duminică, 13 mai 2012

13, Duminică, tineret - 2

Prezentare misiune, seara
Predică, Misiunea de evanghelizare de la triburile din Peru, mesaj transmis prin Oscar Rául Tello, tradus de Aurelia Tello Descarcă MP3

...
Aducându-mi aminte de acei oameni din triburi îmi aduc aminte cum am fost eu, de unde m-a scos Domnul. De la 20 de ani vestesc evanghelia, prin harul Său nu mi-am pierdut viaţa.
Fapte 13:47
Eu am fost un prigonitor al Bisericii, dar prin harul Său m-am întors la Dumnezeu. Cum să nu vestesc Numele Lui? Dumnezeu a pus o dragoste specială în inima mea pentru ei. E mai mult, cunosc foarte mult despre aceste triburi.
Rugaţi pe Domnul secerişului să trimeată lucrători pe câmpul Lui! Aceste triburi aşteaptă. Aşa cum noi trăim fericiţi, trebuie ca şi ei să aibă această posibilitate să audă Cuvântul lui Dumnezeu.
Către tinerii prezenţi: avem un loc pentru dumneavoastră în Peru. Sunt triburi care nu au avut posibilităţi să cunoască Scriptura, dar ei mor zi după zi şi mor nemântuiţi.
Mi se pare injust, pentru că multe persoane au ocazia de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu de mai multe ori, dar altele nu aud nici măcar odată.
...

13, Duminică, tineret - 1

Prezentare misiune, seara
Predică, Evanghelizarea lumii tribale este scopul principal al misiunii din Peru, mesaj transmis prin Aurelia Tello Descarcă MP3

...
Familia Tello: Oscar Rául şi Aurelia şi copilaşii.
Evanghelizarea lumii tribale este scopul principal.
Există triburi inaccesibile.
Triburile au vraci, oamenii îşi duc bolnavii la ei, dar de cele mai multe ori bolnavii pleacă morţi de la vraci.
Cei din triburi se apropie de tăietorii de lemne dar sunt ucişi pentru că îi prinde căutând mâncare.
Triburi: Mastanawa. Au fost primiţi doi tineri nativi pentru traducerea Bibliei în limba lor.
Tribul JuniKuin are creştini. Există o biserică între ei.
Se pregătesc cadouri în locuri special alese, cu oale, oglinzi, şi se urmăreşte cine se apropie pentru a putea vorbi cu ei despre Dumnezeu.
Avioneta aterizează la graniţa cu Brazilia.
Wilson, baiatul familiei scoase de la groapa de gunoi, este învăţat Biblia, ca să le spună la alţii în limba lor.
Se mănâncă: maimuţe, găini sălbatice, curcani sălbatice, crocodili, mistreţi. Carnea se găseşte la câteva zile distanţă de trib, la drum, aşa că ea se afumă şi se dă la trib.
Tribul Mastanahua merge prin pădure, migrează. Ei se orientează îndoind copacii într-o direcţie.
Se foloseşte o plasă de ţânţari ca să doarmă, sunt multe insecte.
Se prindeau crocodili, se punea carnea la afumat.
Se mănâncă iuca. Copiii sunt puşi la muncă, nu li se dă de mâncare, ci se duc ei să mănânce ce găsesc în junglă. Un melc e o delicatesă.
Iuca se fierbe, se pisează, femeile mestecă-scuipă, mestecă-scuipă înapoi şi se bea.
Elevii de la oraş care vor să fie misionari, se pregătesc în junglă şi mănâncă ce se găseşte.
Un alt trib are biserică: Shipibo.
Sunt multe împotriviri.
Companiile de cherestea distrug pădurile şi ambientul triburilor.
Apocalipsa 7:9
Motive de rugăciune:
-avansarea în proiect
-înţelepciune şi călăuzire
-autorităţile ORAU pentru acces la triburi
-protecţia lui Oscar Raúl şi a echipei
-triburile Chitonahua, Mashco-Piro, Cashibo...
...

13, Duminică - 3

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Romani 5:1-2, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Pe cruce trebuia să fie răstignit doar unul singur: Domnul Isus Hristos.
Toţi aceia care credem în Isus Hristos, avem pace cu Dumnezeu.
Nu Dumnezeu a făcut război cu omul, ci omul a declarat război lui Dumnezeu. Coloseni 1:21 "gândurile şi faptele voastre rele". Stare de vrăjmăşie şi ostilitate.
Speranţele umane ale ucenicilor erau năruite la moartea Domnului Isus. Insă Domnul le-a arătat că a înviat şi mai apoi S-a coborât Duhul Sfânt peste ei ca să le dea putere.
Lui Îi datorăm pacea noastră, Domnului Isus. Ce faci cu această recunoştinţă ce se cuvine Domnului Isus Hristos? Cât de minuscul este rolul nostru, cât de mare este rolul lui Dumnezeu.
Când Saul aude glasul Domnului, atunci se frânge necredinţa lui.
...

