duminică, 1 decembrie 2013

1, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-4, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Cuvintele acestea au menirea să aducă mângâiere, să aducă consolare.
1) Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.
Numele complet al Domnului Isus Hristos.
Numele Isus înseamnă mântuitor.
2) Apostolul Petru se adresează credincioșilor.
Îndurarea lui Dumnezeu este fără de margini.
3) Ne-a născut din nou prin învierea Domnului nostru Isus Hristos. Lucrarea nașterii din nou este tainică. Duhul lui Dumnezeu face această transformare. Aduce regenerare și îndepărtează lucrurile vechi.
Filipeni 3:10 Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui, și părtășia suferințelor Lui
Schimbarea aceasta n-o faci tu nici cel de lângă tine ci puterea lui Dumnezeu.
4) Petru vorbește de o nădejde vie. Și noi oamenii maturi dorim spre lucruri mai bune. Avem în noi această nădejde, Petru o numește vie. Ea produce schimbări, îmi face fața senină, inima veselă. Nădejdea vine și ancorează inima de cer, de tărâmul veșnic. Te face să te gândești la cetatea de sus. Nu-ți mai dorești alte lucruri ci îți dorești să-l ai pe El. Cuvintele Domnului Isus Hristos au menirea să ne întărească în nădejde. "Nădejdea noastră e Hristos". Este ca o ancoră ancorată de cer.
Tit 2:13 așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos. 2:12 și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie, 2:11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.
Ce este mai fericit lucru decât această nădejde a lui Dumnezeu? Ce așteptăm? Îl așteptăm pe Domnul?
5) O moștenire nestricăcioasă.
Am fost înfiați, răscumpărați.
Ioan 1:11 A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
Am fost făcuți moștenitori
6) O moștenire neîntinată, nestricăcioasă care nu se poate veșteji. Trebuie să strângem comori în cer. Comoara noastră e Isus.
7) O păstrează în ceruri pentru noi.
2 Timotei 4:7 M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. 4:8 De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
...

1, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:1-4, mesaj transmis prin Daniel Dorcioman Descarcă MP3
...
Autorul este Petru, unul dintre ucenicii Domnului Isus. Dar întâi Andrei l-a cunoscut pe Domnul și apoi l-a chemat pe fratele său Petru.
Numele lui a fost Simon, dar Domnul l-a schimbat în Chifa ceea ce înseamnă piatră.
Petru era pescar.
Ce avea Petru deosebit?
Născut în Betsaida.
Face parte din cercul restrâns al Domnului Isus.
Petru scrie punând cuvintele Domnului.
Ioan 15:12 Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu.
Avea o determinare de a acționa după impuls dar el învață de la Domnul să se schimbe.
1 Petru 2:20 Dar, dacă suferiți cu răbdare, când ați făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu.
După prima cuvântare s-au întors la Domnul 3000 de oameni. După a doua cuvântare, 5000 de bărbați. Petru este caracterizat prin curaj.
La Rusalii el zice: "acest Hristos pe care voi l-ați răstignit".
După ce a fost închis el a zis preoților: Faptele apostolilor 4:19 Drept răspuns, Petru și Ioan le-au zis: „Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu;".
Ascultarea de Dumnezeu, ascultarea de Evanghelia lui Dumnezeu.
Duhul Sfânt produce roadele lui. Dacă avem roade în viața noastră care să se potrivească cu Galateni 5, atunci e probabil să ne fim pocăit. Să ne ajute Dumnezeu să ne facem această evaluare.
...

1, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Pentru voi ce stați de veghe, Apocalipsa 3:11, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...

1, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ieremia 32:36-41, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Omul are în general înclinația spre religie. Și pierde din vedere persoana mult slăvită a Domnului Hristos.
Mulți fug de realitatea întâlnirii cu moartea.
Ieremia 32:36 Și acum, așa vorbește Domnul Dumnezeul lui Israel despre cetatea aceasta despre care ziceți: „Va fi dată în mâinile împăratului Babilonului, biruită prin sabie, prin foamete și prin ciumă.” 32:37 Iată, îi voi strânge din toate țările unde i-am izgonit în mânia Mea, în urgia Mea și în marea Mea supărare; îi voi aduce înapoi în locul acesta și-i voi face să locuiască în liniște acolo. 32:38 Ei vor fi poporul Meu, și Eu voi fi Dumnezeul lor. 32:39 Le voi da o inimă și o cale, ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor și a copiilor lor după ei. 32:40 Voi încheia cu ei un legământ veșnic că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine și le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. 32:41 Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în țara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu.”
...

1, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Matei 7:21-27, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Religie și credință. Care este fundamentul nostru pe care ne prezentăm relația noastră cu Dumnezeu.
Plata păcatului este moartea.
Contează oare înainte lui Dumnezeu vorbele noastre?
Romani 10:9 Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.  10:10 Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
Cuvântul pocăinței, un prim lucru care are valoare înaintea lui Dumnezeu.
Scriptura ne așează în această poziție de tâlhari.
Apoi mai este poziția la picioarele Domnului Isus Hristos în tăcere, ca și femeia care s-a pocăit și a plâns la picioarele Domnului Isus Hristos.
Au cuvintele noastre valoare înaintea lui Dumnezeu? Doar dacă au pocăință și credință.
Religie, din greacă: relegos.
Geneza 3:23 De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul din care fusese luat.  3:24 Astfel a izgonit El pe Adam; și la răsăritul grădinii Edenului a pus niște heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieții.
Incapacitatea omului de a se apropia de Dumnezeu fără jertfă pentru păcat.
Nu contează dacă ești aproape sau departe de Împărăția lui Dumnezeu, ci contează dacă ești înăuntru în Împărăția lui Dumnezeu.
1 Petru 4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.
Religia este aceea care poate aduce lui Dumnezeu vorbe.
Nu valorează nimic decât al cunoaște pe Domnul Isus Hristos.
Nu contează că tu Îl cunoști, dacă El nu te cunoaște.
Care este identitatea ta înaintea Domnului Isus.
Este Dumnezeu Acela care îți cunoaște păcatul tău. Este Dumnezeu Acela care-i cunoaște pe toți aceia care s-au pocăit și care cred în Domnul Isus Hristos.
1 Samuel 6:2 Și filistenii au chemat pe preoți și pe ghicitori și au zis: „Ce să facem cu chivotul Domnului? Arătați-ne cum trebuie să-l trimitem înapoi la locul lui.”
...

1, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 2 Corinteni 4:7-18, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Comoara aceasta. Suntem cu toții îmbogățiți nespus de mult. Dar sunt conștient că de multe ori nu realizăm ce ne-a oferit Dumnezeu Tatăl.
Lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu, o mare comoară.
Cunoștința din toate Universitățile din lume nu se compară cu cunoștința slavei lui Dumnezeu. Și aceasta nu ne face să ne simțim bine, ci trebuie să ne simțim smeriți.
Ce contrast mai puternic ar putea fi decât cel între trupul nostru și slava Domnului Isus Hristos. Haideți să conștientizăm ce mare har avem și cu ce ne ocupăm de multe ori.
De multe ori ne bucurăm de comoara aceasta ca și cum am avea un merit.
Dacă unii sunt mai destoinici decât noi atunci să vedem că pe ei i-a făcut așa puterea nemaipomenită a lui Dumnezeu.
Exemplul lui Ghedeon cu cei 300 de oameni aleși dintre evrei în lupta contra madianiților.
2 Corinteni 4:8 Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;
Este grea lucrarea aceasta, cu pericole.
Suveranul din ceruri acceptă ca slujitorul lui să treacă din încercare în încercare. Vreau să contăm pe credincioșia Domnului Isus.
2 Corinteni 4:10 Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru.
De ce purtăm în trupul nostru omorârea Domnului Isus Hristos? Pentru ca viața Lui să se arate în noi. Adică smererea Lui, să mori în fiecare zi. E decizia noastră să trăim înaintea lui Dumnezeu. Contând pe puterea nemaipomenită a lui Dumnezeu Tatăl.
2 Corinteni 4:11 Căci noi, cei vii, totdeauna suntem dați la moarte din pricina lui Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.
Privim la textele acestea care arată experiențele lui Pavel. Domnul Isus are un scop cu noi ca viața noastră să strălucească de slava Lui.
Apostolul Pavel nu privește spre sine ci spre Biserică. Să facă să sporească mulțumirile spre slava lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu, binele adunării și cu aceasta cu siguranță vom fi binecuvântați. Cât consum pe terenul Evangheliei.
2 Corinteni 4:17 Căci întristările noastre ușoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă.
Sunt suferințe în viața noastră care nu duc la slavă.
1 Petru 4:12 Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; 4:13 dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. 4:14 Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.
Suferință și slavă.
1 Petru 4:15 Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaș sau ca hoț, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.
E mai necesar pentru noi cei de astăzi. Hoț poate fi și un viclean sau șmecher.
1 Petru 4:16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
2 Corinteni 4:18 Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.
7 lucruri care ne motivează
1) Viața veșnică
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
2) mantuirea
Evrei 5:9 Și, după ce a fost făcut desăvârșit, S-a făcut, pentru toți cei ce-L ascultă, urzitorul unei mântuiri veșnice
3) răscumpărare veșnică
Evrei 9:12 și a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veșnică.
4) moștenire veșnică
Evrei 9:15
5) mângâiere veșnică
6) slavă veșnică 1pet 5:10
7) Casă veșnică
8) Legământ veșnic
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
...