duminică, 22 iunie 2014

22, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 5:6, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
1 Petru 5:6 Smeriți-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe.
Mândria merge înaintea căderii.
Mândria este trăsătura omului. Este păcatul diavolului.
Cauze:
1) Realizările
Ezechiel 28:12 „Ajunseseși la cea mai înaltă desăvârșire, erai plin de înțelepciune și desăvârșit în frumusețe.
Ezechiel 28:14 te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu
Daniel 4:30 împăratul a luat cuvântul și a zis: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare pe care mi l-am zidit eu ca loc de ședere împărătească, prin puterea bogăției mele și spre slava măreției mele?”
Daniel 4:37 Acum, eu, Nebucadnețar, laud, înalț și slăvesc pe Împăratul cerurilor, căci toate lucrările Lui sunt adevărate, toate căile Lui sunt drepte, și El poate să smerească pe cei ce umblă cu mândrie!”
Ai grijă la succesul tău, la realizările tale! Și Satan s-a văzut pe el.
1 Corinteni 4:7 Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit?
2) Talentul
2 Cronici 11:23 El a lucrat cu minte, împrăștiind pe toți fiii săi în toate ținuturile lui Iuda și lui Beniamin, în toate cetățile întărite; le-a dat de mâncare din belșug și le-a căutat o mulțime de neveste.
2 Cronici 12:1 Când s-a întărit Roboam în domnie și a căpătat putere, a părăsit Legea Domnului, și tot Israelul a părăsit-o împreună cu el.
Proverbe 18:12 Înainte de pieire, inima omului se îngâmfă, dar smerenia merge înaintea slavei.
3) Frumusețea
Ezechiel 28:13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, și erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald și cu aur; timpanele și flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut.
Mulți astăzi ajung să se fălească cu înfățișarea lor.
Satan a fost frumos. Mândrie = în latină: "superbia".
Isaia 3:16 Domnul zice: „Pentru că fiicele Sionului sunt mândre și umblă cu gâtul întins și cu priviri pofticioase, pentru că pășesc mărunțel și zornăie cu verigile de la picior
Isaia 3:22 hainele de sărbătoare și cămășile cele largi, mantiile și pungile; 3:23 oglinzile și cămășile subțiri, turbanele și maramele ușoare.
Noi românii suferim de grandomanie.
4) Orgoliul personal
Isaia 14:13 Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei, 14:14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.”
Ce putem face?
A. Trebuie să recunoaștem păcatul mândriei! Mulți nu văd acest păcat.
B. Recunoaște-l pe Dumnezeu, suveranitatea Lui!
Dacă nu vom învăța să fim umili, vom învăța să fim umiliți.
C. Învață de la Domnul Isus
Matei 11:29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
Viața și moartea Domnului Isus Hristos sunt o amenințare la adresa oricărei mândrii.
...

22, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 5:5-7, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
1 Petru 5:5 Tot așa și voi, tinerilor, fiți supuși celor bătrâni. Și toți, în legăturile voastre, să fiți împodobiți cu smerenie. Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har.” 5:6 Smeriți-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe. 5:7 Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi.
Fi gata să fi smerit, să slujești celor de lângă tine!
1 Ioan 2:6 Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.
Psalmi 25:9 El face pe cei smeriți să umble în tot ce este drept. El învață pe cei smeriți calea Sa.
Important este să avem o inimă deschisă.
...

22, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Ioan 3:16, Iubire dulce nume desăvârșită haină, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
...

22, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 4:4-30, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Ioan 4:4 Fiindcă trebuia să treacă prin Samaria, 4:5 a ajuns lângă o cetate din ținutul Samariei, numită Sihar, aproape de ogorul pe care-l dăduse Iacov fiului său Iosif. 4:6 Acolo se afla fântâna lui Iacov. Isus, ostenit de călătorie, ședea lângă fântână. Era cam pe la ceasul al șaselea. 4:7 A venit o femeie din Samaria să scoată apă. „Dă-Mi să beau”, i-a zis Isus. 4:8 Căci ucenicii Lui se duseseră în cetate să cumpere de ale mâncării. 4:9 Femeia samariteană I-a zis: „Cum Tu, iudeu, ceri să bei de la mine, femeie samariteană?” – Iudeii, în adevăr, n-au legături cu samaritenii. – 4:10 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu și Cine este Cel ce-ți zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, și El ți-ar fi dat apă vie.” 4:11 „Doamne”, I-a zis femeia, „n-ai cu ce să scoți apă, și fântâna este adâncă; de unde ai putea să ai, dar, această apă vie? 4:12 Ești Tu oare mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat fântâna aceasta și a băut din ea el însuși și feciorii lui și vitele lui?” 4:13 Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete. 4:14 Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va țâșni în viața veșnică.” 4:15 „Doamne”, I-a zis femeia, „dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete și să nu mai vin până aici să scot.” 4:16 „Du-te”, i-a zis Isus, „de cheamă pe bărbatul tău și vino aici”. 4:17 Femeia I-a răspuns: „N-am bărbat.” Isus i-a zis: „Bine ai zis că n-ai bărbat. 4:18 Pentru că cinci bărbați ai avut; și acela pe care-l ai acum nu-ți este bărbat. Aici ai spus adevărul.” 4:19 „Doamne”, I-a zis femeia, „văd că ești proroc. 4:20 Părinții noștri s-au închinat pe muntele acesta; și voi ziceți că în Ierusalim este locul unde trebuie să se închine oamenii.” 4:21 „Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Mă că vine ceasul când nu vă veți închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim. 4:22 Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci Mântuirea vine de la iudei. 4:23 Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl. 4:24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr.” 4:25 „Știu”, I-a zis femeia, „că are să vină Mesia ; când va veni El, are să ne spună toate lucrurile.” 4:26 Isus i-a zis: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.” 4:27 Atunci au venit ucenicii Lui și se mirau că vorbea cu o femeie. Totuși niciunul nu I-a zis: „Ce cauți?” sau: „Despre ce vorbești cu ea?” 4:28 Atunci femeia și-a lăsat găleata, s-a dus în cetate și a zis oamenilor: 4:29 „Veniți de vedeți un Om care mi-a spus tot ce am făcut; nu cumva este Acesta Hristosul?” 4:30 Ei au ieșit din cetate și veneau spre El.
Viața veșnică este descoperirea lui Dumnezeu prin Domnul Hristos.
Tot ce facem se rezumă la țărână.
Cine este Cel ce-ți zice dă-Mi să beau?
Tot ce produce El este viu: o credință vie, o dragoste vie.
Adevărata sete este setea sufletului.
Cred că apa vie este o apă care îți aduce mulțumire. El îți aduce mulțumire. El poate să te potolească sau în veci nimeni nu te poate potoli!
Dimensiunile vieții noastre: "Dă-mi!".
Piedica rămâne păcatul. Suntem păcătoși. Primul lucru este să dăm dreptate lui Dumnezeu, mărturisindu-ne, părându-ne rău de păcat, părăsind păcatul.
Viața Lui îl reprezintă pe El, cu viața Lui a ispășit vina păcatelor noastre.
...

22, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Marcu 1:14-15, mesaj transmis prin Andrei Mîrza Descarcă MP3
...
Marcu 1:14 După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galileea și propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu. 1:15 El zicea: „S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie.”
1 Împărați 8:47 dacă se vor coborî în ei înșiși, în țara unde vor fi robi, dacă se vor întoarce la Tine și-Ți vor face cereri în țara celor ce-i vor duce în robie și vor zice: „Am păcătuit, am săvârșit fărădelegi, am făcut rău!”; 8:48 dacă se vor întoarce la Tine din toată inima lor și din tot sufletul lor, în țara vrăjmașilor lor care i-au luat robi, dacă-Ți vor face rugăciuni cu privirile întoarse spre țara lor, pe care ai dat-o părinților lor, spre cetatea pe care ai ales-o și spre Casa pe care am zidit-o eu Numelui Tău – 8:49 ascultă din ceruri, din locul locuinței Tale, rugăciunile și cererile lor: și fă-le dreptate; 8:50 iartă poporului Tău păcatele lui și toate fărădelegile făcute împotriva Ta; trezește mila celor ce-i vor ține robi, ca să se îndure de ei, 8:51 căci sunt poporul Tău și moștenirea Ta, și Tu i-ai scos din Egipt, din mijlocul unui cuptor de fier!
Ezechiel 14:6 De aceea, spune casei lui Israel: „Așa vorbește Domnul Dumnezeu: „Întoarceți-vă și abateți-vă de la idolii voștri, întoarceți-vă privirile de la toate urâciunile voastre!
1 Corinteni 15:3 V-am învățat înainte de toate, așa cum am primit și eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; 15:4 că a fost îngropat, și a înviat a treia zi, după Scripturi; 15:5 și că S-a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece. 15:6 După aceea S-a arătat la peste cinci sute de frați deodată, dintre care cei mai mulți sunt încă în viață, iar unii au adormit. 15:7 În urmă S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. 15:8 După ei toți, ca unei stârpituri, mi S-a arătat și mie.
...

22, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Galateni 6:14, mesaj transmis prin Marius Ștefănescu Descarcă MP3
...
Galateni 6:14 În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine, și eu față de lume!
...