joi, 26 iunie 2014

26, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, Luca 22:54-62, mesaj transmis prin Nelu Osiac Descarcă MP3
...
Luca 22:54 După ce au pus mâna pe Isus, L-au dus și L-au băgat în casa marelui preot. Petru mergea după El de departe. 22:55 Au aprins un foc în mijlocul curții și au șezut jos. Petru s-a așezat și el printre ei. 22:56 O slujnică l-a văzut cum ședea la para focului, s-a uitat țintă la el și a zis: „Și omul acesta era cu El.” 22:57 Dar Petru s-a lepădat și a zis: „Femeie, nu-L cunosc.” 22:58 Peste puțin, l-a văzut un altul și a zis: „Și tu ești unul din oamenii aceia.” Iar Petru a zis: „Omule, nu sunt dintre ei.” 22:59 Cam după un ceas, un altul întărea același lucru și zicea: „Nu mai încape îndoială că și omul acesta era cu El, căci este galileean.” 22:60 Petru a răspuns: „Omule, nu știu ce zici.” Chiar în clipa aceea, pe când vorbea el încă, a cântat cocoșul. 22:61 Domnul S-a întors și S-a uitat țintă la Petru. Și Petru și-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: „Înainte ca să cânte cocoșul te vei lepăda de Mine de trei ori.” 22:62 Și a ieșit afară și a plâns cu amar.
Marcu 14:71 Atunci el a început să se blesteme și să se jure: „Nu cunosc pe Omul acesta despre care vorbiți!”
...

26, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Psalmul 42:5-6, Marcu 14:33-34, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
Psalmi 42:5 Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși Îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu. 42:6 Îmi este mâhnit sufletul în mine, Dumnezeule; de aceea la Tine mă gândesc, din țara Iordanului, din Hermon și din muntele Mițear.
Marcu 14:33 A luat cu El pe Petru, pe Iacov și pe Ioan și a început să Se înspăimânte și să Se mâhnească foarte tare. 14:34 El le-a zis: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămâneți aici și vegheați!”
Luca 12:19 și voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani; odihnește-te, mănâncă, bea și înveselește-te!”
Sufletul nostru își găsește odihna doar în Dumnezeu.
1) Sufletul este mâhnit din cauza păcatelor din trecut. Păcatul chinuie sufletul.
Psalmi 41:4 Eu zic: „Doamne, ai milă de mine! Vindecă-mi sufletul! Căci am păcătuit împotriva Ta.”
2) Sufletul este amărât din cauza problemelor din prezent.
Iov 10:1 M-am dezgustat de viață! Voi da drum slobod plângerii mele, voi vorbi în amărăciunea sufletului meu.
1 Samuel 1:10 Și Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât și plângea.
2 Petru 2:8 (căci neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, își chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea și auzea din faptele lor nelegiuite)
3) Sufletul poate fi mâhnit din cauza provocărilor din viitor
Marcu 14:33 A luat cu El pe Petru, pe Iacov și pe Ioan și a început să Se înspăimânte și să Se mâhnească foarte tare. 14:34 El le-a zis: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămâneți aici și vegheați!”
1) pe pământul acesta ai voie să fi trist, dar niciodată nu ai voie să disperi.
Credința spune: eu nu pot dar Dumnezeu poate.
2) Ai voie să te simți singur, dar niciodată nu ai voie să abandonezi
Matei 26:38 Isus le-a zis atunci: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămâneți aici și vegheați împreună cu Mine.”
Matei 26:40 Apoi a venit la ucenici, i-a găsit dormind și a zis lui Petru: „Ce, un ceas n-ați putut să vegheați împreună cu Mine!
V-ați simțit vreodată neînțeleși?
Dar niciodată nu ai voie să abandonezi.
3) Ai voie să spui "Nu mai pot!", dar niciodată nu ai voie să spui "Nu mai vreau!"
Matei 26:39 Apoi a mers puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ și S-a rugat, zicând: „Tată, dacă este cu putință, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuși nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu.”
Dar niciodată nu ai voie să spui "Nu mai vreau!"
Matei 26:42 S-a depărtat a doua oară și S-a rugat, zicând: „Tată, dacă nu se poate să se îndepărteze de Mine paharul acesta, fără să-l beau, facă-se voia Ta!”
Ioan 12:27 Acum sufletul Meu este tulburat. Și ce voi zice?… Tată, izbăvește-Mă din ceasul acesta?… Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta!
1) Adu-ți aminte de credincioșia lui Dumnezeu!
Deuteronomul 8:2 Adu-ți aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău în timpul acestor patruzeci de ani în pustiu, ca să te smerească și să te încerce, ca să-ți cunoască pornirile inimii și să vadă dacă ai să păzești sau nu poruncile Lui.
2) Odihnește-te în Dumnezeu!
Psalmi 131:2 Dimpotrivă, sufletul îmi este liniștit și potolit ca un copil înțărcat care stă lângă mama sa; da, sufletul meu este ca un copil înțărcat.
3) adu-ți aminte de credincioșia lui Dumnezeu
Plâng. Lui Ieremia 3:19 Gândește-Te la necazul și suferința mea, la pelin și la otravă! 3:21 Iată ce mai gândesc în inima mea și iată ce mă face să mai trag nădejde: 3:22 bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, 3:23 ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!
4) Dumnezeu ne poate înviora sufletul!
...