duminică, 16 februarie 2014

16, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:9-17, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Viața creștină este manifestarea unei naturi noi, a unei identități noi.
Cine ești? Sau cine sunt? Sau ce identitate am?
Această reflectare a unui caracter nou și aceasta sub forma unei mărturii de om credincios.
Aspecte privind mărturia:
Aspectul de mărturie înlăuntrul nostru.
V.11 "Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul."
În viața noastră de oameni credincioși, lucrurile trebuie să aibă o schimbare radicală.
...

16, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:9-17, mesaj transmis prin Adam Lucian Descarcă MP3
...
1 Petru 2:9 Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;
10 pe voi, care odinioară nu erați un popor, dar acum sunteți poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu căpătaserăți îndurare, dar acum ați căpătat îndurare.
11 Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul.
12 Să aveți o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe niște făcători de rele, prin faptele voastre bune pe care le văd să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.
13 Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor,
14 cât și dregătorilor, ca unii care sunt trimiși de el să pedepsească pe făcătorii de rele și să laude pe cei ce fac bine.
15 Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupați gura oamenilor neștiutori și proști.
16 Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu.
17 Cinstiți pe toți oamenii, iubiți pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului!
...

16, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Poezie, Matei 8:26, Pe pământ e marea vieții, mesaj transmis prin Isac Blega Descarcă MP3
...
Matei 8:26 "a certat vânturile și marea, și s-a făcut o liniște mare."
...

16, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 3:16, mesaj transmis prin Carmel Roșca Descarcă MP3
...
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Cineva împărțea viața omului pe pământul acesta în trei stadii: 1) estetic; 2) etic; 3) religios. Și mulți oameni sunt tentați să gândească în felul acesta.
Oare întâlnirea cu Dumnezeu este destinată numai celor care ajung la apogeul vârstei? Dar cei învârstă să știe că au parte de un mare har că au ajuns până la vârsta aceasta. Să nu piardă prilejul acesta și să ia astăzi o hotărâre.
Oare suntem noi stăpâni pe viața noastră, suntem siguri că vom ajunge la vârsta aceasta? Nu am făcut nici unul dintre noi un contract cu Dumnezeu cu privire la numărul zilelor trăite.
Bărbați și femei, pe diferite paliere sociale, toți au nevoie de o întâlnire cu Dumnezeu.
Astfel Nicodim, un învățător al Legii, vine la Domnul Isus. Dar Domnul Isus îi explică: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu." (Ioan 3:5). Un om care a profitat de întâlnirea cu Domnul Isus.
Femeia samariteancă aude de la Domnul Isus ce făcuse ea.
Versetul Ioan 3:16 are făgăduința vieții veșnice. Sau într-un loc de pierzare, de chin veșnic sau într-un loc de fericire veșnică în raiul lui Dumnezeu.
...

16, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 9:39-41, mesaj transmis prin Alin Dumitru Descarcă MP3
...
Ioan 9:39 Apoi Isus a zis: „Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca cei ce nu văd să vadă, și cei ce văd să ajungă orbi.” 9:40 Unii din fariseii care erau lângă El, când au auzit aceste vorbe, I-au zis: „Doar n-om fi și noi orbi!” 9:41 „Dacă ați fi orbi”, le-a răspuns Isus, „n-ați avea păcat; dar acum ziceți: „Vedem.” Tocmai de aceea, păcatul vostru rămâne.
Domnul Isus vindecase un orb în ziua sabatului și strica regulile fariseilor.
Domnul Isus Hristos vorbea de o zi de judecată, iar cineva ar fi putut zice că atunci ar fi fost ziua judecății. "ca cei ce nu văd să vadă, și cei ce văd să ajungă orbi", se referea la o altfel de vedere.
În vremea aceea erau oameni care zic dar nu fac. Sunt mulți care se numesc creștini dar nu sunt așa.
„Dacă ați fi orbi”, se referă la cunoștința de Dumnezeu. Fariseii ziceau "vedem", erau unii care se socoteau neprihăniți.
Așa este și astăzi: cine vine la Domnul Hristos? Cine își vede păcatele. Cine merge la doctor? Cine e bolnav.
„Doar n-om fi și noi orbi!”
Dar și noi cu trecerea anilor avem nevoie să ne punem ochelari - folosim foarte mult lumina artificială.
Atunci când ne ducem la doctor, el ne face un consult, ne pune literele mari apoi ne pune literele mici. Domnul ne arată și nouă întâi natura înconjurătoare.
Romani 1:20 În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți;
Pământul, Soarele, nu este aceasta averea lui Dumnezeu.
Vedem noi măreția lui Dumnezeu în toate lucrurile care ne înconjoară?
La doctor, după ce citim lucrurile cele mari, ne pune să citim și literele cele mici.
Romani 7:23 dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea și mă ține rob legii păcatului care este în mădularele mele.
Apostolul Pavel spunea: văd că sunt păcătos. Dar tu, dar tu? Noi recunoaștem în dreptul nostru că suntem păcătoși?
La control ne pune să deosebim și culorile.
Ioan 6:40 Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.”
Ioan 19:33 Când au venit la Isus și au văzut că murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor; 19:34 ci unul din ostași I-a străpuns coasta cu o suliță; și îndată a ieșit din ea sânge și apă. 19:35 Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a văzut: mărturia lui este adevărată, și el știe că spune adevărul, pentru ca și voi să credeți.
Ioan a văzut sângele Domnului Isus Hristos curgând din trupul lui.
Ne gândim că din crucea Lui s-a făcut o baltă de sânge?
Ioan 19:35 Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a văzut
Trebuie să recunoaștem că pentru păcatele noastre a murit Domnul Isus Hristos.
1 Ioan 3:1 Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!
Vedeți? Oricine s-a pocăit și a crezut în Domnul Isus are păcatele iertate.
Și după ce-L primim pe Domnul Isus Hristos nu vine vindecarea fintr-o dată.
Evrei 12:2 Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
Domnul Isus Hristos i-a zis unui orb să se uite țintă. Așa și noi trebuie să ne uităm țintă la Domnul Isus Hristos.
Mulți văd, puțini bagă de seamă.
Mai sunt unii care din naștere au vederea cruciș. Cine dintre noi are nevoie de ochelari? Cine dintre noi are nevoie de mântuirea Domnului Isus Hristos?
Dacă ne-a luminat, să ne vedem păcătoși.
...

16, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 2 Corinteni 5:16-21, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
2 Corinteni 5:16 Așa că, de acum încolo, nu mai cunoaștem pe nimeni în felul lumii; și, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuși acum nu-L mai cunoaștem în felul acesta. 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. 5:18 Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; 5:19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări. 5:20 Noi, dar, suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; și, ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcați-vă cu Dumnezeu! 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
2 Corinteni 5:14 Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toți, toți deci au murit.
2 Corinteni 5:15 Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei.
Galateni 6:3 Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșală singur.
2 Corinteni 5:15 Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei.
2 Corinteni 5:18 Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării;
"și ne-a încredințat slujba împăcării"
Romani 12:17 Nu întoarceți nimănui rău pentru rău. Urmăriți ce este bine, înaintea tuturor oamenilor. 12:18 Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii. 12:19 Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. 12:20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei îngrămădi cărbuni aprinși pe capul lui.” 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Evrei 12:14 Urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.
Matei 5:9 Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!
Evrei 13:20 Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veșnic, a sculat din morți pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor,
Romani 16:20 Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi! Amin.
Romani 15:33 Dumnezeul păcii să fie cu voi cu toți! Amin.
...