miercuri, 26 noiembrie 2014

26, Miercuri - 3

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:26, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Efeseni 4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră
Din pricina unei suferințe în trup devin irascibil iar soția îmi spune: de ce-mi vorbești așa de aspru, și atunci îmi dau seama și-mi cer iertare.
...

26, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 5:1-14, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Efes era un oraș cu multă vrăjitorie. O lucrare autentică la Efes (de mântuire).
La Efes rămâne o problemă mare: părăsirea dragostei dintâi.
Apocalipsa 2:1 Îngerului Bisericii din Efes scrie-i: „Iată ce zice Cel ce ține cele șapte stele în mâna dreaptă și Cel ce umblă prin mijlocul celor șapte sfeșnice de aur:  2:2 „Știu faptele tale, osteneala ta și răbdarea ta, și că nu poți suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli, și nu sunt, și i-ai găsit mincinoși.  2:3 Știu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu și că n-ai obosit.  2:4 Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi.
Unii explică că este entuziasmul de la începutul credinței dar alții, Pavel spune că este urmarea pildei Domnului Isus în dragoste.
Biserica trebuie să depună o mărturie care să poată fi înțeleasă pe calea aceasta a simțurilor.
Verbul esențial, la partea practică, este umblarea.
Umblarea Bisericii este partea care aduce mărturie. Cei de afară nu pot vedea lucrurile de sus și binecuvântările decât prin umblare.
Efeseni 4:25 De aceea, lăsați-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.  4:26 „Mâniați-vă, și nu păcătuiți.” Să n-apună soarele peste mânia voastră  4:27 și să nu dați prilej diavolului.
Psalmi 4:4 Cutremurați-vă, și nu păcătuiți!
Să nu ne mințim unii pe alții. Fățărnicia înseamnă minciună. Aceasta trebuie să ne cutremure, "Cutremurați-vă și nu păcătuiți".
Apare în fiecare dintre oamenii credincioși această lucrare, Duhul Sfânt poate să producă un conflict interior, te înștiințează înainte să păcătuiești dar și după ce păcătuiești. Și de aceea să nu apună soarele peste acest cutremur. Apare o neliniște a omului care se știe vinovat și a păcătuit împotriva lui Dumnezeu.
"Cutremurați-vă și nu păcătuiți" este mai degrabă.
Sunt unii frați care încearcă să spună că există o mânie permisă, dar este riscant: "orice mânie să dispară", ... Orice mânie ... Să piară din mijlocul vostru (Efeseni 4:31). Dacă soarele apune peste această cutremurare, cel rău are câștig de la tine.
"Cutremurați-vă, și nu păcătuiți!" (Psalmi 4:4)
Păcatul acesta al adulterului vine pe fondul acesta al dragostei dar este o trădare a partenerului de viață.
...

26, Miercuri - 1

Zidire, seara
Predică, Efeseni 5:1-14, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Efeseni 5:1 Urmați, dar, pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. 5:2 Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu. 5:3 Curvia sau orice alt fel de necurăție, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, așa cum se cuvine unor sfinți. 5:4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulțumire. 5:5 Căci știți bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu. 5:6 Nimeni să nu vă înșele cu vorbe deșarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători. 5:7 Să nu vă întovărășiți, dar, deloc cu ei. 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii. 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr. 5:10 Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului 5:11 și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le. 5:12 Căci e rușine numai să spunem ce fac ei în ascuns. 5:13 Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală este lumina. 5:14 De aceea zice: „Deșteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina.”
Ca să-l urmezi pe Domnul Isus Hristos trebuie să trăiești în dragoste.
Copiii vor face ceea ce fac părinții lor. Umblarea în dragoste nu este un concept abstract, ci se aplică și în familie. Experiența umblării în dragoste este în personală, familială și în părtășie cu frații.
Matei 5:48 Voi fiți, dar, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.
Să fi ca și Hristos - poezie.
Romani 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Cei care fac răul nu vor moșteni Împărăția.
Vorbire cu har.
Efeseni 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii.
Efeseni 5:10 Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului 5:11 și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le.
Cred că este vorba de oameni din Biserică, nu despre cei de afară. N-au vegheat, au alunecat și fac fapte neroditoare. Dacă nu descoperi pe față înseamnă că te-ai unit cu el.
Efeseni 5:9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr.
Proverbe 19:22 Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui;
Lumina este lipsa întunericului și invers.
...