duminică, 16 noiembrie 2014

16, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 1:1-10, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
1 Ioan este ca un album de familie.
Familia lui Dumnezeu are specificul ei. Apostolul Ioan vorbește ca unil care a fost printre primii membrii ai Bisericii.
Sunt momente de părtășie și în familiile noastre și ce plăcute sunt momentele când se întâlnesc mulți la un loc.
Care sunt caracteristicile celor care fac parte din familia lui Dumnezeu?
Problema este această dublă condiție: pot fi văzuți jos pe pământ dar au și ceva diferit. Au ceva străin de cei din lume: este această naștere din nou.
Isus este Hristosul, 100% om și 100% Dumnezeu. Apostolul Ioan zice "L-am pipăit", deci și noi trebuie să avem o relație cu Domnul Isus Hristos. Sunteți un membru al familiei lui Dumnezeu? Trebuie să vă nașteți din Dumnezeu. Sunteți oameni născuți din nou? Cei care sunt născuți din Dumnezeu au o relație personală cu Dumnezeu. Îl recunoașteți, L-ați cunoscut pe Domnul Isus Hristos?
Venirea la adunare nu vă dă dreptul ca să fiți membri în familia lui Dumnezeu. Sunteți copiii Lui sau sunteți copii ai acestei adunări? Aveți viața veșnică, v-ați mărturisit păcatele?
S-ar putea să fiți invitați, suntem toți copiii lui Dumnezeu? Este un răspuns pe care trebuie să-l dați de urgență.
Părtășia pe verticală ne va asigura momentul de părtășie veșnică. "Ce vom fi nu s-a arătat încă".
Domnul vrea să lărgească familia Lui, primiți-L!
...

16, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 1:1-10, mesaj transmis prin Daniel Coteanu Descarcă MP3
...
Tema principală a capitolului 1 este lumina. La fel este și în evanghelia după Ioan.
1 Ioan 1:5 Vestea, pe care am auzit-o de la El și pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, și în El nu este întuneric. 1:6 Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întuneric, mințim și nu trăim adevărul. 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat.
Ioan 1:4 În El era viața, și viața era lumina oamenilor. 1:5 Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o. 1:6 A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. 1:7 El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toți să creadă prin el. 1:8 Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină. 1:9 Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.
Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul. 1:2 Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. 1:3 Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină. 1:4 Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. 1:5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.
Ioan 8:12 Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”
Ioan 12:46 Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric.
Efeseni 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii. 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr.
Este o temă care are o anumită repetabilitate.
O motivație pentru a ajunge la o anumită stare.
1 Ioan 1:3 deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.
Părtășia ar putea însemna prietenie, într-un înțeles foarte mic.
Prietenia unuia și a altuia ține ca fiecare să fie prieten cu Dumnezeu.
O prietenie se poate dezvolta pe niște fundamente comune.
Faptele apostolilor 4:32 Mulțimea celor ce crezuseră era o inimă și un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obște. 4:33 Apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus. Și un mare har era peste toți. 4:34 Căci nu era niciunul printre ei care să ducă lipsă: toți cei ce aveau ogoare sau case le vindeau, aduceau prețul lucrurilor vândute 4:35 și-l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împărțea fiecăruia după cum avea nevoie.
Era un model de părtășie care foarte greu se mai poate întâlni de-a lungul istoriei Bisericii.
A nu fi onești unii față de alții cum vrea Dumnezeu este ceva foarte grav. Dumnezeu pedepsește această lipsă de sinceritate din inima lui Anania și Safira.
1 Ioan 1:10 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, și Cuvântul Lui nu este în noi. 2:1 Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.
Mersul la adunare nu este un semn adevărat al părtășiei. Unii sunt bolnavi, alții au o altă înțelegere.
Dacă părtășia dintre noi ar crește, atunci cred că ar crește și nivelul de încredere dintre noi.
...

16, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Ioan 1:3, mesaj transmis prin Daniel Buzu Descarcă MP3
...
Ioan 1:3 deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.
Dacă vrem să avem o relație de părtășie împreună trebuie ca noi să facem primul pas.
N-are rost povara pe care o purtăm, Domnul vrea să ne facă liberi.
Cum este acum relația noastră cu Dumnezeu?
Căutăm noi părtășia cu alți frați sau surori?
Tot ceea ce nu este veșnic este veșnic inutil.
...

16, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 1:1-10, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
1 Ioan 1:1 Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieții – 1:2 pentru că viața a fost arătată, și noi am văzut-o și mărturisim despre ea și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl și care ne-a fost arătată – 1:3 deci ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos. 1:4 Și vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină. 1:5 Vestea, pe care am auzit-o de la El și pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, și în El nu este întuneric. 1:6 Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întuneric, mințim și nu trăim adevărul. 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumină, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat. 1:8 Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi. 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire. 1:10 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, și Cuvântul Lui nu este în noi.
Avem o credință în comun.
Tit 1:4 către Tit, adevăratul meu copil în credința noastră a amândurora: Har și pace de la Dumnezeu Tatăl și de la Isus Hristos, Mântuitorul nostru!
Iuda 1:3 Preaiubiților, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obște, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptați pentru credința care a fost dată sfinților o dată pentru totdeauna.
"O credință de același preț".
Există un har al lui Dumnezeu
Filipeni 1:7 Este drept să gândesc astfel despre voi toți, fiindcă vă port în inima mea, întrucât, atât în lanțurile mele cât și în apărarea și întărirea Evangheliei, voi sunteți toți părtași aceluiași har.
Există o locuire a Duhului Sfânt
Există un dușman comun: diavolul.
...

16, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Matei 5:8, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Matei 5:8 Ferice de cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu.
...