duminică, 17 august 2014

17, Duminică - tin, 6

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Ioan 6, băiețelul care avea la el 2 pâini și 5 peștișori.
Ioan 6:5 Isus Și-a ridicat ochii și a văzut că o mare gloată vine spre El. Și a zis lui Filip: „De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceștia?” 6:6 Spunea lucrul acesta ca să-l încerce, pentru că știa ce are de gând să facă. 6:7 Filip I-a răspuns: „Pâinile pe care le-am putea cumpăra cu două sute de lei, n-ar ajunge ca fiecare să capete puțintel din ele.” 6:8 Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: 6:9 „Este aici un băiețel care are cinci pâini de orz și doi pești; dar ce sunt acestea la atâția?” 6:10 Isus a zis: „Spuneți oamenilor să șadă jos.” În locul acela era multă iarbă. Oamenii au șezut jos, în număr de aproape cinci mii. 6:11 Isus a luat pâinile, a mulțumit lui Dumnezeu, le-a împărțit ucenicilor, iar ucenicii le-au împărțit celor ce ședeau jos; de asemenea, le-a dat și din pești cât au voit.
Dumnezeu dă totul și celui credincios i se solicită totul.
2 Petru 1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele
Romani 8:9 Voi însă nu mai sunteți pământești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
Dumnezeu și-a dorit ca această viață să fie un izvor de viață.
Viața creștină normală înseamnă din partea credinciosului totul.
Cel care este din Domnul Hristos produce fapte pentru Dumnezeu.
Grija apostolului Petru de a transmite inspirație printr-o epistolă scurtă.
Evanghelia are caracterul ei simplu dar care transmite viața.
...

17, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, Copilașilor iubiți-vă unii pe alții, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
În tot ceea ce facem să avem ca motivație dragostea.
...

17, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:12-15, mesaj transmis prin Emi Bălăceanu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:12 De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le știți și sunteți tari în adevărul pe care-l aveți. 1:13 Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte; 1:14 căci știu că dezbrăcarea de cortul meu va veni deodată, după cum mi-a arătat Domnul nostru Isus Hristos. 1:15 Îmi voi da osteneala, dar, ca, și după moartea mea, să vă puteți aduce totdeauna aminte de aceste lucruri.
În versetul 12 vedem răbdarea și disponibilitatea lui Petru.
Este greu să spui același lucru de mai multe ori. Adevărul lui Dumnezeu nu se schimbă. Să spunem același lucru dar să-l spunem data viitoare într-un mod diferit.
Persuasiunea lui Petru.
Ioan 21:15 După ce au prânzit, Isus a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște mielușeii Mei.” 21:16 I-a zis a doua oară: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oițele Mele.” 21:17 A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubești?” și I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oile Mele! 21:18 Adevărat, adevărat îți spun că atunci când erai mai tânăr, singur te încingeai și te duceai unde voiai; dar când vei îmbătrâni, îți vei întinde mâinile, și altul te va încinge și te va duce unde nu vei voi.” 21:19 A zis lucrul acesta ca să arate cu ce fel de moarte va proslăvi Petru pe Dumnezeu. Și, după ce a vorbit astfel, i-a zis: „Vino după Mine.”
Nu știm când vom pleca de pe pământul acesta dar Domnul ne cere "paște oile Mele!"
Galateni 6:1 Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. 6:2 Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos.
Cât de mult ne pasă de frații din jurul nostru?
Avem atâtea modalități pentru a păstori pe cei din jurul nostru! Minute nelimitate, SMS-uri nelimitate.
...

17, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Dragostea e o caracteristică a vieții de evlavie, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Dumnezeu este dragostea întruchipată, personificată
...

17, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:1-21, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
2 Petru 1:1 Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos: 1:2 Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos! 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:4 prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. 1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; 1:6 cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; 1:7 cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățat de vechile lui păcate. 1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată. 1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. 1:12 De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le știți și sunteți tari în adevărul pe care-l aveți. 1:13 Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte; 1:14 căci știu că dezbrăcarea de cortul meu va veni deodată, după cum mi-a arătat Domnul nostru Isus Hristos. 1:15 Îmi voi da osteneala, dar, ca, și după moartea mea, să vă puteți aduce totdeauna aminte de aceste lucruri. 1:16 În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea și venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe niște basme meșteșugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înșine cu ochii noștri mărirea Lui. 1:17 Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste și slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.” 1:18 Și noi înșine am auzit acest glas venind din cer, când eram cu El pe muntele cel sfânt. 1:19 Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă și va răsări luceafărul de dimineață în inimile voastre. 1:20 Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. 1:21 Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.
Ioan 15:16 v-am rânduit să mergeți și să aduceți rod, și roada voastră să rămână
...

17, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Psalmul 90:10, Totul în această lume se spulberă ca ceața, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Psalmi 90:10 Anii vieții noastre se ridică la șaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; și lucrul cu care se mândrește omul în timpul lor nu este decât trudă și durere, căci trece iute, și noi zburăm.
...