joi, 13 februarie 2014

13, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, Matei 5:1-3, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Matei 5:1 Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; și după ce a șezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El. 5:2 Apoi a început să vorbească și să-i învețe astfel: 5:3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
Bucuria este lucrată de Duhul Sfânt.
Domnul Isus nu se referea la cei săraci în bunurile materiale, ci se referea la cei săraci în lucrurile materiale. Orice copil al lui Dumnezeu ca să aibă părtășie cu cerul trebuie să se suie pe munte. Locul meu este acolo la picioarele Domnului Isus Hristos.
Psalmi 119:11 Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
Cu cât am strâns mai mult Cuvântul cu atât mă asemăn mai mult Domnului Isus Hristos. Nimeni nu poate sta în locurile cerești dacă nu a stat mai întâi jos. Cel care stă jos nu se vede pe el ci vede pe Domnul.
Ioan 7:49 Dar norodul acesta, care nu știe Legea, este blestemat!”
Așa considerau fariseii pe popor.
Dar Domnul Isus Hristos a venit pe pământ să cheme la pocăință pe cei păcătoși.
Domnul Isus va enumera 9 fericiri.
Matei 5:3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Fericirea aceasta este plină pentru că altfel nu poate intra cineva în cer. Nu săraci cu duhul ci săraci în duh, trăsătura esențială a creștinului, toate celelalte sunt o consecință a acesteia. Este o golire a ființei noastre. Dacă te duci cu găleata plină la fântână nu poți să iei apă ci trebuie mai întâi să verși găleata și apoi poți să iei din fântână.
Evanghelia are aceste trăsături: o coborâre și o ridicare.
Exemplul prietenilor slăbănogului, când Domnul Isus îi vede, El spune direct slăbănogului despre păcatele lui: Iertate îți sunt păcatele!
Isaia 57:15 Căci așa vorbește Cel Preaînalt, a cărui locuință este veșnică și al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte și în sfințenie; dar sunt cu omul zdrobit și smerit, ca să înviorez duhurile smerite și să îmbărbătez inimile zdrobite.
În cel zdrobit Dumnezeu poate să lucreze.
3 aspecte:
1) este mort față de manifestările firii pământești
Romani 6:11 Tot așa și voi înșivă, socotiți-vă morți față de păcat, și vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. 6:12 Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor și să nu mai ascultați de poftele lui. 6:13 Să nu mai dați în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca niște unelte ale nelegiuirii; ci dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, din morți cum erați; și dați lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe niște unelte ale neprihănirii.
E ușor să citești dar e greu să pui în practică. De ce nu te porți ca acela care vrea să-l urmeze pe Domnul Isus.
2) Nu se satură să umble în prezența lui Dumnezeu.
Apocalipsa 3:17 Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic”, și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol,
3) El nu are nimic din duhul lui propriu. Ci are din Dumnezeu.
Umilința este o haină de cinste a celui sărac în duhul.
Ghedeon spunea că face parte din cea mai săracă familie, dar Dumnezeu spune că are nevoie de ajutorul său.
Sunt eu sărac în duhul meu?
2 Corinteni 3:18 Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
...

13, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Romani 5:6-11, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Romani 5:5 Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. 5:6 Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiți. 5:7 Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară. 5:8 Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. 5:9 Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu. 5:10 Căci, dacă atunci când eram vrăjmași, am fost împăcați cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcați cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui. 5:11 Și nu numai atât, dar ne și bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care am căpătat împăcarea.
Psalmi 49:7 Dar nu pot să se răscumpere unul pe altul, nici să dea lui Dumnezeu prețul răscumpărării.
Evrei 7:25 De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururi ca să mijlocească pentru ei.
...