duminică, 29 decembrie 2013

29, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:10-12, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...

29, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:10, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...

29, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:10-11, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:10 Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare.
Isaia 55:5 Într-adevăr, vei chema neamuri pe care nu le cunoști, și popoare care nu te cunosc vor alerga la tine, pentru Domnul Dumnezeul tău, pentru Sfântul lui Israel, care te proslăvește.”
Romani 9:24 Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci și dintre Neamuri, 9:25 după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu și „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită.
Luca 2:28 Simeon L-a luat în brațe, a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis: 2:29 „Acum, sloboade în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău. 2:30 Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta, 2:31 pe care ai pregătit-o să fie înaintea tuturor popoarelor, 2:32 lumina care să lumineze Neamurile și slava poporului Tău, Israel.”
...

29, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:10-12, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
1 Petru 1:10 Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare. 1:11 Ei cercetau să vadă ce vreme și ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos și slava de care aveau să fie urmate. 1:12 Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înșiși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.
Isaia 52:13 „Iată, Robul Meu va propăși; Se va sui, Se va ridica, Se va înălța foarte sus. 52:14 După cum pentru mulți a fost o pricină de groază – atât de schimonosită Îi era fața și atât de mult se deosebea înfățișarea Lui de a fiilor oamenilor – 52:15 tot așa, pentru multe popoare va fi o pricină de bucurie; înaintea Lui împărații vor închide gura, căci vor vedea ce nu li se mai istorisise și vor auzi ce nu mai auziseră.”
...

29, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, O sfânt locaș de închinare, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...

29, Duminică - ev, 3

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 9:23-26, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze. 9:24 Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui. 9:25 Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși? 9:26 Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri.
Mântuirea înseamnă iertarea de păcate, adevărat! Mântuirea înseamnă urmarea lui Hristos.
Un cuvânt de solemnitate: "sa se lepede de sine". "Să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze". Piedica în calea mântuirii este aceasta: am vrea să primim mântuirea dar dacă am putea să ne scăpăm viața.
Există o pocăință a gândirii. Să părăsești păcatul, să te gândești profund la cine ești tu și ce ai făcut. Mai trebuie ceva? "Dacă voiește cineva".
Nimic fără hotărâre nu te poate mântui. Aici este piatra de încercare. Aici ca într-o taină omul nu vrea sau vrea pe jumătate, nu ştiu ce vrea.
Luca 9:24 Fiindcă oricine va voi să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va mântui.
Să-ți pierzi viața pentru El. Cum adică să-ți pierzi viața pentru El? Aș înțelege că trebuie să renunți la tot pentru El. De a ne preda cu totul pentru El.
Luca 9:25 Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși?
Ce fel de a pune problema a Domnului Isus: toată lumea.
Suntem suflete veșnice și avem un trup.
Luca 9:26 Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri.
În context sunt cuvinte profunde.
Știm aceste versete pe dinafară, a ajuns o rutină.
Dacă este cineva care se vede păcătos. Ispășirea în locul de chin veșnic nu se termină niciodată.
Vă rugăm fierbinte în Numele lui Hristos. Dacă Numele acesta nu ne înduioșează, cerul nu mai are nimic de făcut.
Lăsați-vă astăzi biruiți de Domnul Isus! Este imensitatea dragostei Lui.
Este o nebunie să reziști dragostei Lui! Este normal să ne fie frică de iad. Este normal să ne fie teamă de judecata lui Dumnezeu.
...

29, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 13:22-30, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Se aud sirenele de salvare, cum trec. Unele vin goale alte pleacă cu bolnavi. Domnul Isus Hristos este salvarea sufletului oricărui muritor și vine la noi acasă. Domnul Isus Hristos vine și ne întreabă: "Vrei să te faci sănătos?"
Cine mai poate porni ce oprește Dumnezeu?
Același Mântuitor a rămas pentru noi Cuvântul lui Dumnezeu.
Pentru unul singur de pe pământ care s-a întors la Dumnezeu, pentru acela va veni Domnul Isus să-l ia în cer.
Sufletul care este mântuit are valoare. Nu se poate pronunța cu cuvinte câtă valoare are sufletul unui om.
Luca 13:25 Odată ce Stăpânul casei Se va scula și va încuia ușa,
E o vreme acum, cât El încă bate la ușă.
A fost o perioadă cât corabia lui Noe a fost deschisă.
Nu oricând este momentul, ușa harului se va închide.
Proverbe 8:17 Eu iubesc pe cei ce mă iubesc, și cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc. 8:18 Cu mine este bogăția și slava, avuțiile trainice și dreptatea. 8:19 Rodul meu este mai bun decât aurul cel mai curat, și venitul meu întrece argintul cel mai ales. 8:20 Eu umblu pe calea nevinovăției, pe mijlocul cărărilor neprihănirii, 8:21 ca să dau o adevărată moștenire celor ce mă iubesc și să le umplu vistieriile.
Proverbe 8:35 Căci cel ce mă găsește, găsește viața și capătă bunăvoința Domnului. 8:36 Dar cel ce păcătuiește împotriva mea își vatămă sufletul său; toți cei ce mă urăsc pe mine, iubesc moartea.”
Să riscăm sau să folosim orice clipă din viața noastră să citim Scriptura.
Ce înseamnă "năvală". E ca în lume, te grăbești și treci peste toată lumea. Să ne silim printre oameni să ne strecurăm.
Orbul Bartimeu: "Isuse Fiul lui David, ai milă de mine!" Apoi a început să țipe. Omul ăsta simțea întunericul în care se afla. Și Domnul Isus îi spune: "păcatele îți sunt iertate!"
E nevoie nu numai de o întoarcere la Dumnezeu ci și de o revizuire.
...

29, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 3:12-21, mesaj transmis prin Petrică Aldea Descarcă MP3
...
Cerul aduce oamenilor cea mai minunată veste. În toată creștinătatea s-a serbat nașterea Domnului.
Noi ca oameni, am păcătuit rând pe rând. Plata păcatului este moartea. Noi conștientizăm toți de aici că într-o zi vom muri? Indiferent de ce religie are omul, la urmă va muri. La moarte se spun lucrurile cele mai importante: "Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în rândul celor sfinți".
Dumnezeu dorește ca oricine să fie mântuit.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Nu ni se cere nimic, doar atât: "crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?"
Și în pasajul citit, se spune că se făcuse o minune.
Nu noi putem întoarce pe cineva la Dumnezeu. Ci fiecare în inima lii când aude Cuvântul lui Dumnezeu acceptă sau nu acceptă.
Toți câți suntem acum în sala aceasta subtem iertați? Avem toți această iertare? Cum se poate? Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit tu și toată casa ta.
Nu vă ținem conferințe aici, vă întrebăm direct: "aveți păcatele iertate?" Asta e problema.
Fiul lui Dumnezeu a zis: "Pocăiți-vă și întoarceți-vă la Dumnezeu!"
Acum, câtă vreme dumneavoastră sunteți pe un scaun. Grozav lucru este să cazi în mâna lui Dumnezeu.
"Voi v-ați lepădat de Cel sfânt și neprihănit".
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.
Pocăiți-vă și întoarceți-vă la "Dumnezeu pentru ca să vi se șteargă păcatele". Da, acuma? Domnul Isus acum poate să șteargă păcatele.
Dar și pentru dumneata a murit Domnul Isus.
...

