duminică, 10 august 2014

10, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
"Ne-a dat tot ce privește viața și evlavia"
Ne-a dat promisiunile
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
"Dați-vă și voi toate silințele", implică să fim ca niște elevi silitori. Ai nevoie să fi un elev silitor, și la sfârșit să primești un premiu.
Trebuie să citesc, să mă rog.
În școala Domnului Isus avem șansa să devenim oameni maturi pentru a spune Evanghelia și altora.
Viața creștină înseamnă o credință continuă.
Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.
Credința operează cu lucruri care nu se văd.
Romani 10:17 Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.
"Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!"
Faptele mele trebuie să demonstreze viața de credință de care vorbesc.
Acele fapte vrednice de pocăința noastră.
...

10, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:3, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia
Viața de credință este o trăire a ceea ce declari.
Dumnezeiasca putere în creație.
Biruința nu atârnă de resurse ci omul trebuie să trăiască în dependență de harul lui Dumnezeu.
Cea mai vulnerabilă viață este viața de credință a celui ce nu cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu.
Răul, la ora actuală, are o manifestare perfidă, criptată.
Există o lenevire intelectuală: gândește tu în locul meu.
În educație Dumnezeu îți formează caracterul. Este o proporție în toate.
Credința și dragostea de oameni.
Doar Dumnezeu este Cel care judecă!
Dumnezeu te smerește!
Dumnezeu ne dorește oameni care să-i iubim pe ceilalți.
Credința înseamnă: Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință.
Nu convingerea mea este proba... Ci Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu.
Suveranitatea lui Dumnezeu și responsabilitatea umană.
Pe terenul Cuvântului lui Dumnezeu este o profunzime extraordinară.
...

10, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:1-13, mesaj transmis prin Bogdan Ștefan Descarcă MP3
...
2 Petru 1:1 Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos: 1:2 Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos! 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:4 prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. 1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; 1:6 cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; 1:7 cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățat de vechile lui păcate. 1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată. 1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. 1:12 De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le știți și sunteți tari în adevărul pe care-l aveți. 1:13 Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte;
2 Petru 2:1 În norod s-au ridicat și proroci mincinoși, cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare
2 Petru 2:15 După ce au părăsit calea cea dreaptă, au rătăcit și au urmat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata fărădelegii.
Iuda 1:12 Sunt niște stânci ascunse la mesele voastre de dragoste,
7 caracteristici ale creșterii spirituale:
1) Să fi născut din nou
"Să unim cu credința fapta". Fapte vrednice de chemarea noastră.
Unei oi îi plac pășunile verzi.
2) Cunoștința
Ioan 7:17 Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învățătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
3) Înfrânarea
Autocontrol
Proverbe 16:32 Cel încet la mânie prețuiește mai mult decât un viteaz, și cine este stăpân pe sine prețuiește mai mult decât cine cucerește cetăți.
Iacov 3:4 Iată, și corăbiile, cât de mari sunt, și, măcar că sunt mânate de vânturi iuți, totuși sunt cârmuite de o cârmă foarte mică, după gustul cârmaciului. 3:5 Tot așa și limba este un mic mădular, și se fălește cu lucruri mari. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde!
1 Corinteni 9:24 Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați, dar, în așa fel, ca să căpătați premiul! 9:25 Toți cei ce se luptă la jocurile de obște se supun la tot felul de înfrânări. Și ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veșteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veșteji. 9:26 Eu deci alerg, dar nu ca și cum n-aș ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt. 9:27 Ci mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.
Autodisciplina. Daniel se ruga de trei ori pe zi.
4) Răbdarea
Are de-a face cu neplăcerile vieții.
Iacov 1:2 Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, 1:3 ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. 1:4 Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic. 1:5 Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. 1:6 Dar s-o ceară cu credință, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoiește seamănă cu valul mării, tulburat și împins de vânt încoace și încolo. 1:7 Un astfel de om să nu se aștepte să primească ceva de la Domnul, 1:8 căci este un om nehotărât și nestatornic în toate căile sale.
5) Evlavia
Un astfel de om trăiește dincolo de dimensiunile vieții.
6) Dragostea de frați
Evrei 13:1 Stăruiți în dragostea frățească.
1 Ioan 5:1 Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu; și oricine iubește pe Cel ce L-a născut iubește și pe cel născut din El. 5:2 Cunoaștem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu și păzim poruncile Lui.
7) Iubirea de oameni
Tit 3:4 Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și dragostea Lui de oameni
Coloseni 1:21 Și pe voi, care odinioară erați străini și vrăjmași prin gândurile și prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum
Credința salvatoare duce la rezultate practice.
2 Petru 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățat de vechile lui păcate. 1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată. 1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.
Iacov 2:14 Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască? 2:15 Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana de toate zilele, 2:16 și unul dintre voi le zice: „Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă!”, fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? 2:17 Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși. 2:18 Dar va zice cineva: „Tu ai credința, și eu am faptele. Arată-mi credința ta fără fapte, și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele.” 2:19 Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și dracii cred… și se înfioară! 2:20 Vrei, dar, să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică? 2:21 Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar? 2:22 Vezi că credința lucra împreună cu faptele lui, și, prin fapte, credința a ajuns desăvârșită. 2:23 Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, și i s-a socotit ca neprihănire”; și el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu.” 2:24 Vedeți, dar, că omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credință. 2:25 Tot așa, curva Rahav: n-a fost socotită și ea neprihănită prin fapte, când a găzduit pe soli și i-a scos afară pe altă cale? 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă.
...

10, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Matei 7:19, Suflete poate știi bine, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Matei 7:19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat și aruncat în foc.
...