joi, 3 octombrie 2013

3, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Ioan 1:15-18, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
"Cine va zugrăvi pe cei din timpul Lui? ". Nu știm răspunsul.
Dintr-o dată "Unsul a fost stârpit", așa citea famenul etiopian. Iar Filip a ajuns la momentul potrivit și pune întrebarea: "înțelegi tu ce citești?". Nu este dat omului ca prin mintea lui să înțeleagă ce s-a întâmplat la Golgota. "Filip l-a propovăduit pe Isus". Cum am fi și noi în stare să propovăduim pe Domnul Isus? Mielul este Fiul lui Dumnezeu, oaia este Fiul lui Dumnezeu.
Dragostea divină experimentată. "El este Acela despre care ziceam eu", spunea Ioan Botezătorul. Care dealuri, care văi, care munți? Este vorba de lucrurile din inima noastră. "Împărăția cerurilor este aproape!".
Pocăința pocăiților, cea mai grea pocăință. Vine Domnul Isus! Dacă vine în seara aceasta, dacă vine chiar acum? El este preferatul, îmi este superior.
"Pentru că era înainte de mine", arată preexistența Domnului Isus Hristos.
Domnul Isus Hristos zice că Ioan Botezătorul este cel mai mare. Aceasta pentru că este ultimul înainte de Domnul Isus Hristos.
Suntem chemați la o relație de credință.
Și Ioan, scriitorul spune: "și noi toți am primit din plinătatea Lui".
Efeseni 2:6 El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, 2:7 ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Lui față de noi în Hristos Isus. 3:19 și să cunoașteți dragostea lui Hristos care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.
Coloseni 1:19 Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El 1:20 și să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât și ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui.
Coloseni 1:19 Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El 1:20 și să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât și ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui.
Coloseni 2:9 Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii.
Cine este cel puternic? Diavolul.
Cine este cel Atotputernic? Domnul Isus Hristos.
Mântuirea lui Dumnezeu are în vedere colectivitatea. Are atâta slavă încât cere mereu vsde goale ca să le umple cu slava Lui.
Efeseni 1:20 pe care a desfășurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morți și L-a pus să șadă la dreapta Sa, în locurile cerești, 1:22 El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii, 1:23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce îndeplinește totul în toți. 1:21 mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie și de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci și în cel viitor.
Cu ce ne vom prezenta noi înaintea slavei Domnului?
O de ni s-ar deschide ochii să vedem cât de săraci suntem.
Ioan 1:17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.
Noaptea întâlnirii cu Nicodim. Întâlnirea de la fântâna Sihar. Întâlnirea cu acea femeie prinsă în păcatul preacurviei.
Domnul Isus se aplecase și scria pe pământ, iar oamenii se simțeau apăsați și au plecat. "Unde sunt pârâșii tăi? ... Nici Eu nu te condamn! Mergi în pace și nu mai păcătui!"
Cei care cad din har, cei care se abat de la har, cei care nu mai preţuiesc harul.
Siguranța rămâne cât rămâi în Domnul Hristos. Nu poţi să ai siguranţă când trăieşti în păcat! Nu poţi să dormi în siguranţă când te comporţi ca un om firesc, când trăieşti în firea pământească.
De aceea siguranța este de partea acelora care rămân în harul lui Dumnezeu. E cu aceia care se pocăiesc. Problema cu care suntem confruntați este problema relaţiei noastre cu Domnul Isus, este părtașia noastră cu Domnul Isus, este viaţa noastră de temere şi de sfinţire, este pregătirea noastră pentru răpire.
Ioan 1:18 "Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.”
Matei 11:27 „Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu; și nimeni nu cunoaște deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaște deplin pe Tatăl, afară de Fiul și acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.
Ioan 17:26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău și li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, și Eu să fiu în ei.”
Recunoaștem mult întuneric chiar în creștinătate.
...