joi, 22 mai 2014

22, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Matei 25:1-13, mesaj transmis prin Marius Ștefănescu Descarcă MP3
...
Matei 25:1 Atunci Împărăția cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care și-au luat candelele și au ieșit în întâmpinarea mirelui. 25:2 Cinci din ele erau nechibzuite, și cinci înțelepte. 25:3 Cele nechibzuite, când și-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; 25:4 dar cele înțelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele și untdelemn în vase. 25:5 Fiindcă mirele zăbovea, au ațipit toate și au adormit. 25:6 La miezul nopții, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieșiți-i în întâmpinare!” 25:7 Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat și și-au pregătit candelele. 25:8 Cele nechibzuite au zis celor înțelepte: „Dați-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.” 25:9 Cele înțelepte le-au răspuns: „Nu; ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă nici vouă; ci mai bine duceți-vă la cei ce vând untdelemn și cumpărați-vă.” 25:10 Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă și s-a încuiat ușa. 25:11 Mai pe urmă, au venit și celelalte fecioare și au zis: „Doamne, Doamne, deschide-ne!” 25:12 Dar el, drept răspuns, le-a zis: „Adevărat vă spun că nu vă cunosc!” 25:13 Vegheați, dar, căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.
Înțelepciunea fără untdelemn este o nebunie și duce la locul de afară.
Ceea ce semeni, aceea vei culege.
Ce bună este calea înțelepciunii, ce bună este ascultarea.
Chibzuința aduce viață. Nebunia Îți întunecă mintea. Diavolul este cel care caută să ne ocupe timpul, să nu ne gândim.
Toate erau fecioare, toate își luau candele, toate îl așteptau pe mire. Doar untdelemnul menține lumina. Doar Duhul dă viața. La ce-mi este de folos să-i păcălesc pe alții, când eu nu sunt înțelept.
"Ungerea aceasta vă învață toate lucrurile".
Înțelepciunea se vede.
Un om înțelept nu răspândește orice fel de zvonuri.
El știe că dacă nu are untdelemn, este un rob. Acel altceva îmi va aduce amărăciune. Acel altceva nu este decât păcat.
Untdelemnul nu poate fi copiat.
De ce Domnul întârzie? Pentru că le mai dă o șansă.
Un om care pretinde că are untdelemn și nu are, face rău.
Cui vreau să-i slujesc?
Care este motivul pentru care nu am încă untdelemn în vase?
Poți să-ți cumperi untdelemn, de la Domnul Isus "fără bani și fără plată".
Judecata va fi făcută de două camere interioare: cei doi ochi. Pentru ce mi-a bătut inima în mine?
Mâine nu mai putem să facem ce putem face astăzi.
Morții nu duc războaie. Cei vii mu se joacă cu timpul, cu viața. Atunci când există dragoste, nu mai există nici un obstacol. Domnul Dumnezeu vrea să fiu în primul rând îndrăgostit de El. Felul în care îl așteptau pe mire era diferit.
Firea pământească se revoltă. Cine se descurcă singur nu este înțelept.
Copil al lui Dumnezeu este un om care ascultă de Domnul.
Unde apare rutina, lucrurile sunt serbede.
...

22, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Matei 7:13-29, mesaj transmis prin Gigi Andrușcă Descarcă MP3
...
Matei 7:13 Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. 7:14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. 7:15 Păziți-vă de prorocii mincinoși! Ei vin la voi îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori. 7:16 Îi veți cunoaște după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 7:17 Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. 7:18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. 7:19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat și aruncat în foc. 7:20 Așa că, după roadele lor îi veți cunoaște. 7:21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. 7:22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” 7:23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege.” 7:24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care și-a zidit casa pe stâncă. 7:25 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. 7:26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care și-a zidit casa pe nisip. 7:27 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au izbit în casa aceea; ea s-a prăbușit, și prăbușirea i-a fost mare.” 7:28 După ce a sfârșit Isus cuvântările acestea, noroadele au rămas uimite de învățătura Lui; 7:29 căci El îi învăța ca unul care avea putere, nu cum îi învățau cărturarii lor.
Calea îngustă este calea ascultării. Niciodată un lup nu va asculta de păstor.
Romani 8:16 Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
Omul nemântuit nu are siguranța.
...