29, Duminică - zidire, 2

Zidire, dimineața
Predică, 2 Corinteni 4:7-11, Evrei 10:17-22, mesaj transmis prin Petrică Dușcu Descarcă MP3
...
Fraților, dacă suntem aicea, suntem toți aici?
2 Corinteni 4:7 Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, și nu de la noi.  4:8 Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți;  4:9 prigoniți, dar nu părăsiți; trântiți jos, dar nu omorâți.  4:10 Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru.  4:11 Căci noi, cei vii, totdeauna suntem dați la moarte din pricina lui Isus, pentru ca și viața lui Isus să se arate în trupul nostru muritor.
Evrei 10:17 adaugă: „Și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor.”  10:18 Dar acolo unde este iertare de păcate nu mai este nevoie de jertfă pentru păcat.  10:19 Astfel, dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt,  10:20 pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său,  10:21 și, fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu,  10:22 să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățate de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată.
E tare interesantă viața noastră, a celor mai înaintați în vârstă. Îmi pregătesc bagajele pentru plecare: unele pentru a le lua în cer, altele pentru a le lăsa aici.
Proorocul Samuel a plâns mult când Saul a fost lepădat de Dumnezeu. Noi vedem pe deasupra, pe Domnul Dumnezeu îl interesează ce este înlăuntrul nostru. Ori este Domnul Isus ori este altceva. Unde este Domnul Isus, este mântuire.
Singurul care are nemurirea și care locuiește într-o lumină de care nimeni nu poate să se apropie.
Cine se ocupă de noi, de curățire, de primenire? În azile, copiii nu mai dau pe la părinți.
Spune apostolul Pavel: "am ajuns ca gunoiul". Dumnezeu ia oameni și-i curățește.
Noi avem un țel, pentru asta am lăsat lumea și păcatul.
Dumnezeu este cel care se ocupă de cei pe care îi aruncă lumea la gunoi.
Spunea o suroră în vârstă: Nu merit să pună Domnul Isus cununa pe capul meu.
"Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut." Scriptura numește pe Domnul Isus: comoara în care sunt adunate toate comorile lui Dumnezeu.
Dumnezeu se uită la noi prin Domnul Isus Hristos. Și pe mine mă vede ca și cum n-aș fi păcătuit niciodată.
De multe ori firea veche vine și se arată ea. Sunt poate momente când noi uităm că Domnul Isus a murit pentru noi. Ce facem dacă Domnul Isus vine când uităm de El?
Suntem oameni, care Dumnezeu vrea să fim maturi la minte.
Avem nevoie de El în curte, în familie.
...

29, Duminică - zidire, 1

Zidire, dimineața
Predică, Ioan 14:9, mesaj transmis prin Petrică Aldea Descarcă MP3
...
Ioan 14:9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Domnul Isus Hristos a ales 12 dintre ucenicii lui.
Domnul Isus după o perioadă de umblat îi testează pe ucenici: "Cine zic oamenii că sunt Eu?", "Dar voi cine ziceți că sunt eu?".
Să luăm numele acesta pentru noi: Filip. „De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe?".
Pocăința este un proces permanent până la venirea Domnului Isus Hristos pe pământ înapoi.
Domnul Isus plânge pentru cetate. Dacă ai fi cunoscut și tu ziua când ai fost cercetată.
La amintirea celor 2 lucruri, să nu pierdem din vedere pe Domnul Isus care este între noi.
Să te temi de Dumnezeu și să te abați de la rău. Vorbe, gesturi, tot felul de lucruri care întristează Duhul adunării. Am cântat "Uităm că suntem una toți". Dumnezeu ni l-a dat pe Domnul Isus întreg.
Romani 1:3 Ea privește pe Fiul Său, născut din sămânța lui David, în ce privește trupul,  1:4 iar în ce privește duhul sfințeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morților; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
Vreau să subliniez: "duhul sfințeniei". Năzuința Duhului este aceasta: să fim aici la fel de sfinți ca Domnul Hristos. Lăsând ca duhul sfințeniei să călăuzească permanent viața noastră.
Iubiților, noi suntem chemați să trăim ca Domnul Hristos, nici mai mult nici mai puțin.
Evrei 5:7 El este Acela care, în zilele vieții Sale pământești, aducând rugăciuni și cereri cu strigăte mari și cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte, și fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui,  5:8 măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.
Ascultăm noi în suferință de Domnul Isus?
"Filipe, de atâta vreme sunt cu voi și nu m-ai cunoscut?"
Suntem chemați să mergem pe urmele Domnului Hristos. Un drum al suferinței. Tot felul de suferințe. Cine vrea să mă urmeze, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze.
...