duminică, 7 aprilie 2013

7, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Coloseni 1:13-20, supremația Domnului Isus, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Suntem în criză de închinare. Romani 8:28-39. Domnul Isus prezentat în mod succint. Să facem apel la Scriptură. Romani 11:33-36. Iuda 24-25. 1 Ioan 1:1-3.
70-80% din epistola către Coloseni se regăsește în epistola către Efeseni.
Să luăm aceste adevăruri cu aceeași măsură ca din partea Domnului Isus.
Să-L încununăm pe Domnul Isus care este numărul 1. Apostolul Pavel arată că singura cale care duce spre Dumnezeu este Domnul Isus Hristos.
Nr 1 în problema lumii este ateismul. O lipsa de preocupare cu credința mântuitoare.
Mântuitorul, Creatorul, Capul Bisericii, Conciliatorul.
O revelație suficientă pentru evanghelie, dar nu și pentru mântuire aici trebuie omule să asculte.
Puterea întunericului moral crește.
2 Corinteni 4.
Versete simple de memorat dar greu de înțeles.
Ce adevăruri scumpe. Avem toți iertarea păcatelor? Avem dreptul de a ne numi copii ai lui Dumnezeu?
El este Creatorul. Chipul Dumnezeului Celui nevăzut. 1 Timotei 1:16. Hristos să fie chipul Dumnezeului Celui veșnic. El este mai înainte de Creație. El este numărul 1, creația este după El.
Mielul înjunghiat înainte de întemeierea lumii. A doua creație, Biserica nu este trecătoare, este veșnică. Durerile, lipsurile sunt trecătoare. Mergem spre veșnicie. Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile.
Eu sunt pâinea; Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Dar dacă am putea să spunem că ce este în viața noastră este prin El.
...

7, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Coloseni 1:10-14, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Să se poarte într-un chip vrednic de Domnul.
Frumusețea Cuvântului, lucrurile pe care le-a scris nu au fost de la el. Cuvintele acestea sunt tot atât de utile pentru noi, ca și pentru cei din vremea apostolului.
1) Să ne purtăm într-un chip vrednic de Domnul. Acasă, la slujbă, la adunare, oriunde s-ar afla, în mijlocul transportului în comun.
2) Să-I fim plăcuți în orice lucru. Trebuie să trăim ca El.
Aducînd roade în tot felul de fapte bune. Cât de mult dorește Dumnezeu ca noi să aducem roadă. Ucenița Dorca, Fapte 9, surorile au fost gata să depună mărturie, doar un ac și-o ață.
3) Să crească în cunoștința lui Dumnezeu. Fac eu ceea ce spune Cuvântul aici? Apostolul Pavel era așa de umplut de această dorință, Filipeni 3:10; 2 Timotei 4:7-8.
Întăriți în toată puterea. Putere și tărie, ceva care să producă efect. Această armură: coiful mântuirii, platoșa neprihănirii. Astfel este foarte greu pentru vrăjmaș să pătrundă prin armătură. Ce important este să fim în voia lui Dumnezeu.
Potrivit cu tăria slavei Lui. O tărie în supunere, în ascultare, în răbdare, în îndelungă răbdare. Ex: pe la miezul nopții Pavel și Sila cântau cântări de laudă. Când cânți, inima începe să se învioreze. Domnul a avut o astfel de îndelungă răbdare atunci când era răstignit pe cruce. Fapte 7, martirul Ștefan: "Doamne Isuse nu le ține în seamă păcatul acesta".
Coloseni 1:12 mulțumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveți parte de moștenirea sfinților în lumină.
...

7, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Un bob de grâu. 1 Corinteni 15:14., mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...

7, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:17-18, mesaj transmis prin Costel Zamfirache Descarcă MP3
...
E foarte greu să asculți evanghelia.
Apostolul Petru a făcut pasul acesta împotriva a ce știa, Dumnezeu l-a convins. Cu toate că era moral, Corneliu nu era mântuit, nu era fericit.
Suntem în planul lui Dumnezeu și Dumnezeu dorește să ne mântuiască.
Mântuire înseamnă salvare, să scoți pe cineva de pe un teren periculos și să-l aduci acolo unde nu mai este nici un pericol. Dar salvarea noastră era așa de scumpă încât era imposibil ca omul să plătească, să se mântuiască. O groapă adâncă a pieirii și în fundul mocirlei și fără nădejde de a scăpa. Dar pe drumul acesta a trecut singurul om milos, Samariteanu milostiv, adică Domnul Isus Hristos.
Nu se poate să intrii în posesia mântuirii fără pocăință față de Dumnezeu sau fără credință. Bazându-ne pe meritele Domnului nostru Isus Hristos, o lucrare deplină a Lui, ne putem bucura de mântuire.
Primul lucru după mântuire este o seninătate și bucurie.
Dar cel rău a făcut ca mântuirea s pară așa de neatractivă, dar îndrăzniți, faci pași spre această mântuire.
Mântuirea înseamnă siguranța păcatelor iertate. S-a îndurat de noi, dar s-a îndurat și de copii. Cât de mare e mântuirea și poate fi înțeleasă și de cei mici. Dar e nevoie de smerenie.
Mântuirea ne dă și izbăvirea de păcate. Omul e dispus să zică că e păcătos dar diavolul vine și zice: ce faci după aceea? Coloseni 1:13, iertare și izbăvire.
Mântuirea cuprinde și puterea ca să nu mai păcătuiești, Efeseni 1:13.
Iar astfel, Dumnezeu face din noi copii ai lui Dumnezeu, Ioan 1:12. Păcatul ne-a depărtat de Dumnezeu, dar prin mântuire suntem primiți.
În pragul plecării în veșnicie, ei vorbesc frumos, cu nădejde pentru veșnicie. Dacă nu ai nădejde, clipa morții este grea.
Toți care suntem aici avem această mântuire deplină?
"Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară."
Și mântuirea își are vremea ei. Vremea aceasta este astăzi.
Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, după aceea vine judecata.
...

7, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 11:1-18, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Pentru o lucrare pentru slava lui Dumnezeu era tras la răspundere.
Omul este responsabil pentru faptele sale. Cu atât mai mult pentru o faptă rea. Va sta într-o zi înaintea Domnului să răspundă.
Dela Iope până la Cezareea, 50 km. Cel mai probabil pe jos. Apostolul Petru rămâne în liniște.
Sutașul Corneliu avea atribute lăudabile, dar nu erau egale cu statutul de om mântuit. Nu există termenul de egalitate între moralitate și mântuire. Faptele bune nu sunt acceptate pentru iertarea păcatelor pentru că sunt ca o haină mânjită.
Comuniunea omului cu Dumnezeu este după ce este înviat din păcat și adus la viață prin Domnul Isus Hristos.
1 Tesaloniceni 5:23, Dumnezeu are alte priorități decât omul: duhul, sufletul și apoi trupul. Omule care nu-L are pe Dumnezeu nu are o relație vie cu Creatorul Său. Numai când comunică prin Domnul Isus Hristos, omule acela are sufletul curățit prin Domnul Isus Hristos. Accidentul este păcatul, regula este neprihănirea.
Omul mântuit face voia lui Dumnezeu.
Dumnezeu influențează rațiunea noastră.
Dar lumea se gândește la rău imediat ce se gândește.
Când intră în viața noastră, Dumnezeu dă o gândire nouă. Nu mai iubești păcatul pentru că este contrar rațiunii lui Dumnezeu.
Sentimentele noastre sunt și ele schimbate. Să avem o atitudine corectă față de păcatul lumii acesteia. Evanghelia aduce sentimente sfinte.
Sutașul avea nevoie ca Petru să vină să-I vestească evanghelia.
Iudeii percepeau Neamurile ca oameni necurați. Dumnezeu are rânduieli, dar aceste rânduieli sunt datină umană, împotriva voiei lui Dumnezeu. Petru primește o vedenie: o masă legată la 4 colțuri. Toate Neamurile erau reprezentate acolo, dar înaintea lui Dumnezeu este un singur atribut: asemenea unor fiare. Același om văzut bine înaintea oamenilor dar care este un criminal în serie. Păcatul distruge. Dar tot în fața e masă din vedenie erau și păsările. Așa sunt oamenii liberi în mintea lor, dar adevărata libertate e a credinciosului: am libertatea să fac răul dar aleg să-l ascult pe Dumnezeu.
Fapte 20:21, pocăință față de Dumnezeu și credința în Domnul Isus Hristos.
Cine era Petru? "Cine eram eu să mă împotrivesc lui Dumnezeu?"
Evanghelia în esență înseamnă viața.
...

7, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Iuda 20-21, mesaj transmis prin Costel Zamfirache Descarcă MP3
...
Ne-am adus aminte de Domnul Isus, de fertfa Lui, și am putut să cunoaștem mila și îndurarea lui Dumnezeu. Am fost păcătoși din creștet până în tălpi. Dar ne-a adus acest Samaritean milostiv în acest han de poposire.
Cu toții putem cunoaște că privind în urmă, putem spune că până aici Domnul ne-a ajutat.
Dar am cunoscut și momente grele, în care am recunoscut acest vrăjmaș, de care suntem învățați să-i cerem lui Dumnezeu să ne izbăvească.
O persoana superficială te face să ai rezerve.
Dar când cunoști pe cineva, inima ți se deschide. Tot așa trebuie să fim cu Domnul Isus Hristos. Să devină Domnul Hristos prietenul nostru bun și scump. Să spunem și altora despre Prietenul nostru.
Trăim vremuri grele.
4 principii: Fapte 2:42.
- Învățătura apostolilor,
- Frângerea pâinii,
- Rugăciune,
- Părtășia frățească.
Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul celor mântuiți.
Eu trebuie să mă întorc înapoi la izvoarele de la început.
Alte 4 principii:
Ne-am întors de la idoli la Dumnezeu ca să slujim lui Dumnezeu, și să așteptăm venirea lui Isus Hristos din cer. (Tesaloniceni)
1) Zideți-vă sufletește pe cedința voastră preasfântă. Dar azi așa de multă discuție fără rost. Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. Este cu putință dacă ținem cont de aceste îndemnuri sfinte.
2) Rugați-vă prin Duhul Sfânt. Înainte de toate să urmărim în Sfintele Scripturi motivele pe care le dă Dumnezeu pentru rugăciuni. Vine și firea veche care se amestecă în lucrurile lui Dumnezeu.
3) Este timpul în care trebuie să vă sprijiniți. Probleme sociale, de familie, de adunare, și mă vede fratele că sunt plouat, că sunt apăsat. Să găsesc un cuvânt de încurajare, de îmbărbătare. Să ne ajutăm să gândim la lucrurile de sus. Țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu. Cu toții suntem îndemnați să ne sprijinim.
4) Și așteptați îndurarea Domnului Isus Hristos care stă să vină din ceruri. Nimeni și nimic nu poate să facă curăție în suflet decât nădejdea aceasta.
Să lepădăm orice lucru nepotrivit și să primim cu blândețe cuvântul primit.
...