duminică, 2 noiembrie 2014

2, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Cântare, Unde sunt mari bucurii poporul se strânge, de grupul din Micești Descarcă MP3
...

2, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Salut un grup de frați de la Micești!
Cunoașterea Domnului Isus nu este doar informație, ci trebuie să aducă și relație.
Nu înțelegem veșnicia pentru că suntem oameni limitați, ne naștem și murim.
Ziua Domnului nu este doar o zi ci sunt mai multe etape.
Toată problema acestor învățători falși sunt răstălmăcirile.
Nu doar să citim ci să-l înțelegem corect.
Să-L cunoaștem pe El, dar nu doar ca Persoană ci să intrăm în relație cu El.
2 Petru 3:13 Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
Sunt ei oamenii de afară care se lasă înșelați și suntem noi care-L cunoaștem pe El care a venit pe pământ. Din ce categorie facem fiecare?
Am pornit drumul acesta spre El, un drum care pornește de la cruce cu pocăință? V-ați apropiat de El cu lacrimi, ați înțeles că El a fost răstignit pentru păcatele voastre?
Cel credincios nu se teme de ziua Domnului ci așteaptă o zi în care să se întâlnească cu Mirele. Cel care se teme este cel care se împotrivește voiei lui Dumnezeu.
...

2, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:1-4; 3:14-18, mesaj transmis prin Daniel Coteanu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:1 Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos: 1:2 Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos! 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:4 prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.
2 Petru 3:14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace. 3:15 Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui, 3:16 ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. 3:17 Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria; 3:18 ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin.
Care este legătura dintre începutul și finalul acestei epistole: harul și cunoașterea.
Toate generațiile de pe întreg pământul și-a pus mintea spre cunoaștere. Cunoștința omului în multe domenii a fost îndreaptă spre rău.
Cea mai păguboasă îndeletnicire de astăzi este a fi la curent cu ce se întâmplă în lume.
Ce versete se referă la cunoaștere.
Osea 6:3 Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Căci El Se ivește ca zorile dimineții și va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!”
Efeseni 3:18 să puteți pricepe împreună cu toți sfinții care este lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea; 3:19 și să cunoașteți dragostea lui Hristos care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.
Efeseni 1:17 Și mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire, în cunoașterea Lui,
Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă la a cunoaște.
În ce măsură suferințele Domnului Isus lasă o amprentă asupra noastră?
...

2, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
Faptele apostolilor 1:9 După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălțat la cer, și un nor L-a ascuns din ochii lor. 1:10 Și, cum stăteau ei cu ochii pironiți spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbați îmbrăcați în alb 1:11 și au zis: „Bărbați galileeni, de ce stați și vă uitați spre cer? Acest Isus, care S-a înălțat la cer din mijlocul vostru, va veni în același fel cum L-ați văzut mergând la cer.”
Apocalipsa 1:7 Iată că El vine pe nori. Și orice ochi Îl va vedea; și cei ce L-au străpuns. Și toate semințiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.
E vizibilă venirea Domnului Isus.
Luca 21:27 Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere și slavă mare.
Tit 2:13 așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos.
Venirea Lui e singură. Siguranța aceasta ar trebui s-o avem toți.
Evrei 10:37 „Încă puțină, foarte puțină vreme”, și „Cel ce vine va veni și nu va zăbovi.
2 Petru 3:18 A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin.
Apocalipsa 22:20 Cel ce adeverește aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!
...