Hristos suntem din nou aduși în fața Împărăției lui Dumnezeu.
Poate avem ani trecuți peste viața noastră, Domnul Isus Hristos este Același ieri azi și în veci.
Nădejdea iertării sufletului omului păcătos este în Domnul Isus Hristos.
...