duminică, 18 mai 2014

18, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:10, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
1 Petru 4:10 Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.
Mântuirea pe care ne-a dat-o Dumnezeu este o viață transformată. Are dorința și puterea să asculte poruncile Lui.
1 Petru 4:7 "Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape"
Ce necesită pentru cel credincios? Slujirea este expresia dragostei între cei credincioși. Dar la fel de importantă este și sfințenia.
Fiecare a primit un dar. Fiecare dintre noi are un rost. Fiecare are rostul lui în adunare.
Darul pe care l-am primit este gratuit. Fiecărui credincios îi este dată o anumită măsură de credință. Noi suntem niște administratori a darurilor Lui. O vorbă bună, un îndemn.
...

18, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:7-10, mesaj transmis prin Teo Toculeț Descarcă MP3
...
1 Petru 4:7 Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiți înțelepți, dar, și vegheați în vederea rugăciunii.
8 Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.
9 Fiți primitori de oaspeți între voi, fără cârtire.
10 Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.
Domnul Isus a fost cel mai realist om. A spus adevărul și El Însuși era întruparea adevărului.
Sfârșitul lucrurilor aduce judecata. Dar aduce și o binecuvântare pentru cel credincios. Sfârșitul este începutul binecuvântărilor pentru cel credincios. Dar dacă trăiești în păcat, judecata lui Dumnezeu va veni peste tine!
Evrei 9:26 la sfârșitul veacurilor
Oamenii din lume vor trăi în păcat ca în zilele lui Noe.
Mlădița măslinului va înfrunzi. Să vedem cum semnele în legătură cu poporul Israel se împlinesc.
1 Petru 4:7 Fiți înțelepți, dar, și vegheați în vederea rugăciunii.
Avem nevoie să ducem această viață de rugăciune.
Daniel 11:32 Dar aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi.
1 Petru 1:22 Deci ca unii care prin ascultarea de adevăr v-ați curățat sufletele prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima;
Doar sângele Domnului Isus Hristos poate să șteargă o sumedenie de păcate.
Ospitalitate.
1 Petru 4:7 Fiți înțelepți, dar, și vegheați
Avem nevoie să fim treji.
Apocalipsa 19, Mireasa s-a pregătit
...

18, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:7-11, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
1 Petru 4:7 Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiți înțelepți, dar, și vegheați în vederea rugăciunii.  4:8 Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.  4:9 Fiți primitori de oaspeți între voi, fără cârtire.  4:10 Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.  4:11 Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin.
Dragostea fierbinte se manifestă într-un duh de iertare.
...

18, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Ai întrebat așa vreodată? Ioan 16:33, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Ioan 16:33 V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.”
...

18, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, 1 Timotei 1:8-17, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
1 Timotei 1:8 Noi știm că Legea este bună dacă cineva o întrebuințează bine,
9 căci știm că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege și nesupuși, pentru cei nelegiuiți și păcătoși, pentru cei fără evlavie, necurați, pentru ucigătorii de tată și ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni,
10 pentru curvari, pentru sodomiți, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoși, pentru cei ce jură strâmb și pentru orice este împotriva învățăturii sănătoase: –
11 potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu, care mi-a fost încredințată mie.
12 Mulțumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere și m-a pus în slujba Lui,
13 măcar că mai înainte eram un hulitor, un prigonitor și batjocoritor. Dar am căpătat îndurare, pentru că lucram din neștiință, în necredință!
14 Și harul Domnului nostru s-a înmulțit peste măsură de mult împreună cu credința și cu dragostea care este în Hristos Isus.
15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.
16 Dar am căpătat îndurare, pentru ca Isus Hristos să-Și arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede în El, în urmă, ca să capete viața veșnică.
17 A Împăratului veșniciilor, a nemuritorului, nevăzutului și singurului Dumnezeu, să fie cinstea și slava în vecii vecilor! Amin.
...

18, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Matei 7:21-29, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Matei 7:21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”
23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege.”
24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care și-a zidit casa pe stâncă.
25 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.
26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care și-a zidit casa pe nisip.
27 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au izbit în casa aceea; ea s-a prăbușit, și prăbușirea i-a fost mare.”
28 După ce a sfârșit Isus cuvântările acestea, noroadele au rămas uimite de învățătura Lui;
29 căci El îi învăța ca unul care avea putere, nu cum îi învățau cărturarii lor.
...