duminică, 8 februarie 2015

8, Duminică - zidire

Zidire, seara
Predică, Dumnezeu caută intimitatea cu noi, mesaj transmis prin Lowell Brueckner Descarcă MP3
...

8, Duminică - ev

Evanghelizare, seara
Predică, Isaia 55:6-9, mesaj transmis prin Lowell Brueckner, tradus de Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Isaia 55:6 Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape. 55:7 Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.” 55:8 „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. 55:9 Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.
Dar Dumnezeu este pretutindeni. De ce trebuie să-L chem câtă vreme este aproape? Sau presupunem că este în noi și că nu trebuie să-L chemăm. Este un anumit înțeles când El este aproape și altul când El este departe. Să nu simplificăm, ci să-L chemăm cu inima.
Isaia 55:7 Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”
Prezintă o altă nevoie pe care o avem fie că suntem creștini fie că nu. Ne vorbește de nevoia de pocăință.
Ce înseamnă "Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui"? Înseamnă nevoia de pocăință.
Dumnezeu face lucrurile total diferit față de om.
Este necesar ca oamenii să se pocăiască pentru a se întoarce la Dumnezeu. Trebuie să învățăm să vedem lucrurile cum le vede Dumnezeu. Dar aceasta nu se oprește la început ci se aplică și celor creștini. Este o pocăință continuă.
Isaia 55:8 „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
Dumnezeu spune că suntem incompatibili, El nu se va schimba.
Dacă nu ne place felul cum se poartă Dumnezeu cu noi, atunci trebuie să ne întoarcem.
Isaia 55:9 Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.
Dumnezeu ne spune de o altă nevoie, "se va smeri", căile Sale sunt înalte, iar noi trebuie să ne luăm locul acolo unde este: jos.
Trebuie să înțelegem cine este Dumnezeu, El trebuie să fie de temut, trebuie să primească reverența noastră. Căile Lui cer umilință pentru a veni înaintea Lui.
Nu este nici o limită față de valoarea sângelui pe care Domnul Hristos l-a plătit pentru păcatele noastre.
...

8, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 12:28-29, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Evrei 12:28 Fiindcă am primit, dar, o împărăție care nu se poate clătina, să ne arătăm mulțumitori și să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie și cu frică, 12:29 fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
...