duminică, 9 februarie 2014

9, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:4-10, mesaj transmis prin Daniel Coteanu Descarcă MP3
...
Petru folosește din abundență versete din Vechiul Testament. Fără referințe este foarte greu să ajungem la niște concluzii corecte dacă nu suntem fundamentați pe Cuvântul lui Dumnezeu.
Cineva zidește Biserica. Din partea noastră necesită ceva ascultare, ceva smerenie. La Templu pietrele erau aduse deja taiate și nu s-au folosit ciocane. Noi ca pietre trebuie să ne lăsăm zidiți acolo unde ne pune Domnul. Eu ce pot face ca piatră vie a Domnului Isus.
1 Petru 2:7 Dar pentru cei necredincioși, „Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului”,  2:8 și „o Piatră de poticnire și o Stâncă de cădere”. Ei se lovesc de ea, pentru că n-au crezut Cuvântul, și la aceasta sunt rânduiți.
Suntem zidiți sau ne lovim? Nu putem rămâne neutri. Nu, pot fi credincios sau necredincios.
...

9, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:4-6, mesaj transmis prin Claudiu Dorcioman Descarcă MP3
...
1 Petru 2:4 Apropiați-vă de El, Piatra vie lepădată de oameni, dar aleasă și scumpă înaintea lui Dumnezeu.  2:5 Și voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească, o preoție sfântă și să aduceți jertfe duhovnicești, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.  2:6 Căci este scris în Scriptură: „Iată că pun în Sion o Piatră din capul unghiului, aleasă, scumpă; și cine se încrede în El nu va fi dat de rușine.”
"Apropiați-vă" este legat de "lepădați" și de "hrăniți-vă". Apropiați-vă înseamnă să continuați să veniți.
Ceea ce ar trebui să căutam este cum sunt eu înaintea Domnului?
Noi suntem pietre vii cum și Domnul Isus este o Piatră vie, și legați împreună.
Ioan 17:21 Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
Cât de viu sunt în Duhul Domnului Isus?
Dumnezeu așteaptă de la noi un semn de viață ca să strângem rândurile și să participăm la activități împreună.
Jertfe.
Romani 12:1 să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
Evrei 13:15 Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui.  13:16 Și să nu dați uitării binefacerea ... Căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.
Evrei 13:16 Și să nu dați uitării ... Dărnicia
Romani 15:16 Eu îmi împlinesc cu scumpătate slujba Evangheliei lui Dumnezeu, pentru ca Neamurile să-I fie o jertfă bine primită, sfințită de Duhul Sfânt.
Toate aceste lucruri pe care le facem să fie prin această Piatră vie care este Domnul Isus Hristos.
A fi viu sau a fi mai puțin viu. Aceasta poate face diferența în Biserică.
...

9, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 2:1-8, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Viața celui credincios trebuie să fie în creștere, ca o scară pe care să urce continuu. Nu trebuie să stagneze.
1 Petru 2:3 dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul.
...

9, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 19:41-44, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Luca 19:41 Când S-a apropiat de cetate și a văzut-o, Isus a plâns pentru ea  19:42 și a zis: „Dacă ai fi cunoscut și tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ți dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.  19:43 Vor veni peste tine zile, când vrăjmașii tăi te vor înconjura cu șanțuri, te vor împresura și te vor strânge din toate părțile:  19:44 te vor face una cu pământul, pe tine și pe copiii tăi din mijlocul tău; și nu vor lăsa în tine piatră pe piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.”
Ocazii pierdute.
Unde este Domnul Isus este raiul.
Păcatul te împietrește. Cel mai bine este să mărturisești și să-l părăsești.
Cea mai mare tragedie, să trăiești în familie de credincioși și mai târziu să-l pierzi pe Domnul Isus.
Ceea ce ne lipsește este pacea inimii.
Luca 19:42 „Dacă ai fi cunoscut și tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ți dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.
Romani 8:6 Și umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace.
Romani 15:13 Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea pe care o dă credința, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiți tari în nădejde!
Pierderea ocaziei atrage consecințe.
Cei credincioși au nădejde peste ziua morții.
Este o vreme a cercetării. Dar vine și o vreme când Dumnezeu se depărtează și-i lasă pradă gândurilor lor.
Nu știm când murim și nu știm nici cum murim.
Păcatul atrage consecințe. Orbirea spirituală.
...

9, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 7:36-50, mesaj transmis prin Ștefan Dan Descarcă MP3
...
Sunt foarte sigur că Domnul Isus n-a mai mâncat la masa lui Simon, fariseul. Și asta pentru că trei evenimente importante s-au întâmplat la acea masă: o femeie păcătoasă plânge la picioarele Domnului Isus Hristos; Domnul Isus Hristos citește gândurile lui Simon și-l mustră apoi o iartă pe acea femeie; cei din jur au zis "cine este omul acesta de iartă până și păcatele".
Oamenii nu pot să se răscumpere unul pe altul nici să dea lui Dumnezeu prețul răscumpării lui.
Nu uitați că avem un Dumnezeu care ne iubește! Domnul Isus Hristos poate să rezolve. Domnul Isus Hristos cere: dă-Mi inima ta, vreau s-o curățesc, vreau s-o locuiesc!
Nu te iartă Domnul Isus dacă nu mărturisești păcatul. Dumnezeu dorește să plângem, dar lacrimile pocăinței au o temperatură pe care numai Domnul Isus o știe. El se uită la lacrimile inimii.
...

9, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, 2 Împărați 10:15-16, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
2 Împărați 10:15 Plecând de acolo, a întâlnit pe Ionadab, fiul lui Recab, care venea înaintea lui. L-a întrebat de sănătate și i-a zis: „Inima ta este tot așa de curată, cum este inima mea față de a ta?” Și Ionadab a răspuns: „Este.” „Dacă este”, a zis Iehu, „dă-mi mâna.” Ionadab i-a dat mâna. Și Iehu l-a suit la el în car
16 și a zis: „Vino cu mine și vei vedea râvna mea pentru Domnul.” L-a luat astfel în carul său.
...