duminică, 30 noiembrie 2014

30, Duminică - ev, 3

Evanghelizare, seara
Predică, Romani 1:16, 1 Ioan 2:2, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Romani 1:16 Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;
1 Ioan 2:2 El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Domnul Isus a plătit o plată echivalentă.
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
1 Ioan 2 ne vorbește despre adevăr și despre Lumină.
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.
1 Petru 1:18 căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, 1:19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.
2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
Jertfa de ispășire din Leviticul 4.
Efeseni 1:7 În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său
Psalmi 22:14 mi s-a făcut inima ca ceara și se topește înăuntrul meu.
1 Ioan 2:2 El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Voia lui Dumnezeu este ca toți oamenii să vină la credință și să fie mântuiți.
...

30, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 2:1-6, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
De multe ori minciuna îmbracă forme de adevăr.
Cuvântul este rânduit pentru a-l trăi.
Dumnezeu nu doar ne-a arătat viața ci chiar ne-a dat viața.
"Părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos" (1 Ioan 1:3)
"Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus" (1 Ioan 2:6)
1 Ioan 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat.
Dacă ai rupt părtășia ai periclitat posibilitatea credinciosului de a-și mărturisi păcatul.
...

30, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 2:1-6, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
1 Ioan 2:1 Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit. 2:2 El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi. 2:3 Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui. 2:4 Cine zice: „Îl cunosc”, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el. 2:5 Dar cine păzește Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită; prin aceasta știm că suntem în El. 2:6 Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.
...

30, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Matei 5:9, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Matei 5:9 Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!
E asemănătoare cu fericirea din versetul 5 "ferice de cei blânzi".
Isaia 9:6 Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.”
Domnul Isus a venit să aducă pacea.
Efeseni 2:14 Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-I despărțea,
A surpat zidul prin jertfa Lui.
2 Corinteni 5:19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine,
Galateni 5:22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea,
Pacea este cea de-a treia componentă a roadei Duhului Sfânt.
Pentru că este cu noi, nu avem motive să fim triști.
Copilul lui Dumnezeu este călăuzit de Duhul Sfânt și poate să fie împăciuitor.
Noi putem fi ca niște oglinzi să redirecționăm lumina. Lumina doar reflectă razele soarelui, așa trebuie să reflectăm și noi pacea Domnului Isus Hristos.
Cel împăciuitor este preocupat de un singur lucru: să-l slăvească pe Dumnezeu.
Nu trebuie să vorbim mult. "Cine vorbește mult nu se poate să nu păcătuiască". "Să vorbiți între voi cu psalmi și cântări de laudă". De dragul păcii să vorbești mai puțin. Să te rogi mult!
"Dați-vă și voi toate silințele". Domnul vrea oameni energici, oameni dăruiți.
Romani 12:20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-I să mănânce; dacă-I este sete, dă-I să bea; căci dacă vei face astfel, vei îngrămădi cărbuni aprinși pe capul lui.”
Să răspândești pacea oriunde ai fi!
Faptele apostolilor 16:25 Pe la miezul nopții, Pavel și Sila se rugau și cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închiși îi ascultau.
Numai o inimă nemulțumită poate să laude pe Domnul.
Care a fost efectul? "Cei închiși îi ascultau".
Ioan 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea.
Ioan 14:1 Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine.  14:2 În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.  14:3 Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.
Dar firea noastră nu poate să se bucure, doar Duhul Sfânt poate să fructifice această bucurie.
Faptele apostolilor 27:20 Soarele și stelele nu s-au văzut mai multe zile, și furtuna era așa de puternică încât la urmă pierdusem orice nădejde de scăpare.  27:21 Oamenii nu mâncaseră de multă vreme. Atunci Pavel s-a sculat în mijlocul lor și a zis: „Oamenilor, trebuia să mă ascultați și să nu fi pornit cu corabia din Creta, ca să fi scăpat de această primejdie și de această pagubă.  27:22 Acum vă sfătuiesc să fiți cu voie bună; pentru că niciunul din voi nu va pieri; și nu va fi altă pierdere decât a corăbiei.  27:23 Un înger al Dumnezeului, al căruia sunt eu și căruia Îi slujesc, mi s-a arătat azi-noapte  27:24 și mi-a zis: „Nu te teme, Pavele; tu trebuie să stai înaintea cezarului; și iată că Dumnezeu ți-a dăruit pe toți cei ce merg cu corabia împreună cu tine.”  27:25 De aceea, oamenilor, liniștiți-vă, căci am încredere în Dumnezeu că se va întâmpla așa cum mi s-a spus.
Pavel aștepta ceasul lui Dumnezeu când să vină ajutorul lui Dumnezeu.

Ce lucru extraordinar este ca în situații lumină să fi împăciuitori.
Romani 8:28 De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.
1 Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.
…căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)
Galateni 4:6 Și, pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”
Romani 15:13 Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea …
...