miercuri, 25 decembrie 2013

25, Miercuri - 2 - de Crăciun

Evanghelizare, dimineața
Predică, Psalmul 40, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Câtă credință la Maria care năștea în ascuns, într-un grajd. Nașterea pare a fi atât de simplă și ascunsă. Dar vestirea ei să fie cu atâta slavă. Maria nu știa de ce slavă avea vestirea nașterii Domnului Isus Hristos. Cine ar fi fost în stare să anunțe nașterea Domnului? Era într-un grajd. Era nevoie de o revelație.
Avem nevoie de revelație. Rostul Lui a fost acesta: vi s-a născut un Mântuitor!
Psalmi 40:9 Vestesc îndurarea Ta în adunarea cea mare; iată că nu-mi închid buzele. Tu știi lucrul acesta, Doamne! 40:10 Nu țin în inima mea îndurarea Ta, ci vestesc adevărul Tău și mântuirea Ta, și nu ascund bunătatea și credincioșia Ta în adunarea cea mare. 40:11 Tu, Doamne, nu-mi vei opri îndurările Tale; ci bunătatea și credincioșia Ta mă vor păzi întotdeauna.
Faptele apostolilor 17:31 pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morți…”
Abundă aceste contraste de cer și de pământ, de slavă și de evlavie.
Să aduci bucurie într-o iesle, într-un grajd... La noi a venit El... El știe neputința noastră, El știe falimentul nostru.
Este posibil să fi fost grajdul gol al acelor păstori.
Dintr-o dată, și cerul este spontan. Cerul reacționează de fiecare dată când este vorba de Fiul lui Dumnezeu. Înțelegerea poate să aștepte, ascultarea trebuie să fie spontană.
Psalmi 40:8 vreau să fac voia Ta, Dumnezeule!”
Psalmi 40:5 Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile și planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aș vrea să le vestesc și să le trâmbițez, dar numărul lor este prea mare, ca să le povestesc.
Cerul este plin de planuri, plin de inițiative, cerul vrea să împlinească în tine planul Său.
Doamne, ce rost are viața mea?
Luca 2:13 Și deodată, împreună cu îngerul, s-a unit o mulțime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu și zicând: 2:14 „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui.”
Noi suntem neplăcuți lui Dumnezeu în ambițiile noastre, în încăpățânarea noastră. Esențialmente suntem neplacuți lui Dumnezeu prin noi înșine. Lumea este plină de neplăceri înaintea lui Dumnezeu.
Psalmi 40:10 vestesc adevărul Tău și mântuirea Ta, și nu ascund bunătatea și credincioșia Ta în adunarea cea mare.
Vă puteți întâlni cu această mântuire astăzi.
...

25, Miercuri - 1 - de Crăciun

Evanghelizare de Crăciun, dimineața
Predică, Luca 2:1-20, mesaj transmis prin Carmel Roșca Descarcă MP3
...
1) Coordonatele nașterii Domnului Isus Hristos.
2) Vestea îngerilor adusă păstorilor.
3) Păstorii vin și-l văd pe Domnul Isus Hristos.
...