joi, 19 iunie 2014

19, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, 2 Corinteni 7:8-16, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
2 Corinteni 7:8 Măcar că v-am întristat prin epistola mea, nu-mi pare rău; și, chiar dacă mi-ar fi părut rău – căci văd că epistola aceea v-a întristat – 7:9 totuși acum mă bucur, nu pentru că ați fost întristați, ci pentru că întristarea voastră v-a adus la pocăință. Căci ați fost întristați după voia lui Dumnezeu, ca să n-aveți nicio pagubă din partea noastră. 7:10 În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăință care duce la mântuire și de care cineva nu se căiește niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea. 7:11 Căci uite, tocmai întristarea aceasta a voastră, după voia lui Dumnezeu, ce frământare a trezit în voi! Și ce cuvinte de dezvinovățire! Ce mânie! Ce frică! Ce dorință aprinsă! Ce râvnă! Ce pedeapsă! În toate, voi ați arătat că sunteți curați în privința aceasta. 7:12 Așa că, dacă v-am scris, nu v-am scris nici din pricina celui ce a făcut ocara, nici din pricina celui ce a suferit ocara, ci ca să se arate marea noastră purtare de grijă pentru voi, înaintea lui Dumnezeu. 7:13 De aceea am fost mângâiați. Dar, pe lângă mângâierea aceasta a noastră, ne-am bucurat și mai mult de bucuria lui Tit, al cărui duh a fost răcorit de voi toți. 7:14 Și, dacă m-am lăudat puțin cu voi înaintea lui, n-am fost dat de rușine. Ci, după cum în orice lucru v-am spus adevărul, tot așa și lauda noastră cu voi, înaintea lui Tit, s-a adeverit. 7:15 El are o și mai mare dragoste pentru voi, când își aduce aminte de ascultarea voastră a tuturor și de primirea pe care i-ați făcut-o, cu frică și cu cutremur. 7:16 Mă bucur că mă pot încrede în voi în toate privințele.
Matei 10:32 De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi și Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri;
...

19, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Matei 11:28, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Matei 11:28 Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Dumnezeu ne iubește și-i pasă de noi.
Geneza 3:13 Și Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Șarpele m-a amăgit și am mâncat din pom.”
Natura păcătoasă s-a transmis din generație în generație până la noi.
Galateni 2:20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine.
1 Timotei 4:10 Noi muncim, în adevăr, și ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, și mai ales al celor credincioși.
Multor chemări răspunde omul în timpul vieții sale.
Ioan 3:19 Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. 3:20 Căci oricine face răul urăște lumina și nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
Nr-am născut ca să găsim dragostea lui Dumnezeu arătată în Domnul Isus Hristos.
De ce nu vin oamenii la Domnul Isus Hristos? Din pricina îndestulării. Se tem să piardă plăcerile de-o clipă ale păcatului.
Domnul Isus ne oferă iertare de păcate, liniște sufletească ...
Păcatul însă n-a fericit pe nimeni.
Evrei 3:7 De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, 3:8 nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu,
Romani 3:10 după cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. 3:23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.
Păcatele ne sunt iertate prin El.
Pe El l-a costat atât de mult mântuirea noastră!
...