joi, 5 decembrie 2013

5, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, 1 Tesaloniceni 3:1-13, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Biserica e privită ca o turmă al cărui Păstor este în ceruri.
Ioan 10:1 Adevărat, adevărat vă spun că cine nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoț și un tâlhar.
Hristos și-a dat viața pentru oi.
Ioan 10:12 Dar cel plătit, care nu este păstor și ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le împrăștie.
Ioan 10:17 Tatăl Mă iubește, pentru că Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau. 10:18 Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”
Acolo unde apare o lucrare autentică a Duhului Sfânt, apare și o lucrare a celui rău, iar apostolul Pavel a trebuit să plece de acolo.
Domnul să dea har ca frații să lucreze în echipă. Este nevoie de evangheliști, e nevoie de păstori, e nevoie de frați care să se ocupe de bunăstarea fraților.
Pavel era nerăbdător să audă despre bunăstarea unor frați de care nu ai mai auzit de multă vreme.
Pavel s-a dus la Tesalonic să vestească o Evanghelie a păcii. Dar iată că vroia să audă că Evanghelia a fost bine primite.
Pavel a vrut să se întoarcă la Tesalonic, dar l-a împiedicat satana.
1 Tesaloniceni 3:5 Astfel, în nerăbdarea mea, am trimis să-mi aducă știri despre credința voastră, de teamă ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul, și osteneala noastră să fi fost degeaba.
Nimeni nu trebuie să se clatine, nici un copil al lui Dumnezeu nu trebuie să se clatine.
Sunt motive să ne clatinăm? Da, sunt.
Evanghelia, credința este de la Dumnezeu.
Totdeauna Evanghelia propovăduită trebuie probată în încercări.
O lucrare autentică a Evangheliei care ne ajută să stăm tari în furtună. Avem un Mântuitor viu!
Evanghelia se vestește. Oamenii pot ridica mâinile că au primit-o, ar trebuie probată, pentru că acolo este și ispititorul.
"Nimeni să nu se clatine". "Și stați tari în Domnul".
1 Tesaloniceni 2:10 Voi sunteți martori, și Dumnezeu de asemenea, că am avut o purtare sfântă, dreaptă și fără prihană față de voi care credeți. 2:11 Știți iarăși că am fost pentru fiecare din voi ca un tată cu copiii lui: vă sfătuiam, vă mângâiam și vă adeveream 2:12 să vă purtați într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la Împărăția și slava Sa.
Păstorul trebuie să aibă o purtare bună, trebuia să-și întrețină și viața, lucrând cu mâinile lui.
1 Tesaloniceni 3:13 ca să vi se întărească inimile și să fie fără prihană în sfințenie, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, la venirea Domnului nostru Isus Hristos împreună cu toți sfinții Săi. 3:12 Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți, cum facem și noi înșine pentru voi,
Suntem chemați să intrăm pe Ușă și să ne punem la dispoziția Lui.
...

5, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 10:9, mesaj transmis prin Adam Lucian Descarcă MP3
...
Ioan 10:9 Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra și va ieși și va găsi pășune.
Ușa Îți oferă admitere, te obstrucționează, te asigură, separă două lumi.
Ce fel de ușă este Domnul Isus?
1) Ușa rânduită de Dumnezeu
1 Petru 1:18 căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, 1:19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană. 1:20 El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii și a fost arătat la sfârșitul vremurilor pentru voi
Domnul Isus este oportunitatea găsită de Însuși Dumnezeu Tatăl.
Sângele Domnului Isus Hristos este un sânge scump pentru că a fost dat într-un mod deosebit. Are o valoare veșnică. Sângele Domnului este ușa rânduită de Dumnezeu Tatăl.
2) Este singura ușă!
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Exclusivitatea acestei uși.
Faptele apostolilor 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.”
3) Este ușa deschisă
Ioan 6:37 Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; și pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară
Vestea bună este că toți au posibilitatea să intre pe această Ușă.
Condiția pusă este: "dacă intră cineva prin Mine". Vrei să faci pasul și să pășești pe această Ușă?
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.
Faptele apostolilor 3:19 Pocăiți-vă, dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare
O rezultantă: "Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit". Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să intrăm pe Ușă.
O mântuire completă și complexă.
"va intra și va ieși", o libertate
Evrei 10:19 Astfel, dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt, 10:20 pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său,
Efeseni 2:18 Căci, prin El, și unii și alții avem intrare la Tatăl, într-un Duh.
Romani 8:2 În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului și a morții.
Libertatea aceasta nu înseamnă libertatea de a păcatui.
Tit 2:11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat 2:12 și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie,
Romani 6:1 Să păcătuim mereu, ca să se înmulțească harul? 6:2 Nicidecum! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în păcat?
Libertate de a nu mai trăi sub jugul robiei, al păcatului.
"Și va găsi pășune", viața din abundență.
Coloseni 2:10 Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri.
Ușa aceasta nu va rămânea pururea deschisă.
Luca 13:24 „Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă. Căci vă spun că mulți vor căuta să intre, și nu vor putea. 13:25 Odată ce Stăpânul casei Se va scula și va încuia ușa, și voi veți fi afară și veți începe să bateți la ușă și să ziceți: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept răspuns, El vă va zice: „Nu știu de unde sunteți.” 13:26 Atunci veți începe să ziceți: „Noi am mâncat și am băut în fața Ta, și în ulițele noastre ai învățat pe norod.” 13:27 Și El va răspunde: „Vă spun că nu știu de unde sunteți; depărtați-vă de la Mine, voi toți lucrătorii fărădelegii.” 13:28 Va fi plânsul și scrâșnirea dinților, când veți vedea pe Avraam, pe Isaac și pe Iacov și pe toți prorocii în Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi scoși afară.
...