13, Duminică - 2

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Ioan 19:17-30, mesaj transmis prin Oscar Rául Tello, tradus de Cristian Olaru Descarcă MP3

...
Evanghelia ne prezintă exact cum a fost moartea şi crucificarea Domnului Isus Hristos.
Tatăl meu are 98 de ani, e în Peru, e bolnav şi aproape de moarte. Ce ai vrea să-ţi spună tatăl tău înainte de a muri? Şi te aştepţi să primeşti ceva, dar când ajunge la tine, să moară. Tu ai muncit tot timpul în fabrica tatălui tău, dar ai rămas fără nimic. Dar nu este aşa şi cu Dumnezeu.
Ioan 19:17-30, răstignirea Domnului Isus.
Ce scenă frumoasă putem vedea aici. Dar a fost greu pentru Domnul Isus.
Ucenicii au mers atâta timp cu El, ei aveau diferite meserii: pescari, vameşi, apoi Saul ca prigonitor al Bisericii. În acest timp El a fost aproape de poporul Israel, era între cei refuzaţi. El a deschis ochii orbilor, a făcut atâtea minuni în mijlocul poporului. Apostolii au auzit de la Domnul Isus că îi va elibera. Poporul era atras de Domnul Isus.
Dar mai târziu vedem pe Isus vândut de unul din cei 12 ucenici. Şi mai apoi Îl vedem pe Domnul bătut. Apostolii nu puteau recunoaşte pe Domnul pentru că atât de tare fusese schingiuit. El trecea prin cea mai mare ruşine. Dar El nu a renunţat, era gata să-Şi dea viaţa Sa. Acum El merge la cruce ca să moară pentru păcatele noastre.
Ioan vedea tot, întregul Calvar, şi ajungând la Golgota a văzut cum Îi băteau cuie în mâini. Ioan stătea acolo cu femeile şi privea această scenă incredibilă. Ioan a auzit pe Domnul spunând: "S-a isprăvit!". Şi apoi Ioan s-a întors la ucenici şi le-a spus până la ultimul cuvânt. Şi ucenicilor nu le venea să creadă ce auziseră de la Ioan.
Ucenicii se încredeau în Isus ca un eliberator politic. Ei întrebau, ce vor câştiga mergând cu Domnul Isus? Mulţi pescari ziceau, mai bine rămâneam la pescuit, decât să risipesc trei ani şi jumătate.
Luca 24:13-21
Observaţi vs.21 "trăgeam nădejde că El este acela care va izbăvi pe Israel". Problema este că noi, care suntem credincioşi de atâta timp, considerăm că Dumnezeu trebuie să facă cum vrem.
Ucenicii ar fi zis, "aveam vise mari, mi-am lăsat serviciul, şi acum mi-am dat seama că am pierdut timpul, aştept venirea Domnului şi încă n-a venit, şi am ajuns bătrân" şi mulţi tineri zic "şi eu ar trebui să-L slujesc mai bine pe Domnul". Credeţi că Dumnezeu Îşi minte Fiul, aţi auzit că Dumnezeu minte pe vreo persoana, nu, pentru că Dumnezeu nu minte. Pentru ucenici acele ultime cuvinte au fost cuvinte de predare. În momentul morţii Domnului, Baraba se bucura de libertate. Satana zicea: acum l-am înfrânt pe Fiul lui Dumnezeu. Dar Domnul Isus Hristos a fost ca într-o luptă corp la corp, dar la urmă moare. Dar moare cu un scop, 1 Corinteni 2:7-8. Ar fi putut Învăţătorul să nu moară pe cruce, dar El trebuia să urmeze ceea ce Tatăl Îi poruncise. În momentul în care spune "s-a isprăvit", pentru Tatăl a fost un cuvânt de împlinire. Pentru că de secole se vărsa sângele de animale pentru iertarea păcatelor, dar El s-a jertfit odată pentru totdeauna.
Evrei 10:11-12, El a adus o jertfă odată pentru totdeauna, pentru păcate.
Ce înseamnă pentru noi "S-a isprăvit"? Ne dă siguranţă fiecăruia dintre noi, dar spune şi că "tot ceea ce am făcut, am făcut". Doar trebuie să crezi aceste cuvinte.
Noi ca şi copii ai lui Dumnezeu, tu crezi că întreaga lucrare a lui Dumnezeu este împlinită? Tu care predici, de ce te tem să predici? Domnul n-a murit pentru nepoţi ci pentru fii!
Trebuie să ne agăţăm de aceste cuvinte. Dacă ai cumva vreo îndoială, şi noi putem pierde, ca şi ucenicii, atâţia ani în Biserică şi n-am câştigat nimic.
Mulţi misionari au fost trimişi din America Latină la musulmani, şi din 10, 6 se converteau la islamism, pentru că ziceau că în biserica lor nu se vestea Cuvântul ca şi în islamism Coranul. Am crezut noi cuvintele Domnului: "s-a isprăvit"? Tu trebuie doar să mergi şi să vesteşti Cuvântul lui Dumnezeu. Tu poţi să evanghelizezi, poţi să te rogi, pentru vecinii tăi care nu sunt creştini, scrie numele prietenilor şi roagă-te pentru ei. Trebuie să faci asta acum, mâine nu este al tău!
Un câmp alb este un loc fără nici o biserică, dar mai înseamnă persoanele care sunt gata pentru a auzi Cuvântul. Grânele aici în Bucureşti sunt gata de a fi secerate. Dar dacă noi nu credem Cuvântul Său, noi nu vom avea forţa, pasiunea pentru a vesti evanghelia. Acele suflete, acele vieţi ne aşteaptă.
Pe mine mă cunoşteau ca ateu şi ei nu se apropiau de mine, le era frică. Dar un adolescent s-a apropiat de mine şi a insistat să vin la Biserică. El n-avea studii dar avea disponibilitatea.
...

