duminică, 21 septembrie 2014

21, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 2:1-10, Despre Lot, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Cum a putut să stea Lot în Sodoma?
Faptele apostolilor 17:30 Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; 17:31 pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morți…”
1 Petru 1:18 căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, 1:19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.
Ioan 5:24 Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață.
...

21, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 2:5, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
2 Petru 2:5 dacă n-a cruțat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alți șapte inși, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiți;
Noe timp de 120 de ani cât construia corabia le spunea oamenilor că Dumnezeu este drept.
Geneza 6:9 Noe era un om neprihănit și fără pată
Noe era în armonie cu voia lui Dumnezeu.
Va trebui să fim pocăiți de toate zilele!
Evrei 11:7 Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; prin ea, el a osândit lumea și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință.
Noe este lăudat pentru credința lui.
Evrei 11:6 Noe umbla cu Dumnezeu.
Umblarea cu Dumnezeu trebuie să aibă un început. Umblarea trebuie să aibă ascultare.
Arca era 140m x 14m x 12.3m. Arca nu avea cârmă.
Geneza 8:1 Dumnezeu Și-a adus aminte de Noe, de toate viețuitoarele
După ce coboară Noe din arcă, Noe se închină.
...

21, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3:1-10a, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
2 Petru 2:1 În norod s-au ridicat și proroci mincinoși, cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat și vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică.  2:2 Mulți îi vor urma în destrăbălările lor. Și, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău.  2:3 În lăcomia lor vor căuta ca prin cuvântări înșelătoare să aibă un câștig de la voi. Dar osânda îi paște de multă vreme, și pierzarea lor nu dormitează.  2:4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată;  2:5 dacă n-a cruțat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alți șapte inși, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiți;  2:6 dacă a osândit El la pieire și a prefăcut în cenușă cetățile Sodoma și Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire,  2:7 și dacă a scăpat pe neprihănitul Lot, care era foarte întristat de viața destrăbălată a acestor stricați;  2:8 (căci neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, își chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea și auzea din faptele lor nelegiuite)  2:9 înseamnă că Domnul știe să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici și să păstreze pe cei nelegiuiți, ca să fie pedepsiți în ziua judecății:  2:10 mai ales pe cei ce, în pofta lor necurată, umblă poftind trupul altuia și disprețuiesc stăpânirea.
Dumnezeu este perfect, El este infinit. Dreptatea lui Dumnezeu este
Apocalipsa 15:3 „Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor! Isaia 65:16 Dumnezeul adevărului
Isaia 53:6 Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
"Judecățile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte".
O promisiune a condamnării acestor oameni.
2 Petru 2:1 vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică.
2 Petru 2:3 Dar osânda îi paște de multă vreme, și pierzarea lor nu dormitează.
2 Petru 2:4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată;
Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.
2 Petru 2:5 dacă n-a cruțat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alți șapte inși, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiți;
2 Petru 2:6 dacă a osândit El la pieire și a prefăcut în cenușă cetățile Sodoma și Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire,
Dumnezeu condamnă, judecă dar știe să salveze pe cei neprihăniți.
1 Tesaloniceni 5:2 Pentru că voi înșivă știți foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoț noaptea. 5:3 Când vor zice: „Pace și liniște!”, atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia însărcinată; și nu va fi chip de scăpare. 5:4 Dar voi, fraților, nu sunteți în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoț. 5:5 Voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopții, nici ai întunericului. 5:6 De aceea să nu dormim ca ceilalți, ci să veghem și să fim treji. 5:7 Căci, cei ce dorm, dorm noaptea; și, cei ce se îmbată, se îmbată noaptea. 5:8 Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoșa credinței și a dragostei și să avem drept coif nădejdea mântuirii.
Maleahi 3:16 Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul și cinstesc Numele Lui. 3:17 Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oștirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujește. 3:18 Și veți vedea din nou atunci deosebirea dintre cel neprihănit și cel rău, dintre cel ce slujește lui Dumnezeu și cel ce nu-I slujește. 4:1 Căci iată, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toți cei trufași și toți cei răi vor fi ca miriștea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oștirilor, și nu le va lăsa nici rădăcină, nici ramură. 4:2 Dar pentru voi, care vă temeți de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui; veți ieși și veți sări ca vițeii din grajd.
Judecata lui Dumnezeu este dincolo de viața aceasta. Dumnezeu nu plătește totul în viața aceasta.
Evrei 9:27 Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
Luca 13:1 În vremea aceea au venit unii și au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. 13:2 „Credeți voi”, le-a răspuns Isus, „că acești galileeni au fost mai păcătoși decât toți ceilalți galileeni, pentru că au pățit astfel? 13:3 Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel. 13:4 Sau acei optsprezece inși, peste care a căzut turnul din Siloam și i-a omorât, credeți că au fost mai păcătoși decât toți ceilalți oameni care locuiau în Ierusalim? 13:5 Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel.” 13:6 El a spus și pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, și n-a găsit. 13:7 Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin și caut rod în smochinul acesta, și nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă și pământul degeaba?” 13:8 „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l și anul acesta; am să-l sap de jur împrejur și am să-i pun gunoi la rădăcină. 13:9 Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.”
Prin pocăință putem scăpa de judecată.
Moartea vine în orice moment.
Este un timp împrumutat, un timp dat în plus.
...

21, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Matei 5:6, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Matei 5:6 Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!
Sau demni de a fi felicitați.
Despre neprihănire:
Matei 6:33 Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Fericirea aceasta subliniază una din doctrinele fundamentale ale Scripturii. "Flămânzi și însetați după neprihănire". Omul acela dorește permanent părtășia cu Dumnezeu.
Să-mi doresc cu toată inima să fiu tot mai sfânt. "Fiți sfinți căci Eu sunt sfânt".
1 Ioan 1:3 Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos.
Luca 15:18 Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu și-i voi zice: „Tată, am păcătuit împotriva cerului și împotriva ta 15:19 și nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argații tăi.”
2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, 3:17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Oameni ai lui Dumnezeu care au avut sete după Dumnezeu.
Sângele neprihănitului Abel.
Matei 23:35 sângele neprihănitului Abel
Romani 4:3 Căci ce zice Scriptura? „Avraam a crezut pe Dumnezeu, și aceasta i s-a socotit ca neprihănire.”
Avraam, Evrei 11
Moise.
Exodul 33:13 Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!”
Exodul 33:18 Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Fii lui Core.
Psalmi 42:1 Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! 42:2 Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel Viu;
David.
Psalmi 63:1 (Un psalm al lui David. Făcut când era în pustiul lui Iuda.) Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă. 63:2 Așa Te privesc eu în Locașul cel Sfânt, ca să-Ți văd puterea și slava.
Apostolul Pavel.
Filipeni 3:9 și să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credința în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credință.
Filipeni 3:10 Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui, și părtășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui;
Domnul Isus.
Isaia 53:11 ...Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulți oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu...
Ieremia 23:5 Iată vin zile, zice Domnul, când voi ridica lui David o Odraslă neprihănită. El va împărăți, va lucra cu înțelepciune și va face dreptate și judecată în țară.
Luca 23:4 Pilat a zis preoților celor mai de seamă și noroadelor: „Eu nu găsesc nicio vină în Omul acesta.”
Marcu 15:39 Sutașul care stătea în fața lui Isus, când a văzut că Și-a dat astfel duhul, a zis: „Cu adevărat, Omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!” Luca 23:47 Sutașul, când a văzut ce se întâmplase, a slăvit pe Dumnezeu și a zis: „Cu adevărat, Omul acesta era neprihănit!”
1 Ioan 2:1 Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.
Psalmi 55:22 Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.
Evrei 13:5 Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
Psalmi 37:25 Am fost tânăr, și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșindu-și pâinea.
Este o făgăduință: "căci ei vor fi săturați".
...