duminică, 3 august 2014

3, Duminică - tin, 5

Tineret, seara
Predică, Despre cei care trăiesc în păcat, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Păcatul prinde rădăcini în voință.
...

3, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Apostolul Petru ne aduce aminte că trăim într-o lume stricată. Și trebuie să arătăm o fire nouă.
Simon se recomandă deopotrivă cu numele nou dar și cu numele vechi.
Ceea ce credem noi. Cum ne raportăm la Cuvânt?
...

3, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Putere prin Cuvânt, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
"Ia-o prin Cuvânt!"
...

3, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:3, mesaj transmis prin Teo Banu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui,
1 Corinteni 4:20 Căci Împărăția lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere.
Matei 22:29 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
Efeseni 1:17 Și mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire, în cunoașterea Lui, 1:18 și să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeți care este nădejdea chemării Lui, care este bogăția slavei moștenirii Lui în sfinți 1:19 și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui, 1:20 pe care a desfășurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morți și L-a pus să șadă la dreapta Sa, în locurile cerești, 1:21 mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie și de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci și în cel viitor. 1:22 El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii, 1:23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce îndeplinește totul în toți.
Domeniile în care ne dă Dumnezeu putere. Faptele apostolilor 8, despre Simon vrăjitorul.
Faptele apostolilor 8:20 Dar Petru i-a zis: „Banii tăi să piară împreună cu tine, pentru că ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani! 8:21 Tu n-ai nici parte, nici sorț în toată treaba aceasta, căci inima ta nu este curată înaintea lui Dumnezeu. 8:22 Pocăiește-te, dar, de această răutate a ta și roagă-te Domnului să ți se ierte gândul acesta al inimii tale, dacă este cu putință; 8:23 căci văd că ești plin de fiere amară și în lanțurile fărădelegii.”
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia
A săra lumea aceasta
Matei 5:13 Voi sunteți sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul, prin ce își va căpăta iarăși puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară și călcată în picioare de oameni.
Puterea lui Dumnezeu.
Faptele apostolilor 1:8 Ci voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.”
1 Corinteni 2:3 Eu însumi, când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos și plin de cutremur. 2:4 Și învățătura și propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere, 2:5 pentru ca credința voastră să fie întemeiată nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.
Ne ajută în suferință.
2 Timotei 1:8 Să nu-ți fie rușine, dar, de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemnițatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu.
Condiții:
Prin Cuvânt.
2 Timotei 1:8 Să nu-ți fie rușine, dar, de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemnițatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu.
Prin Duhul Sfânt.
Prin rugăciune și post.
Romani 1:16 Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului; 1:17 deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credință și care duce la credință, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credință.” Iacov 5:14 Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii; și să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. 5:15 Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va însănătoși; și, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. 5:16 Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
Trăirea unei vieți de evlavie.
2 Timotei 3:5 având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.
În slăbiciuni.
2 Corinteni 12:9 Și El mi-a zis: „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită."
...

3, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:1-11, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:1 Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:  1:2 Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos!  1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui,  1:4 prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.  1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința;  1:6 cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;  1:7 cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.  1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.  1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățat de vechile lui păcate.  1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată.  1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.
2 subiecte mari: viața de evlavia du; certitudinea Împărăției lui Dumnezeu spre care conduce această evlavie.
Oile sunt păzite de viclenia străinilor pentru că cunosc glasul Păstorului.
Viața de evlavie este o viață practică.
Caracteristicile acestei vieți de evlavie: credința;
1 Ioan 5:4 pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră.
Iacov 2:20 Vrei, dar, să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică?
Cunoștința de Dumnezeu
Înfrânarea
Răbdarea. Față de ceilalți.
Evlavia.  Care ține de ceea ce i se cuvine lui Dumnezeu.
Dragostea de frați.
Iubirea de oameni.
Având aceste calități trăim o viață plină.
...