joi, 27 martie 2014

27, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, 2 Samuel 21:1-6, mesaj transmis prin Ionel Dorobanțu Descarcă MP3
...
2 Samuel 21:1 Pe vremea lui David, a fost o foamete care a ținut trei ani. David a întrebat pe Domnul, și Domnul a zis: „Din pricina lui Saul și a casei lui sângeroase, pentru că a ucis pe gabaoniți, este foametea aceasta.”  21:2 Împăratul a chemat pe gabaoniți să le vorbească. – Gabaoniții nu erau dintre copiii lui Israel, ci erau o rămășiță a amoriților; copiii lui Israel se legaseră față de ei cu un jurământ, și totuși Saul voise să-i ucidă, în râvna lui pentru copiii lui Israel și Iuda. –  21:3 David a zis gabaoniților: „Ce pot face eu pentru voi și cu ce să fac ispășire, ca să binecuvântați moștenirea Domnului?”  21:4 Gabaoniții i-au răspuns: „Nu voim nici argint, nici aur de la Saul și de la casa lui și nici nu este treaba noastră să omorâm pe cineva din Israel.” Și împăratul a zis: „Ce voiți, dar, să vă fac?”  21:5 Ei au răspuns împăratului: „Fiindcă omul acela ne-a slăbit și își pusese de gând să ne nimicească pentru ca să ne facă să pierim din tot ținutul lui Israel,  21:6 să ni se dea șapte bărbați din fiii lui și-i vom spânzura înaintea Domnului, la Ghibeea lui Saul, alesul Domnului.” Și împăratul a zis: „Vi-i voi da.”
David a alergat la Dumnezeu.
Coloseni 3:16 Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi
2 Corinteni 4:3 Și, dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării,  4:4 a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia,
Ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți și urechea Lui ia aminte la cererile lui.
Îi descoperă lui Dumnezeu că din pricina lui Saul care a fost sângeros, i se întâmpla asta. Saul avusese o râvnă păcătoasă.
Judecători 6:11 Apoi a venit Îngerul Domnului și S-a așezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul său, bătea grâu în teasc ca să-l ascundă de Madian.  6:12 Îngerul Domnului i S-a arătat și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!”  6:13 Ghedeon I-a zis: „Rogu-te, domnul meu, dacă Domnul este cu noi, pentru ce ni s-au întâmplat toate aceste lucruri? Și unde sunt toate minunile acelea pe care ni le istorisesc părinții noștri când spun: „Nu ne-a scos oare Domnul din Egipt?” Acum Domnul ne părăsește și ne dă în mâinile lui Madian!”
Ieremia 2:23 Cum poți să zici: „Nu m-am spurcat și nu m-am dus după Baali”? Privește-ți urma pașilor în vale și vezi ce ai făcut
Isaia 44:19 Niciunul nu intră în sine însuși, și n-are nici minte, nici pricepere să-și zică
Romani 7:21 Găsesc, dar, în mine legea aceasta
Romani 7:23 dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea și mă ține rob legii păcatului care este în mădularele mele.
Romani 7:24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…?  7:25 Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… Astfel, dar, cu mintea, eu slujesc Legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească slujesc legii păcatului.
Facem noi curățire înlăuntrul nostru?
Doamne Isuse, arată-mi din ce cauză vine durerea aceasta?
Nu lua nici tu seama la toate cuvintele care se spun despre tine.
"A fost spre binele meu că m-ai smerit!"
Să fim atenți să strângem cuvintele lui Dumnezeu în inimă.
...

27, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Romani 1:14-17, mesaj transmis prin Mircea Necea Descarcă MP3
...
Romani 1:14 Eu sunt dator și grecilor și barbarilor, și celor învățați și celor neînvățați.  1:15 Astfel, în ce mă privește pe mine, am o vie dorință să vă vestesc Evanghelia vouă, celor din Roma.  1:16 Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;  1:17 deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credință și care duce la credință, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credință.”
Trăim cât trăim pentru a ne pregăti pentru dincolo. Dacă am venit în seara asta aici dovedim că ne interesează partea aceasta, a sufletului.
Frumusețea Evangheliei este că ea nu este destinată numai unei elite.
Evanghelia = mântuirea lui Dumnezeu, care înseamnă puterea lui Dumnezeu sălășluind în inima unui om.
Mântuirea = puterea lui Dumnezeu + credința omului.
Sunt oameni care ignoră putetea lui Dumnezeu și pun foarte mult accent pe responsabilitatea omului în câștigarea mântuirii. Un astfel de dezechilibru duce la nesiguranța mântuirii.
Mântuirea înseamnă certitudine.
1 Ioan 5:13 V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică.
Alt fenomen care strică echilibrul este că există oameni care au frecventat biserica și care ignorând responsabilitatea,
Luca 13:23 Cineva I-a zis: „Doamne, oare puțini sunt cei ce sunt pe calea mântuirii?” El le-a răspuns:  13:24 „Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă. Căci vă spun că mulți vor căuta să intre, și nu vor putea.  13:25 Odată ce Stăpânul casei Se va scula și va încuia ușa, și voi veți fi afară și veți începe să bateți la ușă și să ziceți: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept răspuns, El vă va zice: „Nu știu de unde sunteți.”  13:26 Atunci veți începe să ziceți: „Noi am mâncat și am băut în fața Ta, și în ulițele noastre ai învățat pe norod.”  13:27 Și El va răspunde: „Vă spun că nu știu de unde sunteți; depărtați-vă de la Mine, voi toți lucrătorii fărădelegii.”
Matei 7:21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.  7:22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”  7:23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege.”
Oameni care practicau fărădelegea, dar care aveau pretenția să fie mântuiți. Oameni care au avut pretenția că vor să fie înăuntru. Sunt mulți care se gândesc cu o falsă siguranță a mântuirii.
Filipeni 2:12 Astfel, dar, preaiubiților, după cum totdeauna ați fost ascultători, duceți până la capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur, nu numai când sunt eu de față, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.  2:13 Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.
Asta depinde de mine.
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia,
2 Petru 1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta;
1 Petru 1:5 Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!
Mântuirea nu este atât un act care s-a petrecut cândva în trecut cât este un proces continuu.
Efeseni 1:17 Și mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire, în cunoașterea Lui,  1:18 și să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeți care este nădejdea chemării Lui, care este bogăția slavei moștenirii Lui în sfinți  1:19 și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui,  1:20 pe care a desfășurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morți și L-a pus să șadă la dreapta Sa, în locurile cerești,
Credință, încredere. Dumnezeu singur are putere să-i schimbe.
...