joi, 20 martie 2014

20, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, Marcu 4:35-41, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Lacul Ghenezaret 12 -13 km lățime ; 25-26 km lungime. Rezervor de apă pentru Israel. Oamenii erau modești.
Ne trebuie acea ureche deschisă să auzim de fiecare dată când vorbește. Domnul Isus a venit să ne smulgă din întuneric și noapte.
Haideți să ne sculăm din starea noastră și să ascultăm de El.
Ucenicii aveau frica necredinței.
Ucenicii au întrebat așa pentru că nu-L cunoșteau: „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar și vântul și marea?”
Psalmi 24:8 „Cine este acest Împărat al slavei?” – Domnul cel tare și puternic, Domnul cel viteaz în lupte.  24:9 Porți, ridicați-vă capetele; ridicați-le, porți veșnice, ca să intre Împăratul slavei! –  24:10 „Cine este acest Împărat al slavei?” – Domnul oștirilor: El este Împăratul slavei! –
Dar cine suntem noi de nu-L ascultăm?
Liniștea aduce odihnă, încredere.
Cel care ascultă de Domnul Isus Hristos îi pasă de El.
Evrei 4:12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.
...

20, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Marcu 4:35-41, mesaj transmis prin Emanuel Pavel Descarcă MP3
...
Marcu 4:35 În aceeași zi, seara, Isus le-a zis: „Să trecem în partea cealaltă.”  4:36 După ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla și așa cum era. Împreună cu El mai erau și alte corăbii.  4:37 S-a stârnit o mare furtună de vânt care arunca valurile în corabie, așa că mai că se umplea corabia.  4:38 Și El dormea la cârmă pe căpătâi. Ucenicii L-au deșteptat și I-au zis: „Învățătorule, nu-Ți pasă că pierim?”  4:39 El S-a sculat, a certat vântul și a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare.  4:40 Apoi le-a zis: „Pentru ce sunteți așa de fricoși? Tot n-aveți credință?”  4:41 I-a apucat o mare frică și ziceau unii către alții: „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar și vântul și marea?”
Ce citim, cum citim și cum interpretăm Cuvântul lui Dumnezeu? De ce le-a spus atunci Domnul Isus?
Ce poate să ne liniștească?
Acest pasaj: potolirea furtunii.
Crizele sunt o parte a vieții noastre. Trebuie să le vedem ca ceva din care putem să învățăm ceva.
Dumnezeu ți-a pregătit un drum.
Ucenicii merg înainte chiar dacă nu știau de furtună.
Uneori, așa ne dă Dumnezeu peste cap. Planul lui Dumnezeu a fost ca să-i ducă pe ucenici pe partea cealaltă a lacului. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să-L ascultăm.
Marcu 4:36 După ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla și așa cum era.
Furtuna a venit din planul lui Dumnezeu. S-ar putea să fie și partea noastră de vină pentru care vin furtuni în viața noastră. Este vorba de un plan al lui Dumnezeu pentru a învăța pe cine să ne punem baza. Cuvântul lui Dumnezeu este pentru noi în orice situație. O concluzie este că dacă îl ascultăm pe Domnul Isus, trecem prin necazuri.
Dumnezeu are un scop și vrea și pe noi să ne trimită intr-o misiune ca să ne învețe ceva. Domnul Isus este cu noi când vine furtuna.
Toată Evanghelia nu este decât o relaționare cu Dumnezeu.
Dumnezeu este Același ieri, azi și mâine și tot așa.
Suntem atât de vulnerabili în relațiile noastre.
El trebuie decât apelat. Domnul Isus Hristos se ridică și mai întâi ceartă vântul și vorbește mării. Domnul Isus Hristos se adresează celor două elemente care i-au făcut pe ucenici să nu se mai gândească la El. Domnul Isus Hristos poate să aducă o transformare radicală în viețile noastre. Este cineva care mă poate duce la destinație? Da, este Domnul Isus Hristos! Dumnezeu L-a trimis aici jos pe pământ pe Domnul Isus pentru a-mi lua locul. Dumnezeu l-a trimis pe Domnul Isus Hristos pentru a rezolva problema sufletului nostru.
Dumnezeu nu se joacă de-a mântuirea ci El o oferă în dar, gratis.
Furtuna a fost de la dorința celui rău de a-i împiedica de a face o lucrare măreață. Satan știa că peste o vreme, un om îndrăcit avea să fie vindecat. Să nu lăsăm furtunile vieții să ne abată.
A evangheliza înseamnă o lucrare doar pe jumătate, trebuie să-l ajuți să trăiască mântuirea.
Domnului Isus Hristos este Cel căruia îi pasă de noi. Are în vedere o experiență de credință pentru noi.
...