13, Duminică - 1

Zidire, dimineaţa
Predică, Evrei 11:8-12, mesaj transmis prin Petrică Bunescuu Descarcă MP3

...
Scriptura ne îndeamnă să privim la lucrarea pe care Dumnezeu o face şi omul crede în El.
Avraam, în această istorie a eroilor credinţei:
Credinţa lui Avraam, 1. să asculte de Dumnezeu când îl cheamă să plece; 2. Umblarea lui, călătoriile lui, condiţia de om călător; 3. Nădejde a lui, aşteptare a lui, patria cerească, nădejdea lui bate spre veşnicie; 4. Primirea făgăduinţei a unui copil, Gen 15:7; 5. Atitudinea lui în vremea jertfirii fiului său.
Dumnezeu îi vorbeşte lui Avraam când acesta se afla încă în cetatea Ur. Avraam începe drumul cu jumătate de măsură, plecând odată cu părinţii lui. Dar ţara lui avea să fie descoperită de Dumnezeu. Dar mai face un rabat, îl ia pe nepotul lui, Lot.
Geneza 12:6-9; Geneza 13:14-18. Trăsătură a credinţei lui: umblarea lui.
Dumnezeu, dacă i-a promis lui Avram această ţară, El aşternă înaintea lui toată ţara.
Dumnezeu ne-a chemat la o Împărăţie veşnică. Dumnezeu nu umblă cu jumătăţi de măsură.
În veac nu înseamnă eternitatea, ci doar vremea de pe pământ. De la promisiunea lui Dumnezeu lui Avraam şi până la începerea şi terminarea Împărăţiei de o mie de ani, acel pământ aparţine de drept lui Israel.
Credinţa mică a poporului Israel, pe vremea lui Iosua, opreşte pe popor ca să ocupe toată ţara.
Avram înţelege să primească toată făgăduinţa lui Dumnezeu.
Geneza 13:14, privire de ansamblu. Atitudine activă a credinţei lui Dumnezeu. Avraam are urechea îndreptată spre Dumnezeu. Avraam este îndemnat să privească toată ţara.
Credinţa autentică ne îndeamnă să privim cu desfătarea inimii noastre ţara pe care ne-a pregătit-o Dumnezeu, spre lucrurile veşnice. Ce binecuvântare ar fi dacă am privi mai atent. Să ne schimbăm privirea dinspre pământ spre cer. Asta nu înseamnă să fim visători, ci să fim credincioşi.
Dumnezeu îndeamnă pe Avram să străbată ţara. Avram explorează ţara. Va cartografia ţinutul lui Israel. Ca şi cum ai cumpăra o casă pentru un copil de-al tău.
Avram întărăşte legătura lui cu Dumnezeu. 1. Dumnezeu îi vorbeşte. Va reţine absolut toate cuvintele lui Dumnezeu. Ce atent este Avram. Singura sursă a inspiraţiei lui Avram era glasul lui Dumnezeu. Avram va reţine cu mare grijă. În deşert oamenii sunt cel mai atenţi la resursele de apă.
2. Prezenţa altarelor. Geneza 12, marcate de locurile unde Avram zideşte altare. Ridicarea altarele era o chestiune vizibilă.
Vai de părinţii care nu ştiu ce este "altarul".
Avram este un om activ. Este omul care se implică în problemele ţării, în problemele cetăţii: îngerii care merg să distrugă Sodoma şi Gomora.
Avram, când are soli cereşti, se va pleca şi le va sluji ca un rob.
Avraam are pe inimă soarta acelor oameni neprihăniţi. Pe fond, nu era decât un singur om neprihănit, şi anume Lot.
Umblarea lui Avram. Străbate ţara, se implică în probleme, se închină lui Dumnezeu.
Dumnezeu să ne ajute să avem o credinţa vie!
...