duminică, 9 noiembrie 2014

9, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, Luca 18, Cum este credința noastră?, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Răspunsul îl vom găsi la cei din casele noastre.
Va găsi Fiul omului credință când va veni pe pământ?
...

9, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Data viitoare se va trece la 1 Ioan.
Răul odată tolerat, el este contagios. Un rău care te îngrozește. Dumnezeu vede abisul ființei umane. Dumnezeu vede negura abisală a celor batjocoritori.
"Fiecare om este robul lucrului de care este biruit".
Venirea Domnului Hristos ne dorește să ne găsească "fără prihană, fără vină și în pace".
Dacă nu ai pace, nu poți avea un cuget curat.
...

9, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, O chemare la sfințenie, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
Apare de 13 ori cuvântul a cunoaște.
Comportamentul proorocilor mincinoși: "batjocoresc și sunt plini de batjocuri".
Judecata vine din pricina păcatelor.
Tema centrală a epistolei este cunoașterea.
Caracterul ei escatologic.
Tema apărării adevărului.
Venirea Domnului Isus.
Și despre batjocoritorii care nu cred în venirea Domnului Isus.
Se aseamănă foarte mult cu a 2a epistolă a lui Pavel către Timotei. Aceștia priveau dincolo de problemele ce aveau să vină, către venirea Domnului Isus.
Perseverența sfinților.
Aducerea aminte despre schimbarea la față a Domnului Isus.
2 Petru 1:20 Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.  1:21 Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.
2 Petru 2:5 dacă n-a cruțat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alți șapte inși, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiți;
Dumnezeu va hotărâ când să-l trimită pe Domnul Isus din nou.
2 Petru 3:11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă,  3:12 așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?
2 Petru 3:14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.
Îndemnuri adresate credincioșilor.
2 Petru 3:17 Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria;  3:18 ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin.
...

9, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, mesaj transmis prin Teo Toculeț Descarcă MP3
...
Despre făgăduințele lui Dumnezeu.
2 Corinteni 1:20 În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea și „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.
Dumnezeu dorește să ne hrănim cu făgăduințele Lui.
Caracteristica zilelor din urmă este înșelarea.
Ezechiel 16:46 Sora ta cea mai mare, care locuiește la miazănoapte de tine, este Samaria, ea și fiicele ei; și sora ta cea mai mică este Sodoma și fiicele ei, și locuiește la miazăzi de tine. 16:47 Tu nu numai că ai umblat pe căile lor și ai săvârșit aceleași urâciuni, ci, ca și cum atât ar fi fost prea puțin, ai fost mai stricată decât ele în toate purtările tale. 16:48 Pe viața Mea, zice Domnul Dumnezeu, că sora ta Sodoma și fiicele ei n-au făcut ce ați făcut voi, tu și fiicele tale. 16:49 Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belșug și într-o liniște nepăsătoare, ea și fiicele ei, și nu sprijinea mâna celui nenorocit și celui lipsit. 16:50 Ele s-au semețit și au făcut urâciuni blestemate înaintea Mea; de aceea le-am și nimicit, când am văzut lucrul acesta.
Păcatul Sodomei și Gomorei a fost întâi mândria. Din această îngâmfare au rezultat celelalte păcate. Mândrie, răzvrătire, imoralitate sexuală și violență.
...