duminică, 11 martie 2012

11, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, Tema, Fapte 11, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Cat de greu se produce schimbarea la oamenii credinciosi. Cat de greu le este apostolilor sa inteleaga lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu.
...

11, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, Petru umbla din loc in loc, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
Petru umbla din loc in loc. Un predicator predicase 14 zile la rand. Matei 9 "cand a vazut gloatele I s-a facut mila de ele". Domnul Isus a venit sa faca bine. Daca nu ti-e Mantuitor, iti va fi un Judecator. Sunt atatia tineri fara directie. Fapte 3 "Dumnezeu a trimis pe Domnul Isus ca sa va binecuvinteze".
Pescarul din Luca5 acum in Fapte10. Domnul Isus a venit sa-i vindece pe cei asupriti de diavolul. Luca4, Isaia "sa dau drumul celor apasati". Luca13, era legata de 18 ani, femeia aceasta era si ea o fiica a lui Avraam. Satan e cel ce asupreste, ce apasa. 3. Domnul Isus a venit sa aduca iertarea, acelor oameni vinovati inaintea lui Dumnezeu. Oameni care se simt osanditi.
Ma gandesc la o zi cand Cel Nevinovat a fost judecat, I s-a pus crucea in spate. Asta pentru tine si pentru mine.
"Ai fost rastignit si cuiele-mi spun ce mare ti-a fost iubirea", o cantare.
...

11, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Fapte 10:42, Domnul Isus va fi un judecatorul pentru fiecare, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
Domnul Isus va fi un judecatorul pentru fiecare. Ioan 5:22 "Toata judecata a dat-o Fiului". Fspte 17:30 "L-a inviat din morti". "Toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos".
Atunci cand Dumnezeu promite un lucru, lucrul acela se va intampla. Cei care refuza, atunci Domnul Isus le va fi Judecator. Dumnezeul bibliei nu-si gaseste placerea in a pedepai pe cineva, Ier33:11, "intoarce-ti-va de la calea voastra cea rea". Domnul a dat o sansa chiar Sodomei ginerilor lui Lot. Dar Dumnezeu a pregatit o pedeapsa pentru cine nu se intoarce la El. Dragostea impreuna cu dreptatea Lui Il face cel mai puternic.
Faptul ca va judeca pe oameni arata ca Dumnezeu este drept.
...

11, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Fapte 10:34-48, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Acest mesaj al lui Petru contine suficiente elemente de luat in considerare, contine mesajul Evangheliei.
Orice om are nevoie de evanghelie.
Oare Hristos este numai pentru noi? Si astazi in bisericile crestine sunt prejudecati la care nu ne gandim: prejudecatile (artisti, politicieni, sportivi), discriminarea, segregarea pe grupuri, rasismul, nationalitatea. "Isus Hristos care este Domnul tuturor."
Sa recunoastem ca de multe ori discriminam. "Sa nu tineti credinta... cautand la fata omului" (Iacov 2) "Dar daca aveti in vedere fata omului faceti un pacat". "Dumnezeu nu este partinitor", v34.
v39 "noua ne-a poruncit... sa propovaduim".
Mesajul nu are putere daca vorbim de un Isus teoretic. Petru zice ca L-a cunoscut din traite.
Gal 2: Petru cade in plasa ipocriziei, Petru se ferea de cei dintre Neamuri dupa sosirea celor Evrei. Este nevoie sa fim consecventi. Este foarte greu sa aplici ceea ce-ti cere Dumnezeu.
...

11, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Domnul este păstorul meu, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...