joi, 23 ianuarie 2014

23, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, Ioan 1:45-51, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Ce Mântuitor puternic avem, este de neînlocuit.
Atunci va fi acea spontaneitate a recunoștinței.
Moartea Domnului Isus înfățișată printr-un miel înjunghiat. Un miel nu reacționează. Toată ziua să-ți aduci aminte de înjunghierea Domnului Hristos. E isprava noastră. Ne face bine să ne aducem aminte de asta.
Proorocii au scris cu o mie de ani înainte ce a fost în inima Domnului Isus.
:Stricați Templul acesta", ascundea înlăuntru bogăția dragostei Sale. Ajunge să fie spart asemenea vasului de alabastru.
Ce purtăm noi în templul trupului nostru? Auziți, sunt templul Duhului Sfânt. Trupul nostru, templul Duhului Sfânt. "Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul vostru". Pentru cel curat totul este curat.
Viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. În El este viața veșnică.
Mântuirea ne scoate din păcat. Lumea locuiește în păcat.
Ce ne spune imaginea Domnului Isus Hristos pe cruce ca imaginea șarpelui de aramă? Mântuire înseamnă să-ți vezi păcatul tău în Acela care ispășește pe Cruce. Doamne, mă uit la tine să văd ispășirea mea reală. Te-a costat cu adevărat.
Duhul de înșelăciune era al lui Iacov. În unii oameni poate să rămână o tendință de a înșela. Pedepsit, lovit, rănit, să mai ai îndrăzneală să ceri binecuvântare? În smerenie să ceri: acuma nu mă lăsa, binecuvântează-mă! Fără binecuvântarea Lui nu putem trăi. Iacov, bizuindu-se pe ce a auzit la scară, Iacov spune: Binecuvântează-mă! Să contăm pe binecuvântarea Lui! Harul ne pedepsește apoi ne îmbrățișează.
Ipocrizia, pe care o urăște de moarte Domnul Isus. Foarte conștiincioși în ce privește cele exterioare. Dincolo de o trăire exterioară, cine sunteți înaintea oamenilor? Al cui ești? Ești al Domnului Isus sau al oamenilor?
Pentru că este fără vicleșug, se vede, Natanael pur și simplu întreabă: "De unde mă cunoști?" Și Domnul Isus îi spune simplu. Iar Natanael înțelege și exclamă. Natanael avea descoperiri dumnezeiești. Dar vedem aici modestia Domnului Isus Hristos. N-are nevoie de cuvintele noastre. Domnul i-a zis că "lucruri mai mari ca acestea vei vedea".
Daniel 7:9 Mă uitam la aceste lucruri, până când s-au așezat niște scaune de domnie. Și un Îmbătrânit de zile a șezut jos. Haina Lui era albă ca zăpada, și părul capului Lui era ca niște lână curată; scaunul Lui de domnie era ca niște flăcări de foc, și roțile lui ca un foc aprins. 7:10 Un râu de foc curgea și ieșea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau și de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S-a ținut judecata și s-au deschis cărțile. 7:13 M-am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte și iată că pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a înaintat spre Cel Îmbătrânit de zile și a fost adus înaintea Lui. 7:14 I s-a dat stăpânire, slavă și putere împărătească, pentru ca să-I slujească toate popoarele, neamurile și oamenii de toate limbile. Stăpânirea Lui este o stăpânire veșnică și nu va trece nicidecum, și Împărăția Lui nu va fi nimicită niciodată.
Calitatea Lui de Fiu al omului și Împărat. Domnul Isus este imaginea acestei scări pe care urcă și coboară îngerii lui Dumnezeu.
2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
Efeseni 1:20 L-a pus să șadă la dreapta Sa, în locurile cerești, 1:21 mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie și de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci și în cel viitor.
Biserica poate să contabilizeze puterea absolută pe care poate s-o manifeste Hristos.
...

23, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Marcu 4:25-41, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Evanghelia nu este un mesaj care suportă amânare, ci este un mesaj urgent și nu suportă amânare.
Viața este imprevizibilă. Mesajul Lui este un mesaj pentru astăzi.
Cu cât omul se întoarce mai târziu la Dumnezeu cu atât omul își irosește viața.
Mesajul Evangheliei este un mesaj care se adresează zilei de astăzi.
Dumnezeu nu se uită la aparențe ci se uită în interiorul omului. Credința lucrează în locurile ascunse ale omului.
Evanghelia lucrează în partea nevăzută, partea umbroasă.
Mesajul Evangheliei a fost solicitant pentru Domnul Hristos. El se consuma pe Sine însuși și punea toată ființa Sa, inima Sa de Dumnezeu.
Cât timp alocă oamenii pentru Dumnezeu. Dumnezeu binecuvântează pe închinător. Dumnezeu vrea centrul ființei noastre.
"S-a stârnit o mare furtună pe pământ".
Domnul Isus Hristos a avut o natură veșnică care dă valoare jertfei Lui.
Când noi credem că El este cel mai departe, El este chiar lângă noi.
Viața de credință este să înțelegi pe plan personal că Domnul este lângă tine, și rolul tău este să stai liniștit.
Unde este Domnul Hristos se face o liniște mare. Este pace, este echilibru pentru că Dumnezeu îl dă.
Ceea ce aduce liniște în viața unui om este credința în Domnul Hristos. Acolo pe crucea Golgotei Dumnezeu a plătit în locul lui.
Dumnezeu îi mustră pe ucenici pentru inima cu care au venit la El